Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rosehip

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A jobbik és a legjobb 2010.06.01 05:00:00
A Legjobb Párt nyerte a reykjavíki helyhatósági választást, egy poénpárt, amely direkt hülyeségeket ígért, és előre szólt, hogy hazudik. A hivatásos izlandi politikusok már a létezésétől meg voltak sértődve, hogy ezek viccet csinálnak az ország sorsából. De nagyon nem…..
Szertár @&#˘!!!! 2009.03.18 21:14:00
Sziasztok! Ez itt a Szertár...helye.Lassan két órája küzdök azzal, hogy a mai "nyersanyagot" a kameráról átrakjam a számítógépre.Reménytelennek tűnik, de még küzdök.Kész adás...majd a sikeres átvétel és a vágás után...valamikor.   ..
Szertár Vigyázz! Latexveszély! 2009.02.25 00:36:00
A latex-érzékenyek megint szívnak. Ebből a videóból megtudjuk, mit csinál a százas a lufiban, és hogy milyen fontosak a biztonsági figyelmeztetések.* Az itt bemutatott kísérletet három év alattiak ne végezzék el, mert könnyen lenyelhetik az apró részeket.* Kisgyermekek kérjék…..
"Most természetesen egy kicsit regényes változatban tárgyaljuk ezeket a dolgokat...""...ennek más magyarázata végeredményben nincsen""...megint csak pontos hivatkozásokkal rendelkezünk"/Szántai Lajos/ A sok nehéz ünnepi étel után a Konzervatórium…..
Teljesen felesleges kertelni, eufemizálni, túlozni, mellébeszélni vagy hazudozni: a Megasztár legújabb szériája iszonyatosan gyenge volt, színvonala messze a legalacsonyabb a hazai tehetségkutatók történetében, pedig voltak azért itt nemes ellenfelek ebben a versenyben (Csillag…..
hángörienidiocc Legyen-e tandíj? 2008.02.26 09:45:00
Erre a kérdésre röviden úgy lehet válaszolni, hogy legyen, de nem most, nem így és nem ezért.Akkor lássuk hosszabban is. De még mielőtt belevágnánk egy megjegyzés: Akik a tandíj miatt a társadalom kettészakadását vízionálják, tévednek. Ugyanis az már megtörtént. Akik…..
Rosehip 2008.02.26 13:29:44
Valószínûleg az igazság félúton van. Ha bevezetik a tandíjat, akkor jónéhány család értelmes gyereke nem tanulhat tovább egyetemen, fôiskolán. Azt,
hogy mi a különbség a nappali és az esti diploma között lehet sejteni. Én próbáltam mind a kettôt. Nekem is van olyan ismerôsöm akik négy gyereket nevelnek, mi lenne velük? A felsôoktatás költségei nem állnak meg a tandíjnál: jegyzetek, eszközök, számítógép... Szóval álságos azt mondani, hogy ingyenes lenne az oktatás.
Másrészt a tandíj azt is jelenti, hogy egyetemre nem az okosok körébôl merítünk, hanem a jómódúak körébôl, ami azért nem fedi egymást feltétlenül. Ha pedig egy tehetséges ember elkallódik, attól az egész ország lesz szegényebb.
Ha nincs tandíj, akkor nem komoly az egyetemista lét, infantilizál, nem nevel felelôsségteljes gondolkodásra.

Szerintem minden félév végén meg kéne húzni a határt a tanulmányi eredmények alapján, a legjobb 35-40% legyen garantáltan tandíjmentes, talán a legjobb 5-10% pedig kaphatna ösztöndíjat is, de legalább olyan összegût mint, a mindenkori minimálbér. A maradék 60% fizethetne tandíjat, esetleg a legalsó 10% emeltet is. Azért fontos, hogy %-ban meghatározott legyen a fizetôs réteg és ne tanulmányi átlaghoz kötôdjön, mert hát lehet úgy vizsgáztatni, hogy nehogy átlépje valaki mondjuk a 4,5-ös határt, magyarán ezzel lehet egy kicsit sakkozni. Ez hasonlít Manyizga álláspontjára, de szerintem van olyan szegény, de tehetséges réteg akit támogatni is kéne.
Csak hát az nem fair, hogy felveszünk az egyetemre 105eFt/ félév, vagy év. Aztán szépen emelgetjük. Ez borzasztó megterhelés a családoknak, ráadásul nem kalkulálható, és az élet kis hazánkban így is túl-sokváltozós függvény. A tanulmányi hitelt vissza is kell fizetni, családot is kell alapítani, lakást is kell venni... Szóval a fiatal diplomásnak rengeteg lesz a fizetnivalója és bizonytalan az állása.

Hogy miért nem népszerû asztalosnak, vagy bádogosnak menni? Elég ehhez megnézni,mennyit keresnek és milyen munkával, mondjuk, ha 2-szer 3-szor ennyi jövedelmük lenne, nem lenne gond a szakmunkások számával.
A számok: amíg két hete a Nagy fogyás első adása még 35,8 százalékos közönségarányt ért el a kereskedelmileg fontos 18 és 49 év közötti korosztályban, addig kedden már csak 26,4-et. Amíg a múlt héten a Vészhelyzetet 34,4 százalék választotta (vagy a Tv2 hibahatáron…..
A Homár a maga részéről tavaly kiszórakozta magát az eastpak pszeudodízeles zombis hátizsákreklámjain, azonban az oszlóképű modellek azóta hazánkban már az utcán rémisztgetik a kisgyerekeket. Trex rémült szülőként a jóságos internethez fordult…..