Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arykan63

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internetes keresők által kidobott oldalak tartalma szerint Mongóliáról magyarul inkább olyan képet kaphat az olvasó, hogy egy szinte érintetlen nomád, nagyállattartó nép által lakott sztyeppei ország, a főváros képe pedig inkább szoc.reál, mint modern. Én a magam…..
Boldog új évet kívánok mindenkinek! Én is szeretném megosztani történetemet okulás képen másoknak azért,hogy ha külföldön vállalnak munkát akkor azt jól gondolják meg milyen messze mennek. 13.000 kilométerre mentem dolgozni,bajba kerültem 24 társammal együtt. Bajba…..
arykan63 2012.01.19 18:11:15
Végigolvastam a postot, és a hozzászólásokat is. Én a magam tapasztalatát adom hozzá Mongóliával kapcsolatban, és mindenki maga döntse el, mi a tanulsága:
2007 szeptemberében egy M.K. magyar "üzletember" miatt kerültem ki Mongóliába. Az üzleti érdek szerint geofizikai munka lett volna - amit egy 6 fős csapat saját költségén el is vállalt a haszon reményében. A csapat 2 részben jött haza 1-2 hónap elteltével. Sem munka nem volt, sem fizetség. Amit befektettünk - nem kis értékben - azt elbuktuk közösen. Ebből a csapatból - akik azóta is beszélőviszonyban vannak - csak ketten mentek vissza Mongóliába. A két hónapi ottlét elég volt arra, hogy kapcsolatokat építsenek, céget alapítsanak. Az eredeti csapatból vannak csak drukkerek, és vannak aktív tagok. Senki a csapatból nem esett M. úr torkának, sem a mongoloknak. Nem is rohant senki a nagykövetségre. /Már annál is inkább sem, mivel nagyérdemű Gyurcsányék ingyen átadták a patináns nagykövetségi épületet a franciáknak. Nem politika, - de jó lenne ezt is vizsgálni - ha már ilyen posztok születnek, hogy miért nincs jogsegély Ulaanbaatorban. Ez is megérne egy vaskos posztot.../
Szóval a magyar által át..... -olvassa ki ahogy akarja - magyarok azért mégis megvetették a lábukat Mongóliában. Jelenleg a legnagyobb magyar érdekeltségű céget jegyezzük, és pont az ásványkutatás terén Mongóliában. A történethez kell hozzá tenni, ha ez a magyar a 6 fős csapatunkat nem teszi lóvá, akkor ez a cég sem létezne.
Mongóliában az ásványkutatás a legnagyobb üzlet, és kevesen tudják, hogy a világ ásványanyagigényét lassan ez a "nomád" állam fogja kielégíteni. A kicsiny kommentem tanulsága: a világ bármely részén csak az lehet átb.....ni, aki hagyja magát, - aki nem lehet, az átlátja a lehetőséget, és nem másokra akar támaszkodni....
Ja és még egy tanulság: ismerd meg és fogadd el a mongol szokásjogot. Ez minden nemzetre értendő, ahol dolgozni, vagy üzletelni akarsz. Ha nincs kellő empátiás készséged, ha nincs elég felkészültséged az adott nép szokásaiból, akkor soha ne indulj el. Magyarországon sem szeretik a más nemzetek fiait, - főleg, ha sikeresnek látják. Viszont szinte minden második magyar kinai boltban veszi a ruháit....
Én kínai selyemingben jövök haza, és mongol kasmír pulcsit viselek télen. Mindkettő tényleg jó találmány...egészséges.
 A képeken a Villa Peduzzi. Távcsővel lehet kukkolni George Clooneyt a motorcsónakjával Jó néha körbenézni a világ ingatlanpiacain és megállapítani, hogy Budapest annyira hihetetlenül menő hely, hogy luxusingatlanjai árban simán állják a versenyt Malibuval, Connecticuttal,…..
arykan63 2011.02.01 01:56:15
@Kirsten: itt van az igazság! És a körülmények sokkal jobbak azonos pénzért! Én azért szeretném tudni az igazságot, hogy a mai Mo-i ingatlanpiacon mennyi ingatlant értékesítenek az említett kerületekben ezen az áron.
Ezek után felkínálom a sajátomat: 200 nm meditterán ingatlan Kerex úszómedencével római lépcsőkkel, mellette finn szauna, - a házban görög márvány kandalló vízcserélővel, - azaz fával fullra lehet fűteni - a kertben tó és automata öntöző. Ja bocsi 7 szoba, 2 fürdő, ahol az egyikben jakuzzi kád van, és földrengésbiztos 6-os erősségig. Szóval ki szeretne adni érte gyorsban ár alatt rongyos 40 millét???? Elfeledtem, hogy két auto beállása, és egy szekcionált garázskapus fűtött, extra garázsban áll. Mindez egy dunai szigeten! Itt a hivatalos átlag ár 250/nm. Tessék számolni. Itt egy ekkora építési telek összközművel 12 mille, a medence csupán rongyos 14 mille, a szauna 1 mille - hol van a 7 szobás ház???? Befektetők, ingatlanguruk figyelem! Eladó a házam sok extrával, eu konformnak megfelelő színvonalon a Rózsa-dombi ár alatt mélyen, viszont emelt luxus szinten. Cégközpontnak és nyugalomra vágyó nyugati nyugdíjasoknak előnyös vétel! Kérésre képeket küldök - Keletre költöztem nincs rá szükségem jeligére!!
Valami izgalmas befektetést kerestem nektek csak úgy passzióból, szórakozottan a múltkor, olyat, ami túlmutat a „váltsuk gyorsan minden pénzünket svájci frankra”, meg „vegyünk 40 kiló ezüstöt” típusú közhelyeken. Elég hamar rátaláltam a befutóra, a…..
arykan63 2011.01.14 00:59:13
Én bérelek egy lakást Ulanban havi 350 dollárért egy kínaitól. Ebben a rezsi is benne van. A lakás 3 szobás, 96 nm, és mosogép és full gépesített konyhája is van, komplett igényes berendezéssel. A bérleti díj pont annyi a nyári 30 fokban, mint a téli minuszban.
Mongolia szerintem a lehetőségek országa - akinek van megfelelő szürke állománya, az nem lakást vesz, - hanem használja az eszét.
Egyébként a net tele van baromságokkal - aki nem volt még Mongoliában az nem tudhatja igazán mi van itt.
Itt nincs gazdasági válság, a mongoloknak tellik arra, hogy minden nap Ulanbator összes vendéglátóhelyét fullra megtöltsék. Itt az ingatlanokat a kínaiak, németek, amerikaiak, csehek, oroszok veszik meg. De nem a netről!!!!!!!!!!! Azok a lakások sem sokban maradnak le a fentektől. Csak nincs kiszínezve! Ja, - és majd elfeledtem, hogy itt a bank sokkal korrektebben áll a vevőkhöz, mint Magyarországon - de még az EU is tanulhatna a mongol bankoktól etikát! A vállalkozásokat pedig példásan támogatják - csak legyen eszed hozzá!
Magyarországon is vehetsz ilyen lakást, Budapesten, a 13. ker-ben. Zárt övezetnek hívják! A zárt övezeti lakók is kp fizetnek és többet, mint a cikkben leírt összeg. Ugyan lehet, hogy csalódottak lesznek, hogy 2011-ben az Óbudai sziget nem lesz kaszinóváros, - de azért elmondhatják, hogy közép-europa legszebb városának legdrágább őrzött lakótelepén lettek telepesek!
És még valami: lehet, hogy vidéken jurtában laknak, de akinek itt több ezer állata van, annak több pénze van a bankban, mint amiről bárki is álmodni tudna! A bankoknak pedig itt még van aranyfedezete! ....