Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrLex

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a bejegyzést azért nyitom, hogy az adott témában eszmecsere folyhassék alatta.Egy rövid magyrázat:EA -nak vagy Expert Advisor-nak hívják azokat a programokat MT4 alatt, amik automatikus kereskedést folytatnak..
MrLex 2011.11.03 15:48:39
Üdv minden tradertársamnak!

Jó pár éve kereskedéssel foglalkozom, de eddig csak nézelődtem az automatizált kereskedés területén. A mai nap vettem észre eddig egy érdekes dolgot. Hogy teljes legyen a kép: Alapvetően H1-en kereskedem "trendkövető" módszerrel, de a héten úgy gondoltam "szabadságolom magam". Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szeretek kereskedni, és egy miniszámlán próbálgattam skalpolni. (Utólag tudom már hogy nem volt okos dolog, de gyakorlatilag skalpolással kezdtem a pályafutásom, szóval nem ismeretlen számomra ez a technika)
Szóval egy ilyen számlán nyitottam Eur/Usd-n egy short-ot és az előre beállított TP-t (2pip-et) rögtön el is érte a keresztárfolyam. Néztem a "tick chart"-on mindkét (Ask és Bid) árszintet, és abban a pillanatban Drágábban lehetett eladni, mint amilyen szinten vettem. Ami miatt ide, az automatizált részbe írok, hogy szeretném megkérdezni, lehet-e valahol olyan EA-t találni, ami az ilyen lehetőségeket kihasználja, és egy gyors kötéssel nyit és zárja a pozit? Gondolom egy ilyen programot megírni sem lehet nehéz. Azért foglalkoztat ez, mert gyakorlatilag az ilyen lehetőségek, még ha nagyon ritkák is, de annyi kockázatot rejtenek magukban, hogy a pozícióval későn száll be az EA, és ezért bukik. Nektek mi a véleményetek? Működőképes lehet egy ilyen rendszer? Persze azt tudom, hogy ehhez gyors szerverelérés kell. De most első körben maga az elv működőképessége érdekel.

Mindenkinek sikeres kereskedést!