Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PuMpi

5 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Dezert: Bonbon, praliné (Északnyugati nyelvjárás)   Nem kell valakinek túlságosan tájékozottnak lenni pisztoly témakörben, ahhoz, hogy rájöjjön miért nevettem nagyot, amikor az egyik felvidéki ismerősöm, egy dezerttel akarta meglepni a…..
 Tyepláki: Szabadidő ruha, tréning ruha, melegítő. (Északnyugati nyelvjárás)   Felvidéken használatos, szlovák jövevényszó. (Tepláky) Tyepinek is rövidítik   -         Te, mi van a Jocival? Ezer éve nem láttam…..
 Hajtási: Gépjárművezetői engedély. A szlengben: jogsi. (Magyar eredetű szó, északnyugati nyelvjárás.)   Ez a szó valami zseniális a maga egyszerűségében. Bár talán többször találkozunk vele az origami könyvekben, Szlovákia magyar lakta területein, a jogsi…..
PuMpi 2011.01.23 21:37:13
@Sziszifusz: Tisztában vagyok vele, hogy a tájszólás nem egyezik a nyelvjárással, viszont teljesen mértékben megértem a felháborodást, éppen ezért mind a leírásban, mind a fejlécben módosítottam a címet.
Egyáltalán nem az a célom, hogy az emberek röhögjenek a magyar nyelvjárásokon, csupán próbálom picit lazábban, nem túl nyersen írni a posztokat. Éppen azért, hogy minden korosztálynak élvezhető legyen. Amennyiben úgy gondolod, hogy túlléptem egy határt, elnézésed kérem. Nem állt szándékomban megbántani senkit. A jövőben jobban odafigyelek erre is. :)
PuMpi 2011.01.23 21:47:13
@okostojgli: Az a helyzet, hogy nagyon friss a blog, ez a 3. poszt. :) Egyébként jobbra lentebb a címkéknél láthatod az előző kettőt is.
PuMpi 2011.01.23 23:43:48
@antho: A Te tájékozatlanságodról pedig az tanúskodik, hogy nem néztél fent jobbra, ahol a leírásban felfedezhetted volna, hogy első ízben Szlovákia magyar lakta területein használatos szavakat posztolom. Szóval, hogy Erdélyben a jogsi az hajtási, most igazából mellékes. :)
Tornázik: Testének izomzatát edzi, izomtömegét gyarapítja, általában konditeremben. A szlengben: Gyúr. (Magyar eredetű szó, északnyugati nyelvjárás.)   Egyből a jó öreg Annuska néni ugrik be. Középső csoportban ő volt a leggonoszabb óvónénink. Reggel mindig le…..
Baszista: Börtönben, fegyházban fogvatartott rab. (Szlovák eredetű szó, északnyugati nyelvjárás.)Én erre a szóra kapásból egy évek óta aktívan praktizáló pornószínészre asszociálok. Esetleg a helyi kurafik általános megnevezése lehetne…  …..