Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szerb

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Elnézést, hogy mostanában nem sokat írtam (Ez politikusról magyarra fordítva azt jelenti, hogy semennyit.) csak nagyon el vagyok foglalva mostanában. Majd igyekszem leírni, hogy miért, ha lesz egy kis időm, de addig is, ha valakit érdekel valami, itt megkérdezheti...
szerb 2015.06.06 00:01:14
@King of Shadows: Hááááát......Nem láttam. Illetve párszor belefutottam, de 5 percnél többet nem láttam belőle. Valahogy az ilyen filmekhez nincs türelmem. :(

Írhatnál...Legalább tudnék hozzászólni, amivel lehet nem egyet érteni. :)Bár, lehet, hogy a "belső béke" érdekében nem kellene feszegetni a témát, de ezt te tudod....

Onnan tudtam, hogy néha idenézek. Érdekes módon általában akkor, ha valami történik itt. :) Szóval nem, politizálás, megérzés...:))Ja, és attól, hogy nem szólok, még olvaok. :)
   Na, ez egy nagyon nehéz téma lesz számomra, tehát - Szokás szerint? - szétszórt leszek, ezt kérem nézze el nekem. (Érdemes az olvasót magázni, ezzel is megadva neki a tiszteletet. Erre láthattunk most példát.) Azért igyekezni fogok annyira koherensen fogalmazni, amennyire tőlem…..
szerb 2014.03.16 19:01:06
@King of Shadows: Szia! Elolvastam többször is ezt az egészet, és persze egy csomó dologgal szokás szerint bajom van..... :)

"Érdekes, hogy a neten viszont nem jelentkezik ugyanez, gondolom ezt az okozza, hogy annak idején még messziről sem láttam internetet, ezért ahhoz kapcsolódóan nem is alakulhatott ki semmilyen negatív beidegződés."

-Szerintem ez nem a negatív tapasztalat hiányából adódik, hanem abból, hogy neten megválogathatod, hogy kivel, mikor és miről akarsz beszélni, a számodra kínos dolgokon egyszerűen átléphetsz, nem kell magyarázkodni semmiért...

"Az meg a másik, hogy majdnem mindenkim meghalt már, vagy csak megszakítottam vele a kapcsolatot, ezért valamennyire félek is a kötődéstől."

-Miért szakítottad meg a kapcsolatot? Tudod, az jutott eszembe, hogy ha csak itt nézem, akkor is vagyunk jó páran, akik elfogadunk és kedvelünk úgy ahogy vagy. Miért gondolod, hogy ez nem működne az életben is? Úgy értem, ha mi "idegenek" képesek vagyunk rá, akkor miért ne sikerülne a hozzád közel állóknak?

"Még azt is el tudom képzelni magyarázatként, hogy meg vagyok sértődve a többségiekre...."

-Nos igen...... Ez eléggé "leáltalánosító"..
Láttam egy, sőt több filmet, ami arról szólt, hogy egy multi össze-vissza gyilkolászott, de ettől még nem jutott eszembe az a következtetés, hogy a multik gyilkolásznak, és félni kell tőlük....
Szerintem minket többségieket sem kellene egy kategóriába sorolni, hiszen attól, hogy mi nem vagyunk ilyen szempontból hasonlóak hozzád, azért még egyformák sem vagyunk. És elmondanám azt is, hogy bizony minket is ér nap mint nap valami, találkozunk hülyékkel, megbántanak akarva vagy akaratlanul, de ezeken túl kell lépni, és ezt kellene tenni neked is. Ezzel a bezárkózással ugyan tudsz védekezni a mindennapi apró-cseprő kellemetlenségektől, de pont ezáltal sokkal fontosabb dolgoktól fosztod meg magad.
   Valaki mostanában tette fel nekem a címben szereplő kérdést, és arra gondoltam, hogy akár írhatnék belőle egy postot is. Megpróbálom szétválasztani a rendszerszintet az egyedi elvárásoktól, de nem vagyok biztos benne, hogy ez sikerülni is fog. Na, szóval:..
szerb 2014.03.04 18:47:52
@King of Shadows: "Igen, sosem engedtem senkinek, hogy szeressen, mert egyszerűen félek tőle. Ennek sok oka van, de legalább tudom, hogy mik azok. :)"

Nos, a probléma itt kezdődik.....Ha valaminek ismered az okát, azt nem egyszerűen tudomásul kellene venni, hanem a magad javára kell fordítani. :) Pontosan mitől is félsz? Nyilván nem attól, hogy szeret valaki, hanem attól, hogy elveszíted.
Ez mindig mindenkivel előfordulhat, nem kivédhető sehogy. És igen, pocsék érzés, ha valami rossz történik, de ennél is rosszabb, ha soha semmi se..... King kedves! Te nagyszerű ember vagy,és ha hagynád, akkor ezt sokkal többen tudnák. :)
Tudod, ahogy olvastam ezt a postot, az jutott eszembe, hogy annyira nem is különbözünk mi többségiek tőled. Mert mi is történik, ha valamin bedühödsz? Előre tolod a Shadow-t, hogy tomboljon, én meg falhoz vágom a kávéscsészémet kávéstól. Egyszer olyasmit kérdeztél, hogy a nők általában gyerekesen beszélnek, ha tetszik nekik valaki? Nos, azt hiszem, hogy csak "Akakchija" tört előre. És még sorolhatnám, de ezzel csak azt akarom mondani, hogy a te belső rendszered "tagjai" nagyrészt bennünk is megvannak, csak éppen nincsenek "nevesítve".
Engem azért bővebben is érdekelne, hogy azon kívül, hogy szeressenek, és segíthess másokat, mik azok a dolgok,amik boldogabbá tennének, mi az, amit szívesen tennél, ha lehetőséged lenne rá, milyen munkát végeznél szívesen, mi az, ami még hiányzik az életedből?
   Mostanában, hogy Shadow segítségével (én "idézőjelbe" tenném azt a szót, mert annyit segít, mint a KáDNéP, ami nem sok, valljuk be... - Meguntad az életed?) nagykoalícióban kormányzok, észrevettem, hogy mennyire igénylem mások manipulálását. Nélküle sosem tapasztaltam ilyesmit (Nem, mert Sithis…..
szerb 2014.02.15 20:21:23
@King of Shadows: Ez igen kollektív poszt.. :)
Addig nem kérdeznék, amíg nem fejezed be. Várható mostanában? Amúgy a hozzászólásokat, kérdéseket te olvasod mindig, vagy előfordulhat, hogy valaki más "megelőz"?
szerb 2014.02.22 10:08:02
@King of Shadows: Sithis :))))))).... El se tudom képzelni, hogy valaki utálna téged.... Mesterfokon műveled az iróniát, és én ezt nagyon bírom.... :)
szerb 2014.02.22 17:08:43
@King of Shadows: Sithis drága, aki nem oszt meg, az nem is személyiség.... (kivéve Kinget, aki túlságosan is jó mindenkihez...)
   Kezdjük is egy szolgálati közleménnyel: erről viszonylag keveset tudok, ezért csak a saját véleményemet fogom leírni ide és - szerintem legalábbis - az sem lesz túl sok. Gondoltam sokkal egyszerűbb lesz ezt egyszer leszögezni még az elején, mint mindenhez odaírni hogy "szerintem", meg "én úgy…..
szerb 2013.11.27 17:31:26
@King of Shadows: Az írásaidból az derült ki, hogy nem tartod betegségnek az állapotodat. Hivatkozol más multikra is, akik hasonlóan gondolkodnak. Tehát, ami nem betegség, azt minek gyógyítani.... Gondolom ezért kevés a tapasztalat orvosi szempontból. Ráadásul a gyógyítás célja nyilván a többségiesítés lenne, amiről szintén írtad, hogy nem szeretnéd. Szerinted létezik olyan terápia vagy bármi, ami megkönnyíthetné az életedet anélkül, hogy olyasmire kényszerítene, amit nem szeretnél?
szerb 2013.11.27 21:29:16
@King of Shadows: Mit jelent pontosan, hogy az alterek nem érzékelik egymást? Úgy értem, egyáltalán nem tudnak egymás létezéséről, vagy csak egymás megnyilvánulásait nem érzékelik? Veled előfordult már?
   Ez a második része a Shire-féle "viselkedési etikett"-ről szóló posztsorozatunknak, aminek első része itt olvasható. Tudom, tudom, Nyilvánvaló Kapitány, de tényleg nehéz ügy bevezetőt írni, aki próbálta már, az tudja (Aki meg nem, az Tuja?)...
   Ezt a személyiségteszttel foglalkozó oldalt egy nagyon kedves barátom ajánlotta a figyelmembe, akinek ezúton is nagyon szépen köszönöm. Ez az úgynevezett MBTI (Myers-Briggs Típus Indikátor, vagy az eredeti, angol nevén Myers-Briggs Type Indicator), ami annak felmérésere szolgál, hogy az egyén…..
   Ez a második része a Shire tanácsairól szóló posztsorozatnak, aminek az előző része itt olvasható. Továbbra is az idegesítő kérdésekről lesz szó (Nem egyszerű ám bevezetőt írni...)...
szerb 2012.04.21 20:06:01
@King of Shadows: Nos... Arra a következtetésre jutottam, hogy nagy mázlim van, hogy egyedül vagyok, még akkor is, ha minden nyavalyával nekem kell foglalkoznom... :)
Ezek szerint abban megegyezhetünk, hogy önmagában nem is a kérdésekkel van a baj, hanem azzal, ha nem megfelelő körülmények között kerül elő, illetve, ha nem vesszük tudomásul, hogy arra nem szeretnél válaszolni.
Na, persze, mint a tömegközlekedés, csakhogy nem visszük haza az utastársunkat, optimális esetben... :D Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy más egy átmeneti állapotot, és más egy állandósult helyzetet kezelni ebben a formában. Továbbra sem tudom elképzelni, hogy egy ilyen rendszer működképes lehet egyfajta hierarchikus irányítás nélkül.
   Gondolom az Olvasónak is megfordult már a fejében, hogy a többszörös személyiséggel élőknél a felnőtt alterek mellett előfordulhatnak-e fiatalok is. Erre rövid és tömör - de annál lényegre törőbb - válaszom a következő: igen! (Különben teljes mértékben értelmetlen lett volna elkezdeni ezt a…..
   Mivel a többszörös személyiség esetében (...) az alterek nem csak úgy megjelennek a semmiből, azokat létre is kell hozni valahogy, valakinek, és most ezt fogjuk egy kicsit részletesebben is bevizsgálni. Szeretném külön kihangsúlyozni, hogy ez a trükk nagyon veszélyes, és nálunk képzett…..
szerb 2012.03.25 19:45:28
@King of Shadows: Laikus többségiként természetesen nem vitatom, hogy sok előnye van ennek az állapotnak, viszont legalább annyi hátránya is. Nem írsz (illetve nem botlottam bele)arról, hogy ez az állapot visszafordítható-e, illetve, ha igen, milyen módon és milyen következményekkel. Azt írod, hogy egy helyzet/probléma kialakulása indokolja egy új alter létrehozását. Megmintázza a Shadow, vagy valaki, tehát felkészíti a helyzet kezelésére. Adódik a kérdés, ha már valaki képes egy új altert "kiképezni" akkor azt is tudja, milyen módon kell valamire reagálni, vagy megoldani. Ilyenformán mi indokolja az új létrejöttét?
   Ebben a postban kicsit boncolgatni szeretném az alvás működését, mert a közhiedelemmel ellentétben nem olyan egyszerű dolog az, mint amilyennek látszik. Magát a folyamatot két fő részre lehet osztani: REM (Rapid Eye Movement) és NREM (Non Rapid Eye Movement) szakaszra, és az utóbbi további három…..
szerb 2012.03.25 20:02:24
@King of Shadows: "Mondjuk, ha nem muszáj aludni, előfordulhat, hogy valamelyik felkel... :S"
Ezt szó szerint értsem? Mármint a felkelés nekem helyváltoztatást jelent. Ez akkor azt jelenti, hogy valamelyik alter "testet ölt" és önálló életre kel? Csak, mert ez elég veszélyesen hangzik, hiszen agresszív alter esetében ilyenkor nincs kontroll....
Azt is szeretném tudni, hogy lényegében ki blogol?
   Most egy kicsit szeretnék kitérni a címben szereplő memóriazavarra (False Memory Syndrome - FMS - in English), már csak azért is, mert erősen kötődik a többszörös személyiségzavarhoz. Itt szeretnék kitérni egy rövid magyarázatra is, még mielőtt továbbhaladnánk, ugyanis én már évekkel azelőtt…..