Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rotor

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Boulder Dash 2010.09.16 15:00:00
Ma végre begördül a Boulder Dash a retrorovatba – ideje volt, már három hete vártok erre. Az első emlék, ami beugrik nekem róla, hogy C64-en megvolt a program, rongyosra játszottam. Aztán egy nap jött a játékdealerem és a zsírúj stuffok között hozott egy érdekes címűt:…..
Rotor 2010.09.16 21:09:23
Vicces, én régóta ismerem Tim Tylert egy fórumról (lesswrong.com/user/timtyler), nagyon jó arc, de nem tudtam róla, hogy 15 évesen játékot írt.
Új MÁV blog MÁV-os egyperces 2009.10.12 08:58:00
Olvasónkat megszívatta a MÁV. 9 hónapos kisbabájukkal Olaszországból jöttek Budapestre, a kocsit ahová a jegyük szólt lezárták műszaki okokból, és az utat a gyermekkel nyomorogva kellett megtenniük. Majd mikor visszakérték jegy árát némi késéssel a MÁV-Start azt mondta,…..
Rotor 2009.10.14 12:47:03
@TH: Azt hittem, hogy ezt már vonat_blog hozzászólása megnyugtatóan tisztázta, úgyhogy onnan kezdve adottnak vettem. (Addig csak reméltem.) Ő ezt írta:

"Az Európában egységes nemzetközi szállítási szerződések azt mondják, hogy ha a helybiztosítás a vasút hibájából nem sikerült, és ezt az utas igazoltatta a vasútvállalat alkalmazottjával, akkor visszajár a helyjegy ára (...)"

@TH: "Nem ugyanaz kényelmetlenül utazni, és ottmaradni az állomáson mondjuk..."

Nyilván létezik annyira kényelmetlen utazás, amiről utólagos bölcsességgel tudni lehet, hogy az is jobb lett volna, ha inkább fel sem szállok. Talán a miénk nem volt ilyen, de határeset.
Rotor 2009.10.14 13:19:33
@TH: Most látom csak a breaking newst szépen megelőlegező válaszodat. Ühüm.
AudioPorn Central Zenesznob vagy? 2009.07.20 20:33:00
ha igazi zenesznob vagy, mint én, akkor már ki is választottad a kedvenc stílusaidat a fenti képről én jelenleg nagyon bírom a skate folk, death jazz és gangsta lounge cuccokat [a megjátszós smiley helye] szerezzd be a saját Spencer Fruhling - Music Snob pólód és posztered..
Ilyen kollaborációt még a legdurvábban átitalozott hétvégénk után sem mernénk kigondolni. Ezért szimplán azonnali faszkorbácsolás jár. És ha ez lesz a nyár "SLÁGERE"?!   ..
Rotor 2009.06.24 10:37:01
Újabb improvizáció, ami ezúttal a gyerekközönséget is fellelkesítette, a szülők pedig üveges szemmel, de lelkesen faltak. A téma: bundázott, sült, halas rizsgombóc. Hétfőn Indexből hazamotorozás közben kellett kitalálnom valamit, ami 5 perc alatt megvehető alkatrészekből…..
Bármennyire is jól hangzik a "Six Degrees of Seperation"-elmélet, mely szerint a Föld minden lakója legalább hatodszintű ismerőse egymásnak, nehéz hinni benne. Az intuíciónk nem egyértelmű az elmélettel kapcsolatban. Mert bár könnyedén el tudjuk fogadni, hogy minél…..
Rotor 2008.03.16 14:49:59
Pont ahogy Atléta mondja. A legnagyobb távolsággal ritkábban szoktak példálózni mostanában, inkább az átlagossal. Egy épelméjű hálózatban mindkettő kicsi, de a legnagyobb távolság nem annyira kicsi, hogy igazán jó kávéházi beszédtéma legyen. A régi wiwen (emlékezetből mondom) a nem használt regisztrációk elhagyása után az átlagos távolság 3.5 volt, a maximális távolság kábé egy tucat. (Kábé 100,000 emberből.)

A postban kicsit keveredik a fenti kettővel, de Milgram ugye egy harmadik, bonyolultabb változatával foglalkozott a kérdésnek. Itt nincs egy hálózattulajdonos, aki gólyaperspektívából meg tudja mondani, hogy két ember között merre kell haladnia az üzenetnek. A közvetítőknek békaperspektívából kell kitalálniuk, hogy merre továbbítsanak. Kérdés, hogy hány lépés kell ahhoz, hogy nagy eséllyel odakóvályogjon az üzenet a célba. A zseniális Jon Kleinberg számolgatta ki, hogy ha megfelelően részletgazdag a békaperspektíva ("Egy ismeretlen szegedi fogtechnikusnak kellene továbbítanom az üzenetet, úgyhogy most elküldöm a budapesti fogorvos ismerősömnek."), akkor ez a szám is kicsi lesz.

gabest1: Az átfedés arányát sokat számolgatják, de eléggé hálózatfüggő.

TLL: Az a folk-science nézet, hogy a weak linkek garantálják a hálózat kis átmérőjét, ma már nem népszerű. Ha egy tipikus hálózatból minden olyan linket elhagysz, ami nem része egy klaszternek, akkor sem szokott elromlani a kis átmérő.

Apropó a nagy fokszámú csúcsok (hubok) szerepe is túlértékelt az átmérő értékének alakításában.

Nagyon sebtében írtam, ha valamit érthetetlenül írtam le, szívesen pontosítok.

Varga Dániel
Hétfői bemelegítésünk egy nem túlbonyolított logikai játék, még mindig a hexatáblák bűvöletében (kösz a linkért Zsombornak). A táblán az alsó sarokból indulva kell minden mezőt átszínezni, de egy lépésben mindig csak egy színt választhatunk, erre színezhetjük át az…..
Rotor 2007.09.21 14:34:29
Rotor 2007.09.21 14:46:19
22.
Rotor 2007.09.21 19:44:37
Subba Ó, ez biztos fájt 2007.08.27 08:11:30
Mindig is azt tartottuk, hogy sport=halál. Azt viszont sosem gondoltuk volna, hogy egy sokezer méteres atlétikai versenyszám tartogathat meglepetéseket. Guenther Weidlinger osztrák atléta vasárnapi buktája az oszakai világbajnokság 3000 méteres akadályfutás számában...