Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kis daru

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hagyományőrzés, az elődök megbecsülése, emlékük ébrentartása a földkerekség mindegyik, magára valamit is adó katonai alakulatának egyik legmarkánsabb jellemzője. Aki járt már egy komolyabb brit vagy francia laktanyában, az tapasztalhatta, hogy a házimúzeum formális és informális megbecsültsége…..
kis daru 2011.01.14 06:43:37
@tiboru: Üdvözletem Tiboru. Nagyon tetszett amit irtàl a Muzeumról aminek én voltam az alapitója és a főnöke hoszu éveken àt. A képek is nagyszerüek. Öszintén gratulàlok. Ma is tagja vagyok a muzeumi főbizottsàgnak. Sajnos amit én alapitottam vàltozni fog hamarosan mert àtépitett uj "nagy" muzeum készül, persze annak is én voltam az egyik inditvànyozója...
Viszont az itt irt felvilàgositàs ambositrànak csak egy "diplomatikus" vàlasz. A törvény szerint a Légió tart minden hivatalos iratot az öszes idegen szàrmazàsu katonàrol aki szolgált a francia hadseregben Légióban vagy màshol. Kivétel azok akik franciàk lettek, de még azokrol is marad legalàbb egy adatlap és egyébb... Minden leszàrmazottnak szent joga kérni adatokat. Nem kell akàrhovà irni csak egy cim a fontos, jàrtàl ott, az Idegenlégio parancsnoksàga Aubagne-ban és ott a B.A.L.E. (Bureau des Anciens de la Legion étrangère) nevü iroda. Ott a helyzet kulcsa. Minden jót. Sz. T.
kis daru 2011.01.17 21:12:20
@tiboru: Üdvözletem tiboru. Köszönöm a vàlaszt. Próbàlok eltartani még sokàig abban a reményben is hogy viszatérsz Aubagne-ba az új felnagyitott Múzeumról csinàlni riportot. Annak a külső részén màr zúgnak a gépek, tàtongnak az àrkok...Minden jót a Lemilblog munkatàrsainak és kivànok szép eredményeket.

U.i. A Múzeumban làtható alapitó okiratot 1981 ben ajàndékozta egy Franz nevü alezredes: olajbogyó fàba faragta, amit kedvelnek a szobràszok.
kis daru 2011.01.14 06:06:03
@ambositra:
Üdvözletem. Sajnos csak most vettem észre üzeneted. Azért mégis jelzem, hogy jogod van kérni adatokat édesapàdról a Légióban. Minden légiós személyi adat a B.A.L.E.nevű irodàban van (Bureau des Anciens de la Légion étrangère) a légió parancsnoksàgàn. Röviden ez a cim : Commandement de la Légion Etrangère - B.A.L.E. 13998 Marseille Armées.
Ha kivànod én is elintézhetem, làsd az e-mail cimem itt vagy a Index hu. fórumon. Sz. Tibor