Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZEGECS

4 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talált filmek Kudarc... 2017.07.23 21:23:59
Ahogyan a törpök élete sem csak játék és mese, úgy a talált filmek előhívása sem jár mindig sikerrel. Ezúttal két ilyen esetet mutatok be. Kodak GOLD II 100/36 A szolnoki Kalányos Plázában találtam ezt a filmet egy autofókuszos RICOH gépben, amely külsőre hasonlított az általam ismert, és…..
Egy februári  szombat délelőtt megszólalt a telefonom.A vonal másik végén VMP jelentkezett: - Itt vagyunk egy turkálóban, találtunk egy Kodak Fun Flash eldobható gépet, amit valaki már elfényképezett. Kell? A válaszomat ("Jóhogy!") nyilván ő is sejtette, és csak a rend kedvéért kérdezett rá.A…..
Talált filmek Kodak Farbwelt 200 2017.07.13 21:47:04
A szolnoki Kalányos Plázában találtam egy fixfókuszos kompakt gépet, amelyet nem akartam megvenni, mert koszos, és karcos volt. Viszont a hátlapon lévő ablakon át észrevettem, hogy belül még benne van a film. A számláló az "S" (=start) jelzésen állt, ez alapján joggal gondolhattam, hogy vissza…..
A digitális gépek megjelenése előtt a fényképezés viszonylag drága mulatságnak számított, így a nevezetes családi eseményeken (születésnap, karácsony, névnap) legtöbbször csak 1-2 felvétel született. Emiatt a 24, ill. 36 kockás filmek sokszor hosszú hónapokat álltak a gépekben arra várva, hogy az…..
Lazarbibi Az EMG története 2015.01.04 15:40:32
Az Elektronikus Mérőkészülékek Gyára (EMG) története Bizony volt egy ilyen gyárunk is, aminek a történetét részletesen elolvashatjuk az emg.hu oldalon, de egy rövidített verziót, és néhány plusz gondolatot, főleg az előzményekről, és a tanulságokról itt is megtalálhatunk. A cég közel 40 éves…..
Szombat, klassz szórtfényes idő, ideje kintalvósokat csengetni, így hát Rodriguezzel nekimentünk a környező faluknak, jórészt Credok hiányoznak már csak Egerből, így főleg azokért indultunk útnak.....
Mindig is imádtam a vidámparkokat, főleg ha már nem működnek és fel lehet fedezni őket. Ezt a helyet már teljesen benőtte a gaz, minden épület omladozik, de mégis tökéletesen látható, hogy hogyan működött régen. A vidámpark az 1960-70-es években élte a virágkorát, és több mint 20 éve áll…..
Legújabb érdeklődési köröm a filmre való fényképezés. Ehhez legfontosabb eszközöm egyelőre a nagypapám szekrényében talált SMENA-8M fényképezőgép. A SMENA az 1970-es évek egyik legelterjedtebb fényképezőgépe volt a keleti blokkban, olcsósága és a sokféle beállítási lehetőség ellenére egyszerű…..
Átélhetjük milyen jó buszt vezetni, hisztis utasokkal, betarthatatlan menetrenddel, idétlenül beállított közlekedési lámpákkal és akkor a fékről még nem is beszéltem Soundtrack: George Thorogood - Bad to the Bone  ..
Forgatod a szemeidet mikor a kollegád variál? Akkor nézd meg ezt a videót! Apró nézeteltérés más szakmákban is előfordul, viszont ezt Kovi bácsi pár perc alatt elrendezi. Csendet!   ..
Belsőség Levegő a bögyömben 2009.06.03 10:45:00
  Vannak jó ötleteik is, de nálam a Levegõ Munkacsoport elvágta magát. Keressünk már egy normális környezetvédõ szervezetet!  Vélemények az azonos című írásunkról...
SZEGECS 2009.06.03 12:09:12
@SZEGECS: Közben megnéztem a beidézett Levegő Mcs-s oldalt, és ott is helytelenül szerepel...
Subba Telefonbetyár: Alma 2008.11.21 08:05:00
Primitív lelkünk megvilágosodik az ilyen betyárkodós videók hallatán. A telefonbetyárok a legnagyobb bajnokok! Tényleg nem kell nekünk sok, ez legyen meg Internet. Meg szaros alma. ..
Dóra óta a Homárnak különösen izzadni kezd az ollója, ha újépítésű lakásokról szóló levelet talál a postaládájában. Most egy Veszprémi megoldásról kaptunk hírt, izgatottak is lettünk, de nem értjük pontosan mit látunk a képen. Valóban azt, hogy az elfelejtett…..
Kicsit megkésve küldte el történetét Mrs Goofy, de örökérvényű is lehet, amennyiben a szétszakadt talpú sportcipő tényleg elveszti garanciáját, ha nem azonnal viszik vissza cserére: Azzal kezdődött, hogy tavaly ősszel vettünk a férjemnek a WestEndben lévő Jákói Sport…..
Nem lehet elszakadni Ausztriától. A mi szomszédunk, mégis milyen érdekes ország. Vannak ijesztő hegyei, finom csokija, híres zeneszerzői, na meg Steyr autógyára. A fene se gondolta volna, hogy az osztrák-magyar monarchia szelleme még a vasfüggönyt is átmetszi. A hetvenes évek…..