Adatok
szabolcsikonyha
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Az a szokás, hogy Karácsonykor halat kell enni, engem, bevallom, mellbevert, mikor áttelepültem Magyarországra.Halat??? Szeretjük, rendben, na de Karácsonyra??Mikor minden pendelyes kisgyerek tisztában van vele, hogy ilyenkor töltött káposzta dukál, füstölt húsokkal, előtte pedig…..
Mai rövidke (de képekkel bőségesen illusztrált) posztunk főszereplője az a növény, amely legalább annyira szerves része a magyar gasztronómiának, mint a pirospaprika, a koleszterin vagy a vörösboros kóla. Igen, a hagymáról fogok nektek mesélni, pontosabban egy olyan, egyszerűen…..
szabolcsikonyha
2011.01.19 14:51:48
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Nálunk a böjt utáni (már lement a Nap ), ami azért a 60-as években, meg pedagógus( azelőtt kántortanító + tanítónő) szülőkkel a háttérben, meg hogy erről ne beszéljünk..."nem volt semmi", simán töltöttkáposztát és legalább 4 féle sütit, köztük tortát ettünk. Zserbó és linzer meg pogácsa mindig volt, és természetesen szaloncukor, meg ha lehetett kapni, narancs is. Szódavíz volt a különlegesség!
Ez volt Szabolcsban, aztán elkerülvén a savanyú, kispolgári Egerbe, ahol- legalábbis az én anyósom ízetlenül főzött -se enni, se főzni nem szeretett - jöttek a másféle Karácsonyok, de hamar elkezdtem én főzni!