Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga.Zoltán

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves zánkai Polgártársak! Ismét igazolni látom a fenti mondást, ami jelzi számunkra azt az erkölcsi magasságot, miszerint attól, hogy Zánka nem egy világváros, képes lehet még nagy teljesítményekre. És íme a legújabb bizonyítéka a tételnek: kicsiny településünk lelkes…..
Varga.Zoltán 2011.03.08 00:21:00
@palimadár01: Kedves Palimadár! Az elvonatkoztatáshoz hozzászolva, az én véleményem mindig az, ha egy pohár félig van, - mondjuk borral- örülök hogy legalább addig van. Vannak olyanok akik sajnálkoznak, hogy csak félig van. Ez egy bizonyos szemléleti különbség, de hozzánk, emberekhez tartozó tulajdonság.
Varga.Zoltán 2011.03.08 01:27:20
@palimadár01: Kedves Palimadár!Szerintem is a teli pohár a cél, de azért örülni kell a félig telinek is, jobb mint az üres.Természetesen nézőpont kérdése!
Az előző bejegyzés "étvágygerjesztő" hatása után következzék a lényeg. Azaz, miért tart ott Zánka vendégforgalma, ahol éppen tart?  Azaz a "békaperspektíva alatt kettővel. Pedig nem volt ez mindig így. (Tudjuk az előző bejegyzésből.) Márpedig valami…..
Varga.Zoltán 2011.03.02 22:55:14
@Zánkanári: Kedves Zánkanári! Szerencsére Zánkán sok minden jó történt mostanában. Amennyiben ott és akkor az egyeztetésen a szervezők nevében szóló elfogadott volna egy Csopak szintű - 8 Mio Ft - finanszirozást, meggyöződésem szerint megalakult volna az Egyesület, és megpályázhatta volna a TDM-et.
Véleményem szerint egy önzetlen, markáns egyénnek a turisztikai szolgáltatásban érdekelteket összefogva kezdeményezni kell az egyesülés megalakítását, partnerként megkeresve az önkormányzatokat. Mindenki által elfogadható tagdíjszinten indulva megpályázni a TDM-et, amely majd további lökést ad a szervezetnek, úgy mint mások gyakorlatában.
Az kevés, ha egy önkormányzatot, mint jelen esetben a zánkait kinevezünk bűnbaknak, főleg úgy ha nem is hibázott, így nehéz együttműködni.
A csopaki egyesületnél dolgozó szimpatikus hölgyek szívesen vállalnak konzultációt.
Varga.Zoltán 2011.03.03 23:03:33
@palimadár01: Kedves Palimadár!Egyetértek Veled, hogy a szervező önzetlenül 3 hónapon keresztül fizetség nélkül sokat dolgozott azon hogy létrehozza az egyesületet, amely majd megpályázza a TDM-et.
Kár, hogy nem nevezi meg magát, nem kellene szégyelnie.
A szervezésben még résztvevő Katival magam is résztvettem Badacsonytomajon egy tanácskozáson, innét tudom a részleteket.
Véleményem szerint a tervezett magas működési költséghez való magas tagsági díj meghatározásában volt a tévesztés, - a nagy támogatóknál 12 Mio Ft helyett csak 3,5 Mio Ft jött össze - ami megakadályozta a megalakulást.Nyilvánvalóan látszik, hogy nem a zánkai önkormányzaton mulott.Azzal a megállapítással egyetértek, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában, én Zánkán születtem, a mostani Polgármesteri Hivatal épületében.Magam hibájának tartom, hogy betűszerint olvasom a leírt szöveget és úgy is értelmezem.Nem tudom hogy ki volt az ominozus képviselő, de csak egy lehetett a hétből.
Én sem vagyok Zánkanári és palimadár sem.
Véleményem szerint a konstruktív hozzászólása sokat lendített az ügyön.
Varga.Zoltán 2011.03.04 22:33:44
@Zánkanári: Kedves Zánkanári! Egyetértek, a turizmushoz kapcsolodó szolgáltatók széles körű részvétele nélkül nem megy, erre célzott Balatonfüred polgármestere is.Csopak és környékén - Balatoni Riviera Egyesület - kedvezőbb a helyzet.A dolog érdekessége, hogy a földrajzi elnevezéseket rögzítő a Magyar Tudományos Akadémia Földrajzi Társasága által jóváhagyott Nemzeti Atlasz szerint földrajzilag Zánka és balatonparti környezete szintén a Balatoni riviera területhez tartozik.
De szép is volt! Sütött a nap, hét ágra, feküdtünk a füvön nap hosszat, bámultuk a csajokat, nyomtuk a lángost, a palacsintát no meg a sört, és alig fértünk be a strandra. Tele volt mindenféle emberrel.Leginkább magyarral és némettel. Hollandok és dánok is jöttek szerényebb…..
Varga.Zoltán 2011.02.27 09:51:56
@palimadár01: Mindenben benne vagyok ami jó.
Azért egy dolgot megjegyeznék, az 5 tagú testületből - bár megtisztelő módon alpolgármesterként - 1 tag vagyok 1 szavazattal, és van amikor a szavazás során kisebbségben maradok, pl. a falú kábeltv hálozatának eladásánál.Az ellenvéleményemet kizárolag a nyílt testületi ülésen kívánom megtenni, ha van, szerintem ez a demokrácia.
Még mindig sajnálom, hogy nem tudott eljönni a Vince-napi borünnepre.Remélem ezt pótolva a falúházban ott volt velem együtt pár izgalamas rendezvényen Kultura napja, Berecz András, Disznóölés, Pannonhalmi borbemutató, NA-NÁ együttes bemutatkozó estje.
Varga.Zoltán 2011.02.27 11:11:29
@zánka: Gondoltam, elmondhatom én is a véleményemet a blog szabályai szerint, még akkor is ha nem tetszik.A Nivegy-völgyi bortermeléssel kapcsolatban bárki igaztalanul a a "borgyártás" kifejezést használja ezután is visszautasítom úgy is mint a Hegyközség választott elnöke.Véleményem szerint nem ezen az úton kellene Zánka turisztikai vonzerejét növelni.Szerintem nem voltam kioktató és a kötelességem volt a visszautasítás.Amennyiben úgy gondolja, hogy " Hál Isten a Varga Zoli borából még nem ittam", ez a szíve jóga, bár kevés embert ismerek aki Zolinak szólit és még nem ivott a boromból.
Varga.Zoltán 2011.02.27 22:39:51
@mirr murr: Kedves Macsek!Ragyogó és frappáns az összefoglaló, a legszebb dicséret a Nivegy-völgyi borokról amit eddig olvastam, remélem még több pincét sikerül meglátogatni a pünkösdi borünnepre készülve.
Kommentelő blogtársunk javasolta, hogy Zánka ügyeit illetően a Zánka TV-n és a programturizmus.hu-n tájékozódhatunk. (Nem igazán értettem, miért ne a falu honlapjáról csipegessük a hasznos információkat. Mint ahogy azt sem, miért költünk 200.000,- Ft + ÁFÁ-t - ez most nem…..
Varga.Zoltán 2011.02.06 22:49:22
@Naplemente: Naplemente az "Itt a piros, hol a piros..." poszthoz 2011.02.04 10:22:50
időpontban írt hozzászólásából idéztem.A mostani egy másik Naplemente? Tudomásom szerint az indapass-hoz történő regisztráció nem engedi meg az azonos nick-név regisztrációt.A felajánlott pohár vízet természetesen elfogadom.Azért érdekelne, hogy Ön írta-e a hivatkozott hozzászólást, vagy valaki visszaél az Ön nevével? Jó éjszakát!
Varga.Zoltán 2011.02.06 23:43:21
@Zánkanári: Kedves Zánkanári! Bár nem hozzám szóltál, de engemet is érintettél, ezért itt válaszolom Neked, hogy mindig őszintén és egyenesen írom a válaszaimat.Eddig döntően ott szóltam hozzá ahol név szerint, vagy célzással mint képviselőt említettek. A pontos fogalmazást szeretem, erre törekszem.
Varga.Zoltán 2011.02.07 00:33:31
@Naplemente: Kedves Naplemente! A vizet köszönöm és elfogadom. Ezt úgy tekintem, hogy elismerted tévedésedet, nem a győzelemre, hanem a pontosságra törekedtem.A hozzászólásomat egyedül írom, de meghallgatom mások véleményét utólag. Leírhatom, hogy több blog-olvasó egyetértéséről bíztosított arról, hogy milyen kérdésre válaszolok és mit.Sajnálom, hogy elvesztettem szimpátiáját, de én már keveset változok, és nagyon nem is akarok.Mellébeszélni egyáltalán nem akarok, ezért inkább egy ideig csak csendes szemlélője leszek Önnek és társainak.
Megszólíttattam! Nem érdemtelenül. Valóban az elmúlt hétvége enyhén szólva csendes volt a blogon. Vasárnap este végig szaladtam a kommenteken, hát mit mondjak, gyorsan végeztem. Szerintem ez volt a blog életében a holtpont, amin ha túljutunk, "Repül a nehéz kő: ki tudja, hol…..
Varga.Zoltán 2011.02.04 00:04:22
@lidércfű: Tisztelt Lidércfű! Akárki volt a faluház "igazgatója" ma este - ezt pontosan tudom - a Berecz András est nagy sikert aratott, remélem Ön is élőben látta. Képviselőként, alpolgármesterként az a feladatom, gratuláljak a szervezőnek ebben a helyzetben. Érdekes megfejtéseket ír a "google" a lidérc és lidércfű jelentésekre, nem merem beidézni, nehogy trükknek tünjön.
Impozáns "érme". Nem kapható a "sarki fűszeresnél". Sokat kell érte dolgozni!Mégpedig a kultúra és közművelődés világában. Wlassics Gyula-díj a neve. Nemes érme, úgy gondolom. Ezt nem a szél fújja össze a díjazottnak, ezért valamit tenni…..
Varga.Zoltán 2011.01.26 20:18:45
@Zánkanári: A kommentezőknek is örömmel megmutatnám és megkostóltatnám velük a boraimat egyeztetett időpontban. A legszebb stílusban író hozzászólót névreszóló címkével ellátott palackkal jutalmazom. A közeli farsangra tekintettel a megjelenés szigorúan álarcban, vendéglátóként rajtam nem lesz, hogy mindenki megismerjen. Helyszin: LÍDIA BORHÁZ 8251 Zánka, Rákóczi út 102. Borfajták: Olasz rizling, Szürkebarát, Muskotály, Juhfark, Zweigelt, Kékfrankos, Marcella rozé, András küvé, Csaba küvé.
 Életünk legnemesebb, de egyben legnehezebb feladata gyermekeink boldogságának biztosítása. Folyamatosan topon lenni érzelmileg és értelmileg, no meg nem utolsó sorban anyagilag nehéz küldetés, pedig e nélkül kiegyensúlyozottságunknak hipp-hopp annyi. Manapság a családok…..
Varga.Zoltán 2011.01.24 16:45:48
@Naplemente: Örömmel láttam, hogy Zánkáról több mint 30-an jöttek el a Vince napi borünnepre, és sokan közülük ingyenes belépőt nyertek a "Szőlészet és Pincészet" kiállításra.Közöttük Palimadár nyugodtan megtarthatta volna inkognitóját, különben sem lett volna rá időm, hogy titkok után nyomozzak.A neten már én is tájékozodtam.
Varga.Zoltán 2011.01.24 20:44:10
@mirr murr: Kedves "Macsek"! A képviselőtársaimat nem megvédeni szeretném - nincs rá szükségük - hanem kiállni mellettük.A közel fél éve tartott választáson mi tízen akik jelöltettük magunkat képviselőnek azt vállaltuk, hogy "face to face" - szemtől szembe - a tudásunk legjavát adva teszünk Zánkáért.Magam még nem olvastam olyan bejegyzést ahol a félreértett bloggolás szabályai szerint valamilyen titokzatos nick névvel írta volna valaki, hogy én bizony így vagy úgy szavaztam, ilyen vagy olyan javaslatot tettem, úgye emlékeznek?
Szerintem erre még egy közszereplő sem kötelezhető, azt gondolom, ha nagyon szeretnék akkor sem lehetnék kanári, mert kevés a tollam - kopasz vagyok, de nem szégyenlem- és az sem elég színes.
Kedves Zánkai, Nivegy-völgyi, Tagyon-hegyi borászok!"Itt az idő, most, vagy soha!" - mondhatnánk, olvasva a Vállalkozói negyed cikkét."A Bormarketing Bizottság javaslatára az Agrármarketing Centrum nyílt pályázati felhívást tesz közzé a 2011-ben hazai, a magyar…..
Varga.Zoltán 2011.01.21 09:01:37
@palimadár01: Kedves Palimadár!A Vince napi borünnep főszervezőjeként meghívlak a rendezvényre, amelyre 2011.január 22.-én kerül sor Balatonfüreden az Anna Grand Hotel dísztermében.Zánkáról a kertbarátkör tagjain kívűl is többen jönnek, a szakmai előadásokat követő fogadáson, a falatozások, kóstolgatások mellett lesz alkalmad beszélgetni a szőlőtermesztést, borászatot érintő kérdésekről.A Balatoni Borrégióból érkező 150-200 ember között ha akarod megtarthatodat inkognitótad is.
B.U. 10.A rövidítés egyszerű magyarázata: Blog Után 10. nappal. Mert hogy már itt tartunk, drága zánkai Polgártársak! Már 10 napja, hogy Zánka szabad vélemény oldala útjára indult és szárnyal. Úgy gondolom, tartalmas időszak volt.No de nézzük a száraz tényeket: 10 nap, 7…..
Varga.Zoltán 2011.01.18 23:20:28
@bebíró: Egyetértek,amikor a blog indítója -Zánkanári-ilyen tartalmú posztot ír:" Polgármester és jegyző részéről régi trükk ilyenkor, hogy egy elképzelhetetlen hiányt tartalmazó költségvetést terjesztenek a képviselő testület elé. Ettől minden képviselő "kakijelzője" beindul, és önmaga kezd ötletelni azon, hogyan lehetne lefaragni ezt a hiányt.".Nincs mit vitatkozni egy névtelennel aki összevissza ötletel. A "JELZŐM" szerint a hiányos ismeret nem jogosít fel ítélethozatalra.Hosszabban személyesen.
Varga.Zoltán 2011.01.19 21:17:43
@palimadár01:Kedves Palimadár!Hárommal korábbi hozzászólásból beidézve:"A név nélküliség ne aggasszon, ne gondolj rá, hiszen itt csak az őszinte vélemény számít.".Itt Zánkanári tartja magát névtelennek, de ezzel nem is lenne baj, ha nem sértegetne.Képviselőként írható rólam hogy ötletelek, de ha én írom valakiről aki történetesen bizonyíthatóan - ismeretek hiányában - azt teszi, akkor az már sértő? Eddig is érdekelt amit írtál, amig nem érzem úgy, hogy névtelenül sértegetsz örömmel beszélgetek Veled.
Varga.Zoltán 2011.01.21 08:38:46
@Zánkanári: Kedves ismerős Ismeretlen!Van amikor a szándék nincs összhangban a tettel.A leírt szavak alatt azt értem amit jelentenek .Idézet a posztodból:"Ezt a tudatosságot, önkormányzatunk részéről nem tapasztalhatjuk. Véleményem szerint pillanatnyi érdekek vezérelte percemberség, ami folyik.".A mondatot akkor is sértegetőnek tartanám, ha a szomszéd falúról szólna.Véleményem szerint az a sok ember aki olvassa az írásokat azért nem szól hozzá, mert nem tud, vagy nem akar azonosulni ezzel a stílussal.Ezt is őszintén, jó szándékkal írtam, remélem így is lehet érteni.
Új év. "új buza", új blog indul azzal a küldetéssel, hogy bemutassa, az éremnek legalább három oldala van. Napjainkban újra azt tapasztaljuk, hogy mindig csak az egyik, csak a fényes oldalát mutatják nekünk ama híres érmének. Sajnos így van ez szűkebb hazánkban,…..
Varga.Zoltán 2011.01.15 11:07:34
@matuskaszilveszter: A hozzászólására való konkrét válaszom megírása előtt engedje meg, magáról a blogírásról a kommentekről leírjam a véleményemet. Azokat az írásokat tekintem olvasásra méltónak, melyek valóságtartalma egyértelmű és nem valamilyen titkolt cél miatt nélkülözik az igazságtartalmat. Erre példa az Ön mondata:"Minden fontosabb volt annál, mint hogy befektessünk a jövőbe.", szerintem a mai szóhasználat szerint óvodát, bölcsődét, iskolát, tornatermet, orvosi rendelőt építeni, működtetni az a jővőbe való befektetést jelent! Ide befektetve lehet a legtöbb pénzt kivenni egy közösségnek, történetesen Zánka falúnak - ez tuti kép.
Mível a nevemen szólított kérem legyen bátor és írja meg válaszában az Ön nevét, hogy nyílt vitában a nevén szólíthassam. Ez tuti lenne ....
Varga.Zoltán 2011.01.15 17:31:03
@palimadár01: Az első számítógépemet 27 évvel ezelőtt vettem, ez is jelzi, hogy már nem vagyok fiatal, de az internet magával ragadott, talán függő is lettem tőle. Sok blogot olvastam jót és rosszat, hozzászólásokat is tettem, a tegeződés nincs ellenemre bár én a közeli ismerőseimet kivéve 18 éves kortól mindenkit magázok "régimódi" tiszteletből.
Aki személyesen beszélni akar velünk - ezalatt a zánkai képviselőket értem - meg is teszi, teheti, ellenkezőről nincs tudomásom.
Minden hátsó szándék nélküli, nem vádaskodó egyenes kérdésre egyenesen válaszolok.
Mível Zánkán születtem, az itt élők tudják rólam.
A blog műfaja miatt azért javasolnám az előzetes tájékozodást itt a neten vagy máshol is, hogy ne legyen szükség hosszas fejtegetésbe kezdenem általában közismert dolgokról.
Ahányan a Facebookon vagyunk, annyi felhasználói csoportot tudnánk megkülönböztetni. Például van, aki nem tesz ki profilképet, de olyan is, aki csak szerényen egy párat, aztán jönnek a nagyüzemi képfeltöltők, akik nem állnak meg 500 alatt. Vagy vegyünk két másikat: van olyan,…..
Varga.Zoltán 2011.01.15 10:13:55