Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G.G. Domesticus

9 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog persze nem előzmények nélkül való. Szeretjük a paprikás csirkét :) Miután egyszer azon kaptuk magunkat, hogy 3 napja paprikás csirkét (a továbbiakban PCS) eszünk, gondoltuk, írunk is ezekről. Szigorúan szakmaiatlanul... :) Első felvonás: Trófe Grill rendelés Netpincéren…..
A B-oldal álombanda következő megszavazható "pozíciója": a dobos. Hasonlóan az énekesi szavazáshoz, itt is 1 hetetek van, hogy az alábbi listából közös erővel megszüljétek, ki legyen a dobok ura a képzeletbeli álombandában. A lenti és fenti kék nyilakat használjátok…..
Egy hete közöltük Attila levelét, aki megrökönyödve vette észre, hogy az Ingatlandepo kiszámlázott neki egy hirdetést, amit nem is adott fel. Mára kiderítette, hogy mégis ő adta fel, vagyis valaki a rokonságából, úgyhogy speciális körülményre tekintettel töröltük az eredeti…..
Na. Úgy szép, ha zajlik...A legfrisseb zajlás Mösziő Kistelekei "nemtalálokfutballkapitányt" István produktuma. Merthogy ugye nem talált. Dübörgött az évtizedes rutin, hogy a szövetségi kapitányt kb. 1 év után illik lecserélni... Aztán kopp. Nevek röpködtek,…..
Oké, azt már megszoktam, hogy a Kovács Pistivel kezdődött SZDSZ-es levélszemetektől nem bírok megszabadulni, de mostanában valahogy rámjár a rúd...A szokásos viagra, dvd, letöltésajánló (a legnagyobb magyar letöltőoldal, tudtad?) cuccokra már meg van tanítva a levelező, de a…..
Október végén kezdődött... Amikor nemzeti tőkém az globális karvalytőke (TESCO) oltárán áldoztam fel... No, akkor hallottam először a Dzsingl Bellszt ebben az évben. Kicsit mondjuk elborult az agyam, mert az még oké, hogy november közepe-vége erről szól, na de két hónappal…..
Oké, tudom... Földön fekvő plázába nem rúgunk, de azért mégis...Miután mindenki végigcikkezett (Index, HVG, stb), hogy mennyire elfuserált is lett ez az erőltetett Aréna Pláza megnyitó, nagyon nem akarok nyammogni a témán.Azért az biztos, hogy nem csak a takarítás maradt el…..
Olvasom a TermékMix magazin novemberi számában: "Novemberben a bevásárlóközpontok elé terelnék disznóikat a gazdák, akik így akarnak tiltakozni a magas takarmányárak, az ellenőrizetlen import beáramlása és az alacsony húsátvételi árak, no és az agrártárca hatékonynak…..
Olvasom az Indexen (http://index.hu/politika/belfold/haz3624/), hogy készül a bejegyzett élettársi kapcsolatról a törvény. Nem akarok azon agonizálni, hogy most mi van a homoszexuális párkapcsolatokkal, de fussunk már egy kört erről a "bejegyzett élettársi…..
G.G. Domesticus 2007.11.17 00:05:24
Kisdubos: bízva abban, hogy nem sértegetni akarsz, ld fentiek. Akár barátok is lehetünk 

tri: hát ja, van benne valami...

rezeda: tiltások kellene. Nem feltétlen értékrend alapon, mert az valóban személyes ügy (bár azért látunk Európában jó példákat arra, hogy egy-egy társadalom alapértékei alapján hogyan születnek törvények)... És igazad van abban is, hogy ez a kérdés nagyrészt értékválasztást is feszeget, azért is vannak ilyen felbolydulások. De nemcsak vallásból, hanem pszichológiából, szociológiából is kimutathatók bizonyos dolgok, amik alapján kívánatos állapot vázolható fel. És a Férfi+nő=házasság alapvetően ilyen. Figyelem! Nem zárja ki, de gyengíti a kapcsolatot, a gyerekek érzelmi világát és a társadalmi közeget is, ha ez nem házasság, hanem élettársi viszony. Gyengíti, ha azonos neműek kötik, stb... Szóval nem a tiltás ellen vagyok, hanem, hogy bizonyos dolgokra ne mondjunk igent...

Magfigyelő: érdekes, amit írsz. De mit gondolsz, pusztán a folyamatok lereagálása a feladata egy kormánynak? Vagy lehet azt mondani, hogy igen, ez egy jelenség, de rossznak tartjuk...?

kalapocska: szerintem a család = örökre együtt leszünk. Nem csillag-lábjegyzet... Arra pedig van intézmény.

Neocon: bízva abban, hogy a Marharépát véletlenül írtad: a fél év gáz. Azon változtatni kell. Aki meg utálja, az miért utálja? De tényleg? Az násznép meg a haccacáré miatt? Ha mindent utál, akkor ne házasodjon. Éljenek csak együtt. Ahhoz valóban senkinek semmi köze.

tildy és mások: többször felmerült és tényleg jószándékkal kérdem: miért nem akartok házasodni?

janomano: az értelmes felére reagálok: valóban illik... na de ha nem csinálod? akkor?

Ildi: a kinézés az egy dolog, hogy nem volt esküvő. De ezt úgy érted, hogy csináljunk egy törvényi kiskaput a házassági jogokért, ahol nem akarj berúgni a násznép?

is: ahogy írtam: reagálunk vagy előremegyünk? talán több is az, mint 20%... de jó az, hogy a kormányok annyit csinálnak, hogy lekövetnek és lehetővé tesznek mindent, ami megjelenik egy országban? nem véletlen a kormányzás szó jelentése... nem sodródás és igazodás...

bocs, ha hosszú voltam...
G.G. Domesticus 2007.11.18 15:35:15
DányiDani: írod, hogy „a házasságról helyből semmi jót nem tudok mondani, nagyon kevés embernek működik, nagyon sok ember életét bassza el (sokszor örökre). erről ennyit.”
De ez szerinted a házasság intézményén múlik? Én sokkal inkább azt látom, hogy a – közhelyesen – felgyorsult világhoz és fogyasztói társadalmi hatásokhoz nem tudtak felnőni az emberek, és nem tudják még, hogy hogyan lehet működtetni egy évtizedes stabil történetet egy instabil világban. Mert a házasság régen mehetett akár kényszerből, ma az egyetlen összetartó erő két ember közös szándéka. A gond az, hogy az esetek nagy részénél nem így születnek – nem nőttünk fel a modern házassághoz... Anyagi okok, mert teherbe esett a nő, de ami talán legtöbbször van: egymás alapos lelki/emberi megismerése nélkül pusztán a lángoló szerelemből kötött házasságok.
Nem stabilizál az új törvény, mert több együttélés, „kvázi házasság” nem lesz. Megjegyzem, a pusztán a házasság erőltetése sem stabilizál. De a nagy közös normák (mint a házasság) kudarcainak ilyen látványos beismerései bizony destabilizálnak.

tildy: én sem nagyon láttam jó házasságot, de egy keveset azért igen. De ez a két ember érettségi szintjén múlik.

simonmondja: azért ne kaphassanak családjogi megerősítést, mert nem család. Ilyen egyszerű. Sem biológiailag, sem pszichésen, sem kulturálisan. Deviancia – abban az értelemben, hogy eltér a normálistól. Figyelem! Nem a megszokottól, hanem attól, ahogyan lehet működtetni egy társadalmat. És a devianciák többségre erőltetése nem szerencsés dolog. A másik: azért számomra furcsa az a megjegyzésed, hogy a szertartás végigkínlódása. Ha egy kicsit is őszinte a történet, akkor az barátom az egyik legnagyobb öröm az ember életében. Az egy másik dolog, hogy ha valaki nem vallásos, de a templomban akar a szép fehér ruha meg a nagyszülők miatt házasodni és végigfeszengi az egészet. Az a régi értékek és az úgy valóság ütközése. Vagy megtöltöd új tartalommal, vagy tényleg széttörik. De azért lásd azt, hogy ezek a szertartások is újra megtöltődtek tartalommal sok helyen – megjegyzem, főként vallási közösségekben.

Egyébként csak annyi megjegyzés, hogy ez a blog most nem a homoszexuálisokról és azok gyerekvállalásáról szól...

Ezt a melegtémát egyébként messze túllihegettnek érzem... Divatprobléma – még ha probléma is...

Akkor inkább cigánykérdés...
Elkúrták. Igen, nem kicsit...Olvasgatom a Totalcar cikkét (http://totalcar.hu/tesztek/impr08bem/) és szörnyűlködöm. Ugye a cikk arról szól, hogy a Subaru is nagyobb piaci tortát akar ergo szélesebb tömegekhez akarnak szólni. Na, itt kezd bukni a dolog nagyon. A Subarunak van egy…..
Ismét tombol az országos hülyeség, igen... Mindenki jól érezheti magát: az újságíróknak van témája, kedvenc politikusaink gyűjthetik a sarat.Mert minek is kell háborogni? Ha valaki egyenruhásan akar parádézni, csinálja. Egyébként kérdem én, mi a rosszabb? Parádén melleket…..
G.G. Domesticus 2007.08.27 16:58:58