Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reader21

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtökön 68 éves korában elhunyt Losonczi Flórián, a Csepel SC korábbi elnöke. Az egyesület arról tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát, hogy a volt futballista érműtéten esett át, amely sikeres volt, ám ezt követően a sportember szívrohamot kapott és az életét már nem…..
A Csepel újság értesülése szerint Csepelen a kulturális és a művelődési intézményhálózat fideszes felszámolóinak, a jelenlegi XXI. kerületi városvezetésnek az újabb kiszemelt áldozata az önkormányzat Fasang Árpád Zeneiskolája. A régi Rákóczi általános iskola…..
reader21 2011.12.02 13:10:40
@Énisvoltam: Nem lennék meglepve, mert a Fidesz útjai kifürkészhetetlenek. De átlátszóak!!!
Egy évvel az önkormányzati választások után, új rovatot indítunk, „Olvasta, hallotta, hogy Németh Szilárd…” címmel. Rovatunkban a kerület 2010. október elsején megválasztott új polgármestere, Németh Szilárd által elmondottakat és a tényeket…..
Tisztelettel meghívjuk Önt április 14-én, 18 órai kezdettel a Lehet Más a Politika által szervezett fórumra, melynek témája a párt alkotmánykoncepciója. A kötetlen beszélgetés vendége Schiffer András frakcióvezető. Helyszín: Csepeli Munkásotthon, Üvegterem Minden…..
 Törvénytelenül vett fel több százezer forint közpénzt június és december között Földi László (59) KDNP-s országgyűlési képviselő, ceglédi polgármester. A politikus ugyanis jogellenes módon egyszerre vette fel önkormányzati költségtérítését és teljes…..
reader21 2011.03.23 12:14:14
@mesztic: Na látjátok! Csepelen ez volna az igazi kérdés, már ami a költségtérítésekkel kapcsolatos szórakozást illeti. ehhez még vizsgálóbizottság sem kell. Nézzen utána már valki!
Iskolamegszüntetésekkel kezdi idei munkáját Csepel fideszes önkormányzati vezetése.Terveik szerint idén szeptembertől megszűnik Királyerdőben a Szárcsa utcai általános iskola, a városközpontban (képünkön) a Csete Balázs középiskola sorsát pecsételik meg azzal, hogy a csepeli…..
 Újabb helyen, a csepelinfoplusz.hu blogon találtuk az előző bejegyzésünkhöz hasonló segélykérő "kommentet", amit most szintén szó szerint ismertetünk. Eddig ezekkel ellentétes jelzést nem láttunk: "Tisztelt -bármelyik oldalon fórumozók!Most…..
reader21 2011.01.23 12:06:29
@batan: Elvileg sem értek egyet a döntéssel. Egyszer már a csepeli gyerekek is megérdemelnék, hogy hasonlóan az a belvárosi, budai gyerekekhez, hasonlóan zsúfoltság nélkül, nyugodt, jó körülmények között tanuljanak. A Szárcsában minden meg van ehhez. Gyönyörű a környék, gyönyörű, családias az iskola, igen jók a pedagógusok. Látom, 71 százalékos a hely-kihasználás (NEM FÉRŐHELY!!!). Ennél a méretnél fantasztikusan jó dolgokat lehetne kihozni a gyerekekből. Összetartani, fejleszteni és nem szétverni kellene a Szárcsát. Talán még nem késő!
reader21 2011.01.23 21:33:14
@batan: Jogos és ésszerű a megjegyzésed. Ezzel együtt szavaidból is kitűnik, hogy számunkra csak félinformációkat tesznek nyilvánossá alig hozzáférhetővé. Emlékszem rá, a békebeli Csepel újság is megírta talán két éve, hogy Csepel és Szigetszentmiklós megegyezett anyagilag is a miklósi gyerek csepeli oktatásának, óvodáztatásának anyagi feltételeiről. Erről azonban MOST senki egy szót sem szól. A most közzé tett adatokat senki sem ellenőrizte, csak egy forrás van, és az nekem mindig gyanús. De ha elfogadnám is a kiszemezett adatokat, akkor sem látom indokoltnak, hogy 71 százalékos helykihasználásnál iskolát, iskolákat szüntessenek meg. Arról nem is beszélve, hogy ILLENE (jogilag persze kötelező volna) MEGVITATNI az elképzelést, a szempontokat a csepeli érdekeltekkel, és a vita tapasztalatai alapján 3-4, de legalább ALTERNATÍV (tehát kettő) megoldási javaslatot kidolgozni. Így egy döntés azért védhető lenne, nem úgy mint ami most készül ERŐBŐL
 Elfogadhatatlan lenne a választójog megadása a határon túli magyar kisebbségeknek - üzente szerdán Orbán Viktor kormányfőnek Joseph Daul, az Európai Parlament Néppárt, konzervatív frakciójának elnöke. (Orbán egyébként a Néppárt alelnöke.)Ha a magyar kormány úgy…..
reader21 2011.01.15 22:35:52
További hasznosításra küldök egy történetet. Az egyik változatát már olvastam a pluszon, de talán ez is jó. Ha gondoljátok, akkor használjátok fel.

Ördögi szarvas hiba Németh Szilárd angyali üdvözletében

Üdvözlő lapot küldött a csepeli intézmények vezetőinek Németh Szilárd, a XXI. kerület fideszes polgármestere. A nemesnek szánt gesztust karácsony és újév alkalmából akarta gyakorolni, de több helyre csak ezekben a napokban érkezett meg a küldemény. A lap egyik oldalán a szokásos jókívánságok szerepelnek, a másikon egy – a fideszes polgármester szerint aktuálisnak vélt, a karácsonyhoz méltó – versrészlet olvasható. Idézzük:

Angyal, vidd meg a hírt az égből,
Mindig új élet lesz a vérből.
Találkoztak ők már néhányszor
– A költő, a szamár, s a pásztor –
Az alomban, a jászol mellett,
Ha az Élet elevent ellett,
A Csodát most is ők vigyázzák,
Leheletükkel állnak strázsát,
Mert Csillag ég, hasad a hajnal,
Mondd meg nekik, –
mennyből az angyal

Wass Albert (Így, SZÓ SZERINT: Wass Albert!)

Németh Szilárd üdvözletétől az üdvözöltek először meghatódtak, de az üdvözülést az ordító huba, akarom mondani az ordító hiba zavarta meg. Ma már minden általános iskolás tudja, hogy a magyar irodalomnak ezt a remekművét nem a Fidesz favorizált, kedvenc szerzője, Wass Albert, hanem a polgári értékek elkötelezett híve, Márai Sándor írta 1956 karácsonyán New Yorkban. Csepelen is sokszor idézték Márai Sándor sorait, ha 1956 októberéről volt szó. Németh Szilárd több mint húszszor lehetett szem- és fültanúja ezeknek az idézeteknek. Igaz, akkor nem karácsony és újév alkalmából, hanem a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepe, október 23. alkalmából idézték. Ami az ördögi hiba szempontjából talán a legfontosabb, azt idézzük fel: az idézetet húsz éven át nem Németh Szilárd idézte. Vele ellentétben Csepelen az elmúlt két évtized alatt Márai és ’56 emlékét mindig tiszteletben tartották. A csepeliek sok mindent megéltek már, ezért csak mosolyognak az ördögi szarvas hibán, hiszen nem Wass Albert, hanem Márai Sándor soraival élve:

Találkoztak ők már néhányszor
– A költő, a szamár, s a pásztor –

Németh Szilárd, persze nem pásztor, de nem is költő…