Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sobri

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
sobri 2011.01.25 09:25:32
@sashimi: Szerinted korrekt lenne, ha százmilliárdokkal a költségvetésből segítenénk meg a devizahiteleseket?

Sajnos ezt rendesen elszúrták anno a fehérgallérosok, hogy engedték a bankoknak a lakások és a kocsik esetében is, hogy ilyen kockázattal helyezzenek ki hitelt. Gondolok pl. egy 100 Ft nettót keresőnek eladni 0% önerővel havi 50e Ft akkori törlesztőrészlettel egy kocsit. Vagy egy fiatal párnak 100-120 HUF bevalott együttes nettóval engedni felvenni 18 MFt-nyi svájci frank hitelt egy 22 MFt-os házra 20 évre. Amit még persze be kell rendezniük, még kis házikó kell, még redőny kell még ez kell, meg az kell.

Anno nagyon szidták az Orbán féle lakáshitelt, hogy mennyibe kerül. Hát kevesebbe került volna, mint amennyibe most kerül az egész lakosságnak a devizahitel + az országnak ez az egész szitu.

A cikk nem tért ki rá, csak az egyik hozzászólás, hogy persze van hatása a kormánynak a HUF árfolyamra. De ahogy egyik hozzászóló is írta, azért az export cégek nem örülnének nagyon 250-260 HUF-os árfolyamnak. Többször többen elmondták, hogy 280 HUF körüli EUR árfolyam egy jónak mondható középút. A cikk ebben kissé populista.
Tegnap valamelyik kertv híradójában láttam nyilatkozni a West Balkán-tragédia kapcsán az illetékes terézvárosi fideszes polgármestert. Hassay Zsófia elmondta az önkormányzat tudott arról, hogy West Balkán körül problémák vannak. Nincsen neki meg az engedélye, csak 10 óráig…..
sobri 2011.01.18 09:18:46
@vauvauvau: ide belekeverni a vörösiszapot szerinem nem szép dolog. Elég mélyen és közvetlenül ismerve a dolgot, akkor inkább már azt az időszakot érdemes kapargatni, amikor 10 MFt-ért (nem Mrd, millió !!!) privatizálták Ajkát és az azt megvevő magánszemélyek sok-sok környezetvédelmi beruházást vállaltak, amit aztán elengedtek és nem lett semmi. Aztán szépen kiépült a cégbirodalom itthon és külföldön, hatalmas nyereség, közben pedig a környezeti veszélyt Ajkán nem csökkent, hanem nőtt. De ehhez a témához tartozik a nyirádi bauxitbányák és az oda dugott szemét ügye is, ami az országosan összeköttetésben lévő karsztvízkészlet (pl. Hévíz és Budapest) felett van. Ajka és a térség ilyen problémája mind-mind korábbra nyúlik vissza. Egyébként nézd meg, ki és mióta polgármestere a városnak.

Sajnos sokszor van, hogy tragédiának kell történnie ahhoz, hogy még szigorúbbra vegyék a dolgot (szabályozást és ellenőrzést) egy-egy területen. Rendőrt nem lehet mindenki és minden cég mögé állítani. Akkor meg azt hallhattnánk a mostani írás szerzőjétől, hogy rendőrállam? Hogy ifjúságellenesek mert nem engednek egy partit? stb. Bár sok-sok igazság lehet a cikkben, azért eléggé egyoldalú. Egyértelmű, hogy az ügyben
1) Felelősségeket meg kell állapítani (és az önkormányzatét is vizsgálni kell, ebben egyetértek)
2) Le kell vonni a tanulságot, hogy többet ne ismétlődjék meg ilyen.
Úgy látom, mindkettő folyamatban van. Ehhez annyit tett hozzá a cikk, hogy az önkormányzat felelősségét is érdemes vizsgálni. Tette ezt kissé egyoldalúan, poltikia felhanggal, de hát különben ki olvasná el...
sobri 2011.01.18 09:24:31
@Ecsedy Áron: Tisztelt Áron! Nagyon egyetértek, szerintem is nagyon fontos, hogy amennyire lehet, ne menjünk el a dolgok mellett, érezzük magunkénak és ha lehet, tegyünk érte. Ne mindenben a szabályozást és a másikat várjuk ("not my job"). Én is így gondolom, csak sokszor csapják a képembe, hogy mit akarok, ha fülönfogsz pl. egy gyereket és odaviszed a szülőkhöz, sokszor fogják a szülei az pártját (függetlenül, hogy milyen galád volt) és még neked esnek. Szóval, sok kitartást :)