Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zakimisi

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világnézet Jézus szexelt? 2010.02.15 10:17:00
Társadalmi kísérlet. Mi történik egy ilyen karikatúra hatására? Mivel mindig is érdekelt a nyilvánosság és a társadalmi tűréshatár maximumának a kutatása. "Lássuk nálunk mekkora balhé lesz, az ízlésvilágon uralkodni próbáló ókori mítoszalak pikáns karikatúrája miatt."…..
Zakimisi 2011.02.12 11:21:05
@IGe: Bizonyára pap ön, hogy így tudja - egyébként fogalmad sincs az élethez sem, nemhogy a valláshoz. Az a jó, hogy mindig olyanpk beszélnek egy-egy 'szervezet' belső dolgairól, akik sohasem voltak benne. (mint Őn)
A valóságshow-k általában minden tévés piacon kivágják a képzeletbeli biztosítékot, bár az egyes országok polgárainak tűréshatára és a szemforgatás mértéke azért eltérő - a briteknél rasszista megjegyzések kellettek a tömeges felháborodáshoz, az afrikai Big Brotherben…..
Zakimisi 2011.01.24 12:58:04
@Hunor Levente: A tudatlanság éppenséggel itt látszódik: egy ember nem tud sem tudományos kisérleteiben, sem emberi kapcsolataiban eltekinteni attól, hogy milyen a világnézete.
Ebből következően egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy tudós hogyan vélekedik a hitről, a vallásról és Istenről.
Az általad értelmetlen fogalmak pedig csak szerinted, vagy a hozzád hasonlóan gondolkodók szerint értelmetlen, mert ezek a fogalmak nagyon is tisztázottak, s bárki utána tud nézni, mit is jelent. Bár kétségtelen, hogy vannak különbségek az egy- és a sokisten hit között e fogalmakban, de itt mi most inkább az egyisten hitről beszéltünk. Ennek pedig nagyon is pontos meghatározott jelentéssel bíró fogalmai vannak.
Zakimisi 2011.01.24 13:02:47
@Hunor Levente: Még csak annyit, hogy nemcsak a halál közelében levők változnak meg és lesznek hitetlenből hívők. Sokkal több van azok közül, akik még életük delén megváltoznak, s ehhez még az sem kell, hogy valami hatalmas nagy trauma érje. Mindössze az kell hozzá, hogy józanul, azaz tárgyilagosan gondolkodjon a világról és önmagáról. Ez önmagában tökéletesen elég, hogy megváltozzon. Az persze nem fog változni, aki számára csak az az élet, hogy mikor kivel és hogyan.

(Mellesleg elég sokan vannak a világban - mondjuk ők vannak abszolút többségben - akik azért mégiscsak hisznek)
Zakimisi 2011.01.24 13:38:28
@Mialee: Látszik a tudatlanságod ebben a kérdésben. Persze tudom, hogy ezt tanították Veled a suliban, de már pusztán a temetkezéséből lehet tudni, látni, hogy az ősember hitt a túlvilági életben. Ebből pedig egyenesen következik, hogy hitt a személyes Istenben. Persze ezt Neked nem kell feltétlenül tudnod, de azért nem baj, ha most már tudod.