Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SJJ

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Nem tudom, kihez kellene fordulnom, de hátha ti tudtok mondani valami érdemlegeset. Ott kezdeném, hogy már közel egy éve dolgozok egy kisebb ingatlanos cégnél, diploma szerzés után ez volt az első állás amire visszahívtak interjúra, és mivel a pénz nagyon kellett,…..
SJJ 2011.01.29 18:50:51
@Rotoxis: Én ennyit olvastam ki a történetből - és számomra ebből nem derül ki, hogy a levél írója az átlag (túlsúlyos!) magyarnál durvább eset lenne:
"Sajnos a pajzsmirigyemmel gondok vannak egészen kis gyermekkorom óta és már többször meg is műtöttek, ennek ellenére tény és való, túlsúlyos vagyok."
"Nem hinném, hogy a külsőmmel elijesztenék bárkit is, nem vagyok azért egy mázsás bálna és igenis jól dolgoztam."
Orbán Viktor szombaton benyújtotta a "kormányprogramot", vagy ha úgy tetszik a Nemzeti Együttműködés Programját. A program 5 területtel foglalkozik részletesen:  a gazdaság rendbetételével, a közbiztonság helyreállításával,az egészségügy megmentésével,a…..
SJJ 2010.05.25 21:17:21
@Kivlov: Persze, aki szar a munkájára, azt mind el kell zavarni a vérbe, FÜGGETLENÜL attól, hol/mit dolgozik. De szerinted pl. amikor nincs nyitva az Okmányiroda a "nagyközönségnek", már nem is kell dolgozniuk az ottani alkalmazottaknak? Más munkájuk nem is akad, csak a pofidat nézegetni és traccspartizni, míg TE húzod az igát? LOL Ismerek olyan köztisztviselőket (nem okmányirodában dolgozókat ;)), akik este 7-kor is húzzák még az igát, a túlórát természetesen nem fizetik ki nekik, csak egyszerűen megcsinálják, ami feladat rájuk jut, mert nem csinálja meg helyettük más. Közben meg minden hülye meg van győződve róla, hogy milyen hű de jó nekik...

Na mindegy. Csak már előre látom, hogy úgyse azokat rúgják majd ki, akik megérdemelnék, mert rosszul végzik a munkájukat/ alibi állásban ülnek, hanem azokat, akik ilyen-olyan indokkal nem lesznek szimpik a jelenlegi hatalomnak, vagy akik nem nyalnak eléggé. Szép "új" világ...
SJJ 2010.05.25 21:37:33
trickortreat: LOL én is láttam már keményen dolgozó embert! :O ki hitte volna...

A szervezéssel egyetértek. DE először meg kell szervezni, hogyan lehet valamit megcsinálni kevesebb emberrel, UTÁNA kell kirúgni az embereket. Ennyi. A köztisztviselőknek a törvényi előírásoknak megfelelően kell végezni a dolgukat. Ha szarok és túlbonyolítottak ezek a szabályok, akkor nekik is túlbonyolítva kell dolgozniuk, ezért kell a sok ember. Ha normálisabb rendszer lenne, nem kéne ennyi "aktatologató".
Az állam pedig a bürokráciára épül, ez van. Előnye is van és hátránya is: sok a papírmunka, de cserébe minden ember ugyanolyan elbánásban részesül, nem "pofára" megy az ügyintézés.

A munkaügyi központot meg nem kell bemutatni, köszönöm. Úgy látszik, az az ország minden részén ugyanúgy működik. De azért nem mernék általánosítani, hogy nem dolgozik ott egyetlen egy ember sem ott úgy, hogy a szívét-lelkét beleteszi a munkájába, max. én nem találkoztam egy ilyennel sem. Segélyért meg olyan is mehet, aki munkát keres, csak nem talál. Sok ember okos, értelmes, még szakmája is van, mégsem kell sehová, pedig kidolgozná a belét. Ez a magyar valóság. De a jelenlegi intézkedésektől nem lesz több, ÉRTELMES, HASZNOS munkahely.

A versenyszférában is bőven láttam sok szarságot, ott sem csak a munka hősei dolgoznak, hanem az ilyen-olyan úton benyomott unokaöcsikék és szomszédok. Fogadok, hogy sokuknál jobban el tudnám végezni a munkájukat, többet is dolgoznék, de meg kell elégednem a jelenlegi állásommal, majdnem minimálbérért, mert nincs jobb. A jelenlegi munkahelyteremtés Magyarországon pedig kimerül a minimálbéres, ideiglenes közmunkával. Erre aligha lehet jövőt építeni.
"54328 érvénytelen szavazat - Köszönjük!", harsogja a szavazfasszal.blog.hu, akik abban bíznak, mindenki ejakuláló pöcsökkel díszítette ki a szavazólapját. Nem akarjuk elrontani az örömüket, miszerint voltak, akik Eric Cartmenre és Döglégy Zolira szavaztak, inkább…..
Rájöttem! Adatbázis 2009.06.18 14:39:00
Az adatbázis egy olyan lista, ahol a neveinket, telefonszámunkat, címünket tartják nyilván, sokszor a tudtunk nélkül. Általában közvéleménykutatás, vagy termékforgalmazás céljából használják, de van, hogy kikerülnek az adatok, és azokkal visszaélnek. Ezért nagyon fontos,…..
SJJ 2009.06.18 18:21:28
@the dragon: Hiába magyaráznám, mi a bajom ezzel a bloggal, úgysem értenéd. Bocsi, inkább nem fárasztom magam...
SJJ 2009.06.18 18:24:05
@the dragon: Á, kár rád vesztegetni a szót. Ha neked születne egy szellemi fogyatékos gyereked, mit csinálnál vele? Kitennéd az erdőbe, hátha elintézi egy kóbor kutya? Vagy kérnél a dokitól egy másikat a kórházban? (És mielőtt megkérdeznéd, nem, nincs szellemi fogyatékos rokonom.)
SJJ 2009.06.18 18:25:18