Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vastag Gyapjúpulóver

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzeljétek, a japán kormány a Fukusima prefektúrában élő gyerekek sugárzásterhelésére vonatkozó egészségügyi határértéket kicsit feltolta. Jó magasra, az erőművi dolgozókkal azonos, 20 millisievert/évre, azaz a korábban felnőttekre vonatkozó szintnek is a hússzorosára…..
Újra tele a net és az összes létező tévécsatorna a vízautós hülyeséggel, mely mögött egyetlen árva szabadalom létezik csupán. Egy szabadalom és Spanyol úr lázálma a vízautóról. Nem tudni, ki gyújtotta meg ezúttal a hülyeség kanócát, de biztos, hogy hozzáértőket nem…..
Engedtessék meg, hogy idézzek Szabó Márton a Kopint-Tárki vezető kutatójának nyilatkozatából. (Azoknak idéznék, akik bevásárolni járnak, és finoman fogalmazva megdöbbentek az utóbbi hetek elszállt árain...): "A kutató cáfolta azt az állítást, hogy eddig drasztikus…..
Vastag Gyapjúpulóver 2011.02.28 19:45:12
@version: ööö igen én is tanultam mérnöki és mérnök-közgazdász diplomám van... a szüleim pedig gyári melósok voltak mindketten, csak én lettem ilyen "perverz", és abba a rétegbe tartozom aki röhögve tudna fizetni a teccsóban... de ennek más oka van: nem akarok... mellesleg nekem a kertészkedés inkább kikapcsolódás mint munka...

@BPBP: nem esik ki a kezemből 16:00-kor a munka általában 1/2 7-kor kezdek, és olyan 5-ig dolgozom (DOLGOZOM és nem csak ott vagyok) az nem 8 óra azt hiszem. Azt elismerem, hogy inkább agyilag fáradok le, és baromi jól esik utána kertészkedni...
Vastag Gyapjúpulóver 2011.02.28 19:32:46
Más téma, most páran biztosan leugatnak de kénytelen vagyok elmondani mert nagyon a begyemben van:
Én városi vagyok (sőt politikusaink által lenézett panelproli), de annak ellenére már 7 éve "bérlek" egy kis kertet. A gazdájával már nagyon régen ismerjük egymást még néhai nagypapám révén. Az öreg Antibácsi nem akarta eladni a kertet (nem nagy összesen 1200 nm), de már nem tud igazán duhajkodni... Lényeg a lényeg némi terményért meg (szerintem főleg ezért) némi beszélgetésért, társaságért (sokat lehet tanulni az öregtől a kertészetről, szerintem enciklopédiát tudna írna ha akarna) megkaptuk a kertet használatra.

Van pár gyümölcsfa, dió öszibarack cseresznye meggy, pár szép rózsabokor stb. Egy jó nagy részt (ez olyan 270 nm) pedig megcsináltunk veteményesnek, amolyan biokertnek. Persze ami fellelhető és termeszthető gyógy és fűszernövény annak is kialakítottunk egy kis sarkot.

A környékbeliek az elején kiröhögtek (!!!!!!), hogy mi a sz@rnak álltam én neki városi létemre kertészkedni miért nem megyek a boltokba megvenni a zöldséget az sokkal olcsóbb (!!!!!!!!!!!).
Tavaly a környékbeli kertek több mint a fele nem volt megművelve!!!!!!! Sokan max arra vették a fáradtságot hogy lekaszáltassák mással (!!!) a földterületet, mert nem éri meg termelni rajta semmit.
Mert olcsóbb volt bemenni a teccsóba... egy nagy sz@rt olcsóbb... csak az emberek nagy része jobban szeret beülni a tévé elé, meg sírni-ríni hogy milyen k. drága a zöldség...

De a kert az be van füvesítve mert a szomszédé is milyen szép úgy...

Egy kicsit elfelejtettünk dolgozni nem?
Vastag Gyapjúpulóver 2011.02.28 19:34:36
@kaqkkfioka: az volt a bioetanol elődje :-D
Megvolt a bejelentés, a legkevésbé meglepő verzió vált valóra: a Nokia a Microsofttal szövetkezik az okostelefonok világában, a Windows Phone lesz az elsődleges okostelefon-platform a Nokiánál, a Symbianból még amit ki lehet facsarni, azt kifacsarja a cég, miközben a WP szépen…..
Vastag Gyapjúpulóver 2011.02.12 00:49:33
@manager2008: én meg mérnök vagyok, nem olyan irodában ücsörgős "excelmenedzsmentes", hanem a gyártásban építő, javító, karbantartó. Mikor a 3. céges mobilom ment tönkre fél év alatt (leesett, ráléptem, kiesett a zsebemből olajtartályba, stb) akkor kaptam egy Samsung B2100-at.
Elpusztíthatatlan, igaz nem tud annyit mint egy okostelefon, de SOHA nem fog cserbenhagyni.
Amúgy meg a 3 áldozat Nokia volt.
Fidókutya tanulságos megállapítása szerint nincsen hal víz nélkül, vagy legalábbis a pangasius filét felütik. Lehet, hogy folyékony nitrogénnel fagyasztották tömbbe?Megszoktam már, hogy kétszer annyi időt szánjak a vásárlásra, mint maga a feladat igényelné - kiolvasok…..
Január 28-án a Dürer Kertben együtt lép fel a Vágtázó Életerő néven működő VHK és az Isten Háta Mögött. Mivel az előbbi csapat több tagjához hasonlóan Grandpierre Atilla énekes is huzamosabb ideig külföldre utazik, így őszig biztosan ez lesz az utolsó VHK-koncert. A…..
Tisztelt Cím! Az egyik blogban olvastam, hogy Önöknek lehet írni, ha valaki érdekes munkahelyi történetekről tud. Ezért bátorkodom megosztani Önökkel és minden kedves olvasóval az alábbi történetet. Minél többen tudják meg, hogy milyen dolgok történhetnek ebben az országban,…..
Üdv és BUÉK :)   Annyi rosszat olvastam már a blogon, gondoltam megosztom az én történetemet, ami kivételesen jól végződött. Történt egyszer, réges-régen hogy felvettek textiles beszerzőnek egy áruházlánchoz. Álmaim melója volt, textilekkel foglalkoztam, segítettem…..
Vastag Gyapjúpulóver 2011.01.16 09:46:04
@Babette_: tökéletesen egyetértek, mások példáján okulva ezt rendszeresen megteszem...
A munkaadói-munkavállalói korrektséghez visszatérve, a jelenlegi munkahelyemen az elmúlt 6 évben én vagyok a 6. személy aki betölti az adott pozíciót. 4 elődöm kirúgták egy még idejében kapcsolt, és lelépett.
Na mit gondoltok ezek után - a nagyon aktív munkakeresésen kívül -, mennyi időt (igen munkaidőmben ami persze megint felveti a korrektség kérdését) fordítok bizonyítékok gyűjtésére, és mennyire leszek "korrekt" a munkaadóm felé? Pontosan annyira amennyire a munkaadóm is az velem szemben.