Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Achille

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most viszont már azt állítja, hogy azokból van a 800 milliója. ..
Achille 2020.02.03 09:35:03
@Muhammad Balfas: Elfelejtetted az ELENDER nevű céget? Nos ez volt az egyik első internet szolgáltató. Sokat kerestek a tulajok, és Kóka volt a főnök.
KultúrSokk Porgy és Bess 2019.05.12 23:07:20
A hazai színházi élet még nem látott olyan szintű nemzetközi botrányt, ami a Porgy és Bess bemutatása kapcsán alakult ki. 35 év után láthatta újra a magyar közönség George Gershwin világhírű operáját – ezúttal fehérbőrű énekesek előadásában. Az Operaház honlapját böngészve elég érdekes…..
Hírlap csata lesz belőle. Most még csupán ott tartunk, hogy Ungváry Krisztián történész a Klubrádió tegnapi műsorában tájékoztatta a hazai közvéleményt. Megpróbálom röviden felvázolni a fejleményeket. Egy romános vezetéknevű német történész, Joseph Croitaru, aki 1960-ban született Haifa városában,…..
UPDATE: A lentiekre reflektálva Hajós András a Facebookra kitett egy posztot, amiben ezt írja: Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a Sztárban Sztár infó nem a borsblikktől van, és a forrása leellenőrzött, de ettől még simán át is verhetett.   Epheszoszi Hérakleitosz azt mondta már jó régen,…..
Achille 2018.08.01 10:23:56
@Never:
Szerintem az inkriminált embereket nem fogja látni ezen a csatornán. A liberális kiállásról meg azt hiszem Hajós esetében nem lehet beszélni, Ő egy nagyszájú, világnézet és meggyőződés nélküli senki.
Achille 2018.08.01 19:54:36
@Bruti: Kedves Bruti! Azt gondolom nekem elég, ha az eddig látott "teljesítményét" veszem alapul a véleményem kialakításához. Nem feltétlenül szükséges ehhez a személyes ismeretség. Szerintem az ember nem váltogatja a meggyőződését. Nem beszél feleslegesen és gyakorta saját magát meghazudtolva. Aki ezt teszi az nekem soha nem lesz szimpatikus akármennyire is nagy hangon mondja meg a tutit, ami általában populista frázis pufogtatás. Aki tegnap magát lánglelkű liberálisnak, szocdemnek, kereszténydemokratának stb. vallotta, az holnap ne váltson. A világnézet -én biza már csak ilyen régimódi vagyok- nem olyan mint a xaros gatya amit eldobunk és újat veszünk helyette. .Apám mondta amikor 16 éves voltam: Fiam mire 20 leszel kell egy világlátásod legyen ami elkísér életed végéig. Lassan nyolcvan leszek, és nem cseréltem soha köpönyeget anyagi, vagy egyéb előnyökért. Ráadásul ez az ember váltig állítom egy tehetségtelen pojáca. Na ennyi. Én itt befejeztem. Nincs több mondanivalóm.
Lehet, hogy az emberek agyának manipulálásában verhetetlen a Fidesz, de képtelen az országot építeni. Pedig szükség lenne rá. ..
Nagyon jópofa dolgok a robotporszívók, de a felmosás valahogy még nem az erősségük. Néhány modellben ugyan megvan ez a funkció, de a legtöbb esetben elég kezdetleges és felületes. A Donkey ezzel szembesülve gondolt egy nagyot, és megalkották az M1 fantázianevű felmosásra…..
Achille 2016.12.10 20:45:41
Ennek a "maszatnak" az eredetije tudomásom szerint az iRobot Brava nevű szerkezet, amit cca. egy éve használunk. (Ha jól emlékszem 110 ezer Ft-ba került itt Budapesten egy üzletben) Együtt vettem egy másik eszközzel, egy LG robotporszívóval, azért mert arra gondoltam, hogy a porszívóval felszívatom a port majd utána az azóta "maszatnak" nevezett szerkentyűvel fel is mosatom a parkettát (lakkozott) illetve a többi helyiségben a követ. Egy éves tapasztalat, (minden második nap használjuk): a maszat először felseper majd utána felmos. Az LG robotporszívó -cca 150 ezer volt- nem tud olyan szépen porszívózni, mint a "maszat" felseperni, ezért nem használjuk. Az iRobot Brava ("maszat") kivállóan dolgozik. Kipróbáltam száraz kendővel -a felsöpréskor használt fehér színű-, egymás után kétszer engedtem el. A második alkalommal szinte semmit nem szedett össze. Míg az LG porszívó után tele volt kosszal. Ezért nem használjuk a porszívót. A titok -szerintem: 1/ nálunk nincs szőnyeg allergiásak vagyunk, 2/mindenütt vagy lakkozott a parketta, vagy metlachi van, 3/ a felseprő kendőt (fehér) és a kék felmosó kendőt minden alkalommal ki kell mosni a használat után. (öblítőt ne használjunk, tönkre teszi a szövet strutúrát) Ez nagyon fontos. Mindkettő speciális szövése az alapvető titka a sikeres takarításnak. A cikkben említett szerkezet, a hozzá tartozó kendők minőségét nem ismerem, mindenesetre az ár nagyon kedvező. Ha a minősége ugyanaz, mint az iRobot Brava-nak akkor mindenkinek ajánlani tudom. A fennebb említett körülmények és használat mellett szuper, és sok munkától szabadít meg.
Felkavarta az indulatokat Tarlós István főpolgármester bejelentése, miszerint a Szigetnek ezentúl területhasználati díjat kell fizetnie a fővárosnak. 2,5 milliárd forintra taksálta Budapest első körben az összeget, amit másnap maga Tarlós tompított azzal, hogy ebből 1-1,5…..
Achille 2011.01.14 14:07:21
@jet set: Sajna ez a látásmód megest csak az irigység faktorból fakad. A rendezvény Gerendai-é. Ő igénybeveszi a helyet, amit mindezidáig ingyen kapott.(szerzett jog)A város meg örül, hogy jönnek a vendégek, költenek, a cég meg adót fizet. Ha most megsarcolják akkor joggal viszi el esetleg máshová, ahol megelégszenek az általa eddig kifizetett nagyságrendekkel. Ez kérem egy vállalkozás, üzlet. Ha a tulaj keres ahhoz meg senkinek semmi köze. Ez szemléleti kérdés (is). Nyilván a szervező által beszedett pénzek fedezik a költségeket (zenészek, eső esetén homok szórás, takarítás stb. -nem tudom és nem is akarom felsorolni mindet, már csak azért sem mert nem ismerem a rendezvényszervezés költség strukturáját- és a hasznot. Ez utóbbiért csinálja a szervező. De adót is fizet, nem is keveset. Szóval váltig nem értem mire ez a sarc. Persze az is lehet, hogy arra vár valaki, hogy Gerendai bedobja a törölközőt, vagy vigye el máshova a rendezvényt, és akkor rögvest lesz valaki aki majd jelentkezik, hogy majd Ő és cége. Persze ez csak egyelitélendő összeesküvés elmélet, de már láttam ilyet. Egyebekben soha nem voltam a Sziget Fesztiválon. Kedves @jet set sajnálom, hogy nem tudunk egyetérteni.