Regisztráció Blogot indítok
Adatok
samalam

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez végre tényleg az az irány, melybe Magyarországnak el kellene indulnia ahhoz, hogy mostani nehéz helyzetéből ki tudjon törni. (Fotó: Guy Martin/WSJ) Tegnap Orbán Viktor valószínűleg mindenkit, de minket bizonyosan meglepett, amikor olyasmiket mondott a februárra beharangozott…..
samalam 2011.01.16 13:11:48
Na akkor azoknak, akik azzal jönnek, hogy csak a buta, lusta embereknek nem akad munkájuk, leírom a saját és a környezetemben élők tapasztalatait. Diplomával nem rendelkező szülők gyereke vagyok (de nem gondolom, hogy a szüleim hülyék, sőt, józan ésszel és józan meglátásokkal jobban állnak, mint OV!) és mérnöki diplomám van, tehát nem alibi szakon végeztem. Kisvárosból származom, ahol munkalehetőség alig van. Szüleim minimálbérből támogattak végig az egyetem alatt, fogalmam sincs, hogyan voltak képesen megélni az alatt az 5 év alatt úgy, hogy jutott rezsire, a gimis testvérem iskoláztatására, és az én támogatásomra. (Meg kell jegyeznem, hogy 2 évig nem kaptam kollégiumot, mert ugye hát két minimálbéres szülővel én marha gazdag vagyok, csak a minimálbérre bejelentett jól menő vállalkozók gyerekeinek jár kollégium.Tehát két évig albérletben kellett laknom. Oké, dolgoztam nyáron, jól tanultam, kaptam ösztöndíjat, de ezek édeskevesek voltak a megélhetéshez.) Hogy milyen hatással lesznek a szüleimre OV megszorításai:
Hiába gürizték végig az életüket napi 12-16 órában, az idős korukat sem fogják tudni kiélvezni, mert nyugdíjuk az nem lesz. A sok munka miatt van egészségügyi problémájuk elég, de a gyógyszer nem tudják majd megvenni, hát meghalnak idő előtt.
Saját kilátásaim:
Namost: említettem, hogy kisvárosi vagyok, tehát munka nincs! Még a város vonzáskörzetében sem találok semmilyen munkát, egyetlen lehetőségem az lenne, hogy Bp-re költözzem, ott akadna munka, ahogy nézegettem az álláshirdetéseket. Csakhogy: mivel lakást vásárolni nincs miből, albérletbe kellene költöznöm, ami min. 40ezer forint lenne rezsivel együtt úgy, ha találnék lakótársa(ka)t. Ha mondjuk kézhez kapnék százezer forintot, akkor csak a lakhatásra elmenne 40, enni is kell valamit, ruházkodni, BKV bérletet venni, stb... Tehát örülhetnék, ha maradna 15-20 ezer forintom havonta, amiből nem fogom egyhamar megalapozni a jövőmet.
Tehát annak ellenére, hogy tanultam és diplomát szereztem, nem fogom vinni semmire csak azért, mert nem születtem bele a jóba. A kilátásaim a következők: dolgozok, mint a güzü, de mire annyit összespórolnék, hogy a kezdőrészletem meglegyen a hitelre, már kifutottam az időből a gyerekvállaláshoz: tehát rosszul fogok járni, mert nem tehetem meg, hogy gyerekem legyen (és lássuk be, az a kis kedvezmény, amit a gyerekekért adnak, nem fedezi egy gyerek havi költségét). Dolgozom tehát tovább (feltéve, hogy lesz munka persze) és fizetem a hitelem, s mire lejár, nyugdíjba mehetek...már ha lesz akkor olyan, hogy nyugdíj. Mert azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a rendszer úgy, ahogy van megszűnik. Na, akkor nem lesz nyugdíjam, dolgoznom kell, ha nem akarok éhen halni (bár nem tudom, 70 évesen ki a fene alkalmaz majd). ha meg nem alkalmaznak, akkor éhenveszek. Ha pedig meg találok betegedni, akkor a gyógyszereket úgysem tudom megvenni,tehát megmurdelok.
Ennyit tehát arról, hogy aki akar, az dolgozik és/vagy tanul és az viszi valamire. Eddig is hátrányban voltak azok, akik nem gazdag családból származnak, most pedig megszilárdítják a kasztrendszert! Eddig Fideszes voltam, de már csak gyűlölni tudom az egész politikai rendszert!
samalam 2011.01.16 13:11:57
@Jankove:
Végre egy ember, aki képben van! Fogadok, hogy az össze többi nagypofájú dumagép kő gazdag családból jött, befizették valami iskolába vagy még azt sem, csak berakták a családi cégbe és ezért nem lát az orrán sárguló pattanáson túlra.