Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsalesz

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis blog!   Nemrégiben 16 éves lányom szokásos ciklus közötti görcsökkel érkezett haza az iskolából. Gyűlöli a gyógyszereket, de kért görcs és fájdalom csillapítókat. Este nyolckor még görcsölt, így a Budai Gyerekkórház ügyeletére mentünk, ahol…..
Tisztelt Praxis! Gimnazista lányom történetét szeretném elmesélni önöknek és egy olyan problémára felhívni a figyelmet, amely sokakat érinthet. Minden iskolában szokott lenni orvosi vizsgálat, évente egyszer, vagy kétszer. Ilyenkor megmérik a gyerekek magasságét, súlyukat,…..
Most ott tartok, hogy nem is értem, miért nem mentünk rögtön tovább meggyőződni a diagnózis helyességéről. Négy gyerekem felnevelése során megszoktam, ha valami komoly egészségi probléma adódott, akkor kerestünk még egy „szaktekintélyt”, mielőtt komolyabb…..
Tisztelt blog és olvasók!   Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt édesanyámon életmentő műtétet kellett végrehajtani, mert elég súlyos, perforált gyomorfekély alakult ki nála. Szerencsére a műtét jól sikerült, nem voltak komplikációk és édesanyám jobban lett. Orvosunk…..
Kérem, valaki segítsen!   Kinek a dolga beadni egy injekciót?   A történet röviden:   Férjem jobb lábfejét októberben amputálták, most pedig egy urológiai műtét előtt áll. A műtét előtt egy héttel az Astrix szedését abba kell hagynia, viszont 7 napon keresztül…..
zsalesz 2011.01.15 11:16:35
@bauchi: Az, aki az LMWH-t is. Ha valaki nem képes egyszeri elmagyarázás után saját magát megszúrni, vagy csak egyszerűen irtózik a szúrástól, annak létezik alternatíva. :) És lehet, hogy még így is olcsóbb, mintha minden nap szakápolót hívat otthonra egy 2 perces művelet miatt.
zsalesz 2011.01.15 11:19:37
@adamantium: Ennyire nem vagyok ismerője a dolgoknak, de láttam már traumatológián adni olyan betegnek, aki inkább kifizette a gyógyszert, minthogy szurkálják pár napig.
zsalesz 2011.01.15 14:17:00
@adamantium: Trauma-ortopéd sebészet ma már egy szakma. :)