Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ithiliel

36 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szellem válasz Égő 2016.08.18 16:05:06
Ma végre kicseréltem a fürdőszobában a villanykörtét. Már vagy két hónapja kiégett, a kis szobai olvasólámpát – egy ilyen kis bármelyre hajtogathatós kígyónyakú fekete, - régen, amikor még volt, az íróasztalomra volt felrakva, ilyen csiptetős vége van tudod,- mindenféle izéke lóg rajt, egy viaszból…..
Azon gondolkodtam már tegnap is el, miután megírtam a bejegyzést, hogy honnan van bennem ennyi harag. Most éppen. Gondoltam, tegnap épp elég volt az agymunkából, hagyok magamnak még egy kis időt, mondjuk úgy, alszom rá egyet és majd ma elkezdek ezen is gondolkodni. Igaz akkor is, most is azt…..
Szellem válasz Szeretve lenni 2016.08.14 18:56:07
Mit szeretek magamban? Mit tettem ma önmagamért? Milyen napom volt? Ma elhatároztam, hogy egy kicsit többet fogok önmagammal foglalkozni. Ez így rendkívül viccesen hangzik, tekintve, hogy már önmagában enyhe felezése a valóságnak. Pontosítsunk hát. Ma rájöttem, sokadszorra, újra, hogy egyáltalán…..
Szellem válasz Nézőpontok... 2015.04.13 17:34:54
Azt gondolom, a baráti kapcsolatainkban sokszor ugyanúgy viselkedünk, mint a párkapcsolatainkban. Képtelenek vagyunk a rosszat, vagyis inkább nekünk nem jót elengedni, ahogy arra is képtelenek vagyunk, hogy a másik álláspontját a másik szemszögéből elfogadjuk, a jót vagy a rosszat…..
Szellem válasz szomorú 2015.04.11 21:03:51
Egyszerűen annyira borzasztóan magányos vagyok. Nem bírom ezt a szorongást elviselni, sem igazán beazonosítani. Borzasztóan szorongok, szerintem ma éjjel aludni sem fogok nagyon tudni, kivéve, ha valahogy mégis nagyon sikerül magamat kimeríteni, de nem tudom, hogy volna erre mód.…..
Szellem válasz Lezárások 2015.04.10 22:19:50
Nemrég olvastam egy idézetet, ami úgy hangzott, talán jobb egyedül magányosnak lenni, mint társaságban. Nem tudom, mi okból próbáltam meg az elmúlt időszakban egy tőlem teljesen eltérő társaságban megtalálni a helyem. Talán azért, mert mióta véget ért az egyetem, a barátaim,…..
Szellem válasz Egy év röviden 2015.04.01 23:24:13
A pszichológusom által rólam gondoltaknak legnagyobb problémáját abban látom, hogy… istenkém, hát abban, hogy úgy érzem, teljesen félreismert engem, nagyon rövidke, ki nem fejtett ellenben könnyedén félreérthető tények alapján. Sok-sok negatívat mondtam barátokra, már…..
Szellem válasz Borderline 2015.03.31 23:05:00
Az, ha valaki meglehetős gyakorisággal veszi magára, sőt inkább személye elleni támadásnak, ami esetleg a hétköznapok során atrocitásként vagy kritikaként éri már borderline vonás? És - még ha éssel nem is kezdünk mondatot- az az volna, ha valaki egy számára fontos ember…..
Amit előző bejegyzésem végére írtam, miszerint sajnálom, hogy nem tudtam a terapeutámmal megosztani az érzéseimet és felfedezéseimet, amit a terápiából szűrtem le természetesen javarészt belőlem jön, de minimum kölcsönösen hoztuk ezt össze. Az az érzésem, hogy amiért…..
Szellem válasz Megtalálva.... 2015.03.30 20:19:37
Azon gondolkoztam, hogy is jutottam idáig. Vagyis inkább azon gondolkoztam, hogy miként kezdhetném el leírni az utóbbi időben önmagammal kapcsolatban felmerült gondolataimat. Álmodtam nemrég, egy nagyon különleges álmot, amiben ismét megjelent a szokásos ház motívum, ha nevezhetem…..
Szellem válasz Elveszve 2014.12.23 21:31:09
Ma ismét elkezdem írni a blogom, bár alapvetően más okból, mint korábban. Hónapok óta depressziós vagyok. Azt érzem, azt élem meg, hogy körülöttem senki nem vesz engem komolyan, amikor azt mondom, hogy nem vagyok jól. Az ismerőseim többsége mindig is úgy tekintett rám, mint…..
Szellem válasz panasz 2012.12.03 11:10:25
Jelenleg semmi mást nem szeretnék, csak ordítani, ordítani, üvölteni, sikoltani, amíg csak a torkomon kifér, amíg bele nem fáradok, amíg már csak némán a földön kucorogva sírhatok. Összetörni, becsapni, megalázni. Annyira sokat tudok az emberekről, annyira sokat, de amikor…..
Ithiliel 2013.03.06 10:54:17
@Abszinth: Pont erről szól a bejegyzés írtam is "semmit sem akar, mint a saját fájdalmát azzal enyhíteni...". Ugyanakkor ez inkább személyes, mintsem szakmai bejegyzés, ezért jön át rajta erőteljesen a düh, amit akkor éreztem. Teljesen egyetértek egyébként azzal, amit írsz, az emberek nem undorítóak, de van olyan élethelyzet, amikor az embernek joga van dühöngeni, érezni a megbántottságot, a sértettséget és ezt ki is kell fejezni, mert ha mindig elfojtjuk az érzelmeket az visszaüt. Ha kiadod a haragod utána könnyebb is racionálisan átlátni a dolgokat. Szóval ez a bejegyzés jobbára azért olyan, amilyen mert egy sértett nő írta. :)
Ithiliel 2013.03.06 10:55:08
@Abszinth: Magam is így látom. :)
Szellem válasz ... 2012.11.18 15:57:16
Szabó Lőrinc A megszállott   Neved – fekete dörrenés – fájva visszhangzik bennem, és felveri minden pillanat emlékedet és nyugalmamat. Neved, mint elitélt felett ha a halálos dob pereg, szakadatlan és süketen dobol elkinzott idegeimen. Nem akarlak és rád…..
A féltékenységen és a bizalmon gondolkozom egy pár napja, s nem tudom vajon naiv elképzelés az, ami kezd kialakulni bennem, és nagyjából talán már stabilan rögzülni is, vagy tényleg egy elképzelhető, reális módja ez a szerelemnek. Nem vagyok sem nagyon tapasztalt, sem nagyon…..
"Intellektuálisan hangszigetelt pöcegödörben csücsülő ego." – idézőjelben nem azért van, mert nem én mondtam. Csak az egóm tiszteletére. Hozzátenném még, hogy és sikít is, de az lehet, elvenné a dolog varázsát. Azért megkérdezném, eme kis megjegyzés kinek,…..
Az alábbiakban egy dolgozatszerűségem némiképp átírt verziója olvasható, így ne tessék meglepődni, ha ezt itt-ott nyilvánvalóvá is teszem. Amiről írok, olyan terület, amiben sem érintett, sem igazán kompetens nem vagyok. Szemezgetek csupán és igyekszem a túlzott…..
A napokban nem volt miről írnom. Talán még most sincs, de azért fogok. Meglepve vettem le egy könyvet a polcról. Pontosabban szólva, verseskötetet kerestem, s két igen kopott, újrakötésre szoruló könyv közül, azért nyúltam, amiről úgy véltem, nem a Biblia. (Merthogy a másik az…..
Szellem válasz Cirkusz... 2012.05.24 20:42:00
Legyen olyan jó, valaki, aki nálam okosabb, magyarázza már el nekem, hogy ez mégis, hogy történhet meg? Köszönöm... http://nol.hu/belfold/budai_ujabb_mellefogasa__megszuntettek_a_filozofusok_elleni_eljarasokat Nem foglalkozom politikával… tényleg. De azért igyekszem nyitva…..
Van olyan helyzet, amikor minden annyira furcsa, idegen és új, hogy mindenben kételkedsz. Kételkedsz önmagadban, a másikban, még abban is, hogy a napok telhetnek ennyire gyorsan, ennyire jól, ennyire szépen, a maguk csöndjében és rendjében. Amikor érzed, hogy mindez ahhoz képest, ami…..
Szellem válasz Barátaimnak... 2012.05.21 08:04:00
Köszönöm, Barátaim, hogy vagytok. Hogy itt vagytok jóban is, rosszban is mellettem. Sokáig azt gondoltam nincs így, egyedül vagyok minden és mindenki ellen. De a tévedéseket illik beismerni.  Köszönöm a bizalmatok, a kedvességetek, a megértésetek, a türelmetek és támogató…..
(Most valami olyasmit fogok csinálni, amit már nagyon rég nem. De Pennebaker szerint ez valóban megoldás, és ugyan ki vagyok én, sehonnai kis pszichológushallgató, hogy vitatkozzam egy ilyen okos emberrel. Persze feltételezésem szerint ő nem egészen úgy gondolta mindezt, ahogy…..
Ithiliel 2012.01.04 14:28:24
Lassan visszatérek. De elsőnek via Wikipedia, lássunk egy kis alapműveltségi továbbképzést. Sleeping with the enemy. Egy ágyban az ellenséggel. Nem tudom hányan emlékeznek erre a filmre, remélem jó sokan, mert még igazán abból a korszakból származik, amikor még tudták a…..
Szellem válasz no more sorrow 2011.01.27 22:03:00
Hát nem is tudom. Magányosnak érzem magam és mégsem. Kezdtem azt gondolni, hogy mindez a szokásos, „túl sokat vagy itthon és befordulok” dolog. De aztán szép lassan rájöttem, hogy nem erről van szó. Pár napja jöttem rá, hogy vége egy olyan időszaknak, ami… pár…..
Az alábbi szösszenetet évekkel ezelőtt írtam, az íróasztalom előtt térdelve, enyhén elbódult tudatállapotban. Így tessék szemlélni. :)Ten little nigger boys went out to dine; One choked his little self and then there were Nine. Nine little nigger boys sat up very late; One…..