Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy kassai polgár

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bojkottra magyar! - szólít fel a polgárinfo.hu. "Határozottan elítéljük azt a 13 külföldi - osztrák, német, holland és francia - céget, melyek az Európai Unió brüsszeli központjához fordultak azzal, hogy diszkriminatívnak tartják a „különadó”…..
egy kassai polgár 2011.01.17 17:23:01
A magánnyugdíj-pénztárakról.
AD 1. Mint "födő"nevem is mutatja, szlovákiai vagyok. Ott vezették be Európában a magán egészség-pénztárakat. Akadt is mindjárt 22. A Nagy Siker. A rendelők ajtaján odatűzött cetlik "XY pénztár tagjait sajnos nem tudom kezelni, mert nem fizetnek!" Ma összesen 1 magán-, és 2 állami pénztár létezik. A betegek pénze semmivé lett. Nagyon sok állami milliárdba került a kísérlet. A betegeket ugyanis alkotmányos Ma összesen 1 magán-, és 2 állami pénztár létezik.kötelességből ugynis el kellett látni - közpénzből. Ma összesen 2 állami pénztár létezik és 2 privát- utóbbiak a nyugdíjas -tehát sok kiadással járó öreg- tagoktól bürokratikus gyógyszerfelírási módok kiagyalásával elegánsan szabadultak meg. Párszázan viszont nagyon szépen megtollasodtak. A MNY Pénztárak -ismerve Keletet- kb. ugyanígy fogják csinálni. Mint a tőzsde. Lehet, jól fizet, de csődbe is juthat. Kockázatot nem lehet "önkéntesen" kötelezővé tenni. (Egyébként ők 4-8%-os működési költséget vágnak zsebre, az állami 0,5%-kal működik, pedig a járulék behajtását is ez végzi). És még egy adalék. A Pénztárakból visszaáramló pénzt államadósság-fizetésre szánják, amely adósság évi 10% kamatot visz el. Az, hogy ezt ellopják, nevetséges. Lopni lehet, de az más eszközökkel folyik- pl. állami túlszámlázással.
AD 2. A tizenhármaknak eszük ágában sincs innen elmenni. Érdemes megnézni, mely cégek ezek. Bármelyikük helyére 10 jelentkező akadna. Fillérekért kaptak kulcspozíciókat, sokszor monopol helyzetet. A termelésbe komolyan beruházó multik amúgy nem ezek. A GE, Suzuki, Ford, ... csendben vannak.