Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hírcsárda

1835 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Ma van a Rinyálás világnapja. - 1772. március 21-én született Antonio Ovulatio, híres olasz népbutító, pajzán kőműves. - 102 éve avatták szentté a svájci Rafael Wonderbuttont, a sziklamászás és apró jelentéktelen tárgyak védelmezőjét. A nap bölcsessége: "Ki mint veti,…..
- Ez a hazabotorkálás világnapja. - 1986. március 20-án lépett fel az Edda először Stockholmban. - Pontosan 15 éve jelent meg Komár László gyermeklemeze, a "Megbólintlak, Cini!" A nap mondása: "Magas kultúra ebéd előtt olyan, mint a vak holló. Csípős." - Kate…..
- Ez a négy-egyes vodkafröccs világnapja. Ilyenkor fekete muskátlikat ültetnek az áldozatok emlékére Észtországban. - 1967. március 19-én ítéltek először kötél általi halálra egy villanyórát. - 1432-ben ezen a napon fedezte fel György kiskun megyés ispán az…..
- Ez a szentimentális medvevadászatok világnapja. - 1985-ben éppen ezen a napon fulladt tömegverekedésbe az első észak-ír stylisttalálkozó. - 100 éve változtatta meg nevét Unitedre a Manchester Fuckheads focicsapata.  A nap bölcsessége: "Csak az nem kérdez, aki…..
- Ma van Palkovics Krisztián világnapja. Magyarországon 1975 óta ünneplik. - 1848. március 17-én a pesti forradalom hírére barikádharcok kezdődtek Los Angelesben. -1936-ban ezen a napon volt egy nagyon kellemetlen rémálma Adolf Hitlernek Jesse Owensszel. A nap mondása: "Igaz a…..
- Ez a sárdobálás világnapja. Hazánkban minden nap megünneplik. - 1909. március 16-án született minden idők legeredménytelenebb magyar olimpikonja, gróf Vecséssy Artúr, rövidtávugró. - 1238. éve ezen a napon törtek be vandál törzsek a Valhallába. A nap mondása: “Enrique,…..
- Ma van az Matricás albumok világnapja. - 1606. március 15-én kötötték meg a Bocskai-felkelést lezáró bécsi békét. - Pontosan 100 éve készítette el az első csokimikulást Arthur Gomboc tampai cukrász. A nap mondása: “Még nyílnak a völgyben a...áh, inkább igyunk egy…..
- Ma van a Gasztronómiai célú kézfeltartások világnapja. - 1989. március 14-én alapították meg a pí napját éretlen, unatkozó műegyetemisták. - 34 éve látták utoljára Norvégiában az őshonos skandináv páviánt. Az állatot gyémánt keménységű hangszála miatt…..
- Ez a gyónás közbeni magömlések világnapja. - 2008. július xx-én tartották az első félprofi pantomimelőadást a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. - 124 éve találták fel a elasztikus pörköltszaftot Manchesterben. A termék sikerének később az amorf sertésaszpik vetett…..
- Ez a velőárverezés világnapja. - 1789-ben ezen a napon találta fel a sorsolást Sir William Random. - 1970-ben ezen a napon mutattták be a Sztálin életét feldolgozó musicalt a Broadwayn. A nap mondása: "Egy jó hőmérőzés bármelyik téli reggelt könnyedén felmelegíti."…..
- Ma van a Punk villamosvezetők világnapja. - 102 éve állították szolgálatba az első fatüzelésű röntgengépet. - Már 134288 napja nem tudjuk ki volt a kedvenc utcalánya Sir Francis Drake-nek, de valószínűleg a sánta Margharet. A nap bölcsessége: „Minden tegnapi napilapban…..
- Ez az aranyozott vesekövek világnapja. - 10 éve ezen a napon sikerült először herpesszel megfertőzni egy kerti asztalt. A kísérletben résztvevő brit tudósok 346 millió fontot költöttek a 6 éven át tartó kísérletsorozatra. - Ma 399 éve mutatták be a melbourne-i expón az…..
- Ma van a Lapáttal ránctalanítás világnapja. - 1856-ban ezen a napon fedezték fel unatkozó japán szerzetesek a 720-as Rodeo Dupla Kickflipet. - 883-ban ezen a napon épült meg Sevillában az első szerecsenmosdató. A nap bölcsessége: "Ha bölcsességet mondasz, mindig tudd…..
- Ez a Másokat hibáztatás világnapja. - Pontosan 100 éve szabták ki az első halálos ítéletet tötymörgés miatt. - 30 éve figyeltek meg először a NASA amerikai tudósai nudistákat. A nap bölcsessége: "A legnagyobb csatákat nem elveszítik, hanem böööeeeaarrgh" - Julius…..
- Ma van a Háromnapos borosta világnapja. - 701 éve ezen a napon nyílt meg az első állatkozmetikai szalon Közép-Afrikában. - 1875-ben ezen a napon vesztek össze Johann Strauss-szal a bécsi ördögbotosok, innen datálható folyamatos elfordulásuk az opera világától a goa-party-k…..
- Ma van a Dísznövényméltatás világnapja. - 1929. március 5-én döntötte meg az orosz távolugrás rekordot Szergej Prokofjev zeneszerző. - Pontosan 100 éve keresztelték meg az első kétütemű motort, Ottót. A nap mondása: "Újévkor békalencsét főzni nem jelent gazdagságot" -…..
- Ez Biharugra világnapja. - 2003. március 4-én avatták fel az első barokk szökőkutat a Nemzetközi Űrállomáson. Hamar leállították, mert véletlenül a szennyvízelvezetőre kötötték rá. - Pontosan 150 éve találta fel a szalámit Heinrich Herz német fizikus. A nap bölcsessége:…..
- Ez az alkoholmentes sör világnapja. Sokan nem is ünnepnapként, hanem katasztrófaként emlékeznek meg róla. - 1904. március 3-an nyomattak először satuféket, egy, az úton átrohanó herpeszes kecske miatt. - 91 éve lépte át először utasszállító repülőgép egy átlagos fing…..
- Ez a lealibizett portalanítások világnapja. - 1649-ben ezen a napon fedezték fel a gőzhajtású lézerkést. - 108 405 napja nem tudjuk, hogy hány delfin pusztult el a Spanyol örökösödési háborúban. A nap üzenete: "Az örök élet taván nem lehet látványosan…..
- Ez a saját szerveikkel élők világnapja. - 91 éve kerültek forgalomba az első erotikus vágányzárak. - 94 éve ért véget a 98 millió áldozattal járó II. kelet-magyarországi szúnyogirtás. A nap mondása: "Kukacos almából csak nagy körültekintés mellett lehet jó…..
- Ma van Palkovics Krisztián világnapja. Magyarországon 1975 óta ünneplik. - 1993-ban ezen a napon dőlt el, hogy Rex felügyelőt mégsem egy antilop játssza majd. - Ma 399 éve mutatták be a melbourne-i expón az ergonomikus falábat. A nap mondása: "Bazzeg, égve hagytam a konyhában…..
- Ma van a Létraszentelés világnapja. - 1045. február 28-án született Rómában Genovai Szent Patrik, a téves anyakönyvezés védőszentje. - 200 éve született az elismert olasz feltaláló, Giovanni Transformatore. A nap bölcsessége: „Hilda, hozd ide légyszíves a pezsgőt aztán…..
- Ma van a Pontyfosatás világnapja. - 2008. július xx-én tartották az első félprofi pantomimelőadást a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. - 25 éve alakult az első Starbucks-ellenes jazz-formáció Kaliforniában. A nap mondása: "Jaj de szorít ez az xs-es szegecselt…..
- Ma van a Profi mosogatás világnapja. - Több millió éve nem tudjuk, hogy mi volt a kedvenc reggelije a T-Rexnek, de egyes kutatók szerint a kontinentális, vagy az amerikai, semmiképpen sem az angol. - 170 éve született Philippe Imac, az első föld feletti hipster. A nap bölcsessége:…..
- Ez a rózsaszín tárogatók világnapja. - 450 éve ezen a napon halt meg Gülde Baba török jógamester, a “kasztráló spárga” pozíció feltalálója - 400 éve született az utolsó maori polihisztor és látens filozófus, Rachel ben Aronowicz. A nap bölcsessége: "Bármit találjunk…..