Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vadkert

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi van akkor, ha egy utca egyik vége még egy fejlesztésekben élen járó budapesti kerülethez, a másik meg egy agglomerációs nagyközséghez tartozik, amelyik az adott területtel egyáltalán nem foglalkozik? A lakók a közvilágítást kiépítették önerőből, az utakat már…..
Vadkert 2011.01.19 23:54:07
Ismerek sok bloggert innen, akik Csömör új részén laknak. Sokan közülük szocpolt vettek fel a házakra, ami ugye szigorú engedélyezési procedúrát feltételez. Ezek az emberek tisztelik a szabályokat, figyelnek a környezetükre, egymásra. Sokat tettek az otthonukért, igen is ültettek fákat, bokrokat, sokan az erdő miatt költöztek oda, a panorámáért, vagy mert a család a közelben lakik Árpádföldön, de ott nem sikerült üres telket találni. Sokan, sokat ígérgettek nekik, bár én Csömör egy betonozott utcájában lakom, de együtt érzek velük. Akik itt pocskondiáznak, azok nem tudják, milyen egy téli napon, vagy egy egy hetes esős időszak után végigmenni gyalog egy kilométeres szakaszon a Liget utcán. És sajnos nem csak az útról van szó. A település ezen része mostoha sorssal rendelkezik, mert senki, soha nem veszi figyelembe, mit szeretnének. Mikor mi, akik a régi csömöri részen lakunk kérdőíveket kaptunk, kérdésekkel, hogy min változtatnánk, azt ők meg sem kapták. És sajnos tényleg jellemző ez a "betelepülteket" utáló magatartás. Pedig senki sem oda teremtődött, ahol lakik, mindenki odajött egyszer vhová, ahol már előtte is voltak mások.

Mi évekkel ezelőtt alkudoztunk itt egy telekre 20 millióért, amikor is az eladó 21,5-re felvitte hirtelen, és azt már nem tudtuk kifizetni. Most már örülök neki, hogy nem jött össze, mert most én is folytatnám ezt a véget nem érő harcot, de ha így lenne, megtennék én is mindent, mint Tamás, annak érdekében, hogy a gyerekemnek jobb legyen.