Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mayol

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És eljött a kedd reggel. Az Alkotmány úton volt Pali bácsihoz, én meg a biciklimmel az irodaházba. Nem találkoztunk, de ez még nem viselt meg olyan nagyon, hiszen korábban se mutattak be bennünket egymásnak, azonban ahogy közeledtem az épület felé egyre feszültebb lettem. Eszembe…..
Mayol 2011.05.02 15:01:55
Az értelemről - avagy, mi mire jó.

Múlt szombaton a Thiamin téren sétáltam Pekingben. Volt egy szabad napom a gép indulásáig, hát gondoltam így "függetlenül" megnézem, hogy készül a munka ünnepére a Népköztársaság. Mögöttem a "Mao-zoleum" - a balzsamozott tetemet mellesleg nem tudtam megnézni, mert be volt zárva - előttem a tiltott város bejárati kapuja ( a várost végül a közel 500 éves császárság tiszteletére megnéztem). Rajta Mao elnök hatalmas, festett portréja - nem-nem, inkább freskója - függött. Balomon a népi kongresszus épülete. A nap sütött, kellemes meleg volt, az ég a szmog miatt nem látszott, de legalább nem vonta el a figyelmemet a körülöttem alakzatban járőröző egyenruhásoktól, akik, bármerre is bolyongtam, valahogy mindig "be-beúsztak" a látómezőmbe. Echte 1984 feeling volt (már ha van ilyen) és nem tudom miért de valahogy nekem is ugyanez az "élet értelme" jutott eszembe: 42. "Megzavarodtál, vagy mi van?" - kérdeztem magamtól és számot terhelt tudatomtól elhessegetve folytattam tovább májusi sétámat.

De most,"idehaza", az írásod elolvasása után összeállt bennem az értelem ma még bizonyítatlan képlete: 1+9+8+4=22. 22+20 (Ivád távolsága Bátonyterenyétől) = 42.

P.S.: Még szerencse, hogy alkotmányozó bringatúrád során nem kötöttél ki egy zsiguli csomagtartóján, mint serdülőkorunkban, mikor kölcsönadtam a Csepel Maraton versenybringám :-)
Ivády Gábor Temetésen 2010.03.30 08:32:15
Azt sem tudtam, hogy menjek el, annyi volt a dolgom. Kifogásokat kerestem magamban, arra gondoltam, hogy már megint elrabolnak egy órát az életemből, miközben csak állok és nem csinálok semmit.  Végül mégis elmentem. Álltam, toporogtam, fejben szinte visszaszámoltam és azt a…..
Ivády Gábor Vörös Nyilak 2017.03.31 07:10:00
Egész gyermekkorom azzal telt, hogy a barátaimmal együtt vadászpilótának készültünk. Ha csizmát húztunk, azt pilótacsizmának képzeltük, ha leckét írtunk akkor repülési tervet írtunk, ha bicikliztünk akkor repültünk. Mámoros évek voltak ezek. Egyszer Gyula és Pufi úgy…..