Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szociológus

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ország cserbenhagyása (mert a külföldre vándorlás a jelen helyzetben gyakorlatilag egyet jelent a haza cserbenhagyásával) önző érdekek, anyagiasság, kicsinyesség, kishitűség, egyéni ambíciók miatt teljesen elfogadhatatlan, sőt lélektani aspektusból nézve az egyéni kudarc…..
Tamásnak egy megállót kellett volna utaznia a Volánnal, hogy vehessen jegyet a sofőrtől, mert a végállomáson nem adhat, de jegy nélkül azt meg nehéz: A Stadion-autóbuszpályaudvaron szerettem volna felszállni a buszra, ám a sofőr közölte, hogy nála nem lehet jegyet venni, hanem…..
Több száz kilométeres kocsisor, órákig tartó várakozás és helikopterrel menekülő üzletemberek. Így néz ki egy átlagos péntek este a brazíliai Sao Paulóban. Most megmutatjuk, hogy van rosszabb még az M1-M7-es bevezető szakaszánál is... Legközelebb a budapesti dugóban…..
szociológus 2012.09.27 11:44:20
@KissGecihuszár: nekem sosem derogált a tömegközlekedés, egyszerűen csak undorodom tőle. Lassú, drága, igénytelen, veszélyes.

Ha a te verziódat nézzük (max. 1 átszállás, és az egyik jármű metró vagy gyors villamos) akkor igazad van. Viszont ha 2-3 átszállást kell megejteni, busz is van benne, akkor már egyértelműen gyorsabb az autó. Ha pedig valaki aktív életet él, munka mellett tanul, sportol, művelődik, hobbija van, az végképp nem fér bele a napokba autó nélkül.

Mondjuk a hamarosan 1000 Ft/l-es benzinár miatt úgyis mindenki tömegközlekedni fog. Vagy elmegy külföldre egy élhető kis városba.
szociológus 2012.09.27 23:05:51
@KissGecihuszár: Másnak tényleg más volt, valóban ez a "magas röptű" válaszom, mert:
- Akkor elég volt egy szakma hogy tisztességesen megélj, ma folyamatosan képezned kell magad.
- Akkor nem kellett idegen nyelveket beszélni, ma járhatsz nyelvtanárhoz.
- Akkor adott lakást az állam, ma az átlagbér kétszereséből is kínkeserves kigazdálkodni az árát.
- Akkor ingyen tanulhattál és elengedtek a munkahelyedről, ma keményen fizetsz érte (pénzzel, a szabadságoddal, és olykor a munkahelyeddel is).
- Ahogyan írtad akkor voltak vállalati sportpályák, ma magánpályák vannak amikért fizetni kell (amiért meg többet kell dolgozni, ugyebár).
- Akkoriban nem kellett fél napokat eltölteni a hivatalokban, ma évente több szabadnapod megy el csak olyanokra, mint pl. hogy tisztázd magad ha az áramszolgáltató le akar húzni, vagy hogy pl. elmenj a bankba reklamálni mert kétszer vonták le a gázdíjat.
- Akkor volt normális tömegközlekedés (pl. a falusiakat a gyáron belül, a portánál tette le a busz), a mai tömegközlekedés még viccnek is rossz.
- Az akkori teljesítménnyel ma éhen pusztulsz, ma sokkal nehezebb boldogulni.

A plebs azért nem sportol mert hülyére hajtja magát hogy a felszínen maradjon, ráadásul ki van égve, reménytelenül elkeseredett. Én -divatosan mondva- aktív életet élek, hogy ne legyek beteg. Sokba kerül.

Lekezelő és kishitű vagy, ez nem az én hibám. Egyébként miért ne élhetnénk jobban? Akár úgy mint a nyugatiak. Te elfogadod hogy egy helyben totyogsz, én nem. Én kérek elnézést.
szociológus 2012.09.28 23:51:54
Nem vagyok yuppie, sem nagyképű, sem arcoskodó, sem pedig kioktató. Éppen ellenkezőleg. Viszont a felőled érkező rosszindulat kézzel fogható.

Egy kis borsodi faluból származom, mérnökként dolgozom, persze nem otthon. Sokat hajtottam és nélkülöztem azért hogy ne segédmunkásként végezzem. Talán szerinted be kellett volna érnem ezzel, én viszont büszke vagyok magamra.

Heti 40 órát dolgozom. Nem nyalok be a multinak. Belőlem (is) él, jól keres rajtam, és ezért jól meg is fizet, így én is jól keresek rajta. Ez így kerek.

Nem járok autóval, sétálok minden nap. Persze azért mert a belvárosban lakom. Majdnem ráéreztél: kb. 2x2 km-t sétálok naponta, télen is. Ha nem ott laknék akkor autóznék, mert fontos a szabadidő. Volt idő amikor -veled ellentétben- minden nap BKV-ztam. Nem csak néha mint te, hanem minden nap.

Nem csalok adót. A multi sem. Ő befizeti, tőlem levonják. Egyikünk sem off-shore lovag, ne keverj össze bennünket a celebekkel, a politikusokkal, és a vállalkozókkal (tisztelet a sajnálatosan kevés kivételnek).
Tedd a szíved a kezedre, őszintén, te vállalkozóként soha egyetlen fillért sem okoskodtál ki magadnak? Mert én alkalmazottként soha.

Nem jól látod ezt a réteget (én viszont tudom hogy milyen pl. melósnak lenni, onnan jöttem). Persze elhiszem hogy vannak yuppie-k is (mint ahogyan lógós melósok is), a többség nem az, hidd el, és elég rendesen lapátoljuk a GDP-t is. Amúgy diplomából egy is bőven elég, már réges-régen nem a papírokat nézik.

Keserűséget érzek ki a szavaidból. Szerintem éppen te vagy elszállva magadtól. Nem reálisan látod a világot. Nulla teljesítménnyel várod a sült galambot, és lenézed azt akinek a munkája meghozza a gyümölcsét.
Sosem fogod megérteni mit akartam írni a jobb életről. Hiba volt megpróbálni. Lehet nosztalgiázni a Kádár korszakról, csakhogy már más a világ.

Részemről lezártam ezt a parttalan vitát, köpködj tovább ha ez a szíved vágya.

Minden jót.
Az androidos telefonok megjelenését nehéz követni, annyi van belőlük, így aztán extrém rövid élet. Naiv ügyfél például alig 1,5 éves LG Optimus 3D készülékétől szabadulna, minthogy a széria szoftverhibáját a mai napig nem sikerült kijavítani. Bár más országokban…..
szociológus 2012.09.27 22:45:48
@vénszivar: ilyenek ezek a szociológusok ;-)
szociológus 2012.09.27 00:38:26
@vénszivar: A telefonokhoz is értek és az autókhoz is.

Amúgy egy Kawasaki sportmöci rövid távon legyorsulja a Boeinget, ha már a példánál maradunk. Nyilván a menetszél a repcsinél kedvezőbb.

Alásch' szolgája!
szociológus 2012.09.27 11:53:19
@vénszivar: Már nem árulnak olyat :-D A mai megbízhatatlan tömegtermékek esetében szerintem célszerű picit várni, és felkutatni a neten a véleményeket. Amiről jó vélemények vannak azt kell megvenni.

Ahogyan az jól látszik, a magas ár sem garancia semmire.

Ebben az esetben ennyi pénzért egy jó állapotú, használt iPhone-t is vehetett volna. Nekem sosem volt ilyen, de azt pl. a többség dícséri.
Eszem megáll Kurva anyád!!! 2012.09.09 09:09:00
Jó dolog a sokadik Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál.Rengeteg embert megmozgat, éjszaka még a budapesti Belváros is tele volt talpas borospoharat szorongató, jókedvű fazonokkal. Jó dolog a BKV gyönyörűen felújított cabrió busza is. 200 Ft-ért bárki mehet egy nosztalgia kört a…..
Naiv ügyfél visszamenekült Írországba, és azóta sem érti, hogyan kerülhetett 345 ezer forintba 5 hónap fűtés egy 60 nm-es panellakásban: Tavaly 5 év külföldi száműzetés után volt "szerencsém" otthon letelepedni próbálni, de 5 hónap után feladtuk a feleségemmel és…..
Apróbetűs hír: Gyurcsány Ferenc pert nyert a Hír TV ellen, mely „azt a hamis látszatot keltette”, hogy a volt miniszterelnök főiskolai diplomamunkájához jogsértő módon használta fel sógora dolgozatát. Tudjuk, hogyan működik a nyilvánosság. Ennek a közlésnek a jelek szerint…..
Subba A fűnyíróember!!!!!!!!! 2012.07.19 16:38:00
Kálmán már szerepelt a Subbán egy évvel ezelőtt, akkor viszont gyorsan le kellett vennünk a videót, mert nem örült annak, hogy más is látja a zseniális technikáját. Most valamiért meggondolta magát, és úgy érezte megoszthatjuk. Kettő videó!  …..
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
szociológus 2011.12.13 19:52:06
@luciferko: Hagyjad már magad! Ha a falusi nem termeszt otthon annak két oka van:
- jobban megéri megvenni a boltban (azaz kevesebbe kerül mint termeszteni, röhej de ez van),
- ellopják a cigányok.

Tudom, a falusi kussoljon, egy budai polgárnak úgyis mindig igaza van.
szociológus 2011.12.13 21:48:54
@luciferko: Ismerem a fajtád, ha nincs észérv jöhet a másik sértegetése. Egészégedre, kedves polgártársam!