Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sárkánylábasárga

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre elfelejthetjük a telet, jön a nyár, a zsivaj és a strand...
sárkánylábasárga 2022.05.10 13:16:32
@annyi amennyi: Köszi az infót!
A Wikipédia azt mondja, "a kuruzslás a köznyelvben azon személyek által elkövetett tett, akik orvosi és gyógyszerészi képesítés és megfelelő tudás nélkül betegek gyógyításával, gyógyszerek készítésével és árusításával foglalkoznak". Jómagam azonban hajlamos vagyok ezt a kifejezést kicsit tágabb…..
sárkánylábasárga 2021.12.08 07:53:59
@Gyökösi Attila: Ha hiszed, ha nem, én úgy kezdem ;)
Furdancs Blog Hasítsunk! 2021.12.01 05:00:00
Ma megérkezett a tél. És bár újra városi lakóként a fahasogatás jelenleg nem képezi a reggeli rutinom részét (hízom is mint a...) azért tudom, hogy vannak akik továbbra is űzik ezt a sportot. Némi aktualizálás után ÚJRA töltjük hát a témában írott posztunkat. (Sárkánylábasárga nevű…..
sárkánylábasárga 2021.12.02 07:49:13
@GyökösiAttila: Köszönöm szépen a kiemelést, jól esett.
Ezt a posztot pedig a felmelegítés ellenére is megnyitottam és elolvastam ;-)
Sakkblog A bábuk és a lépések 2021.11.24 08:58:00
  Üdvözlök minden kedves kezdő, haladó és profi sakkozót! A mai napon a bábukról és a lépésekről fogunk beszélgetni! gyalog/paraszt: csak előre,ütni átlósan tud   bástya:csak egyenesen tud menni huszár: csak L alakban tud lépni,tud ugrani is futó: csak átlósan tud lépni vezér: a legmagasabb…..
Itt a tél, ilyenkor sokunknak eszébe jut, hogy hát a madarakat bizony etetni illene. Bár a szakemberek véleménye erről megoszlik, vannak akik csak a különösen mostoha, az átlagtól jóval eltérő időjárási körülmények esetén tartják elfogadhatónak a madarak etetését, egyébként a természet munkájába…..
sárkánylábasárga 2021.11.24 07:58:47
@Gyökösi Attila: Így van.
Amúgy is az esetek 95 százalékában az első pár mondat után ráismerek az újramelegített tartalmakra és nem nyitom meg a bejegyzést :-)
Magázódunk, tegeződünk, tetszikezünk, harmadik személyezünk. A protokoll és a szokások változnak, generációról generációra terjed az amerikanizálódásnak hitt tegeződés, holott - mint tudjuk - ott pont, hogy mindenki magázódik. Illetve hát: második személy többesszámazódik. Vagy inkább a Rexed-féle…..
sárkánylábasárga 2021.11.05 13:26:04
Off, De ezt nem tudom szó nélkül hagyni

@Örömhernyó: Felvidéki magyarként kikérem magamnak a szlovmagy megnevezést, egyáltalán a kifejezés létezését!
A mondandód többi részével pedig inkább nem is szeretnék foglalkozni, mert nem érdemes, akkora sületlenség. Mondom ezt úgy, hogy Felvidéken jártam magyar alapiskolába, magyar középiskolába és szlovák egyetemre.
Ez egy rövid posztocska lesz. Annyi történt, hogy újra támadt némi építkezni való itt a stúdióban, és ehhez kapcsolódóan elsőként rendet kellett rakni a fűrészgép körül. (Pontosabban helyet csinálni az elkövetkező fűrészeléseknek.) Miután a mostani műhelyben nincs fűtés, télen csak a legszükségesebb…..
A hirtelen jött tavasz vélhetően előre hozza a repülő rovarok szezonját. A különböző legyek, darazsak és persze a szúnyogok túl közeli barátságát sokan kerülnék, az ő megnyugtatásukra most előszedtük ezt a posztot, amely a szúnyog- és rovarhálók világát mutatja be. A klasszikus szúnyogháló…..
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
sárkánylábasárga 2020.06.24 08:27:41
@JTom: a magyar állampolgárságra vonatkozó kitétel miértje engem is érdekelne
sárkánylábasárga 2020.06.24 11:57:26
@JTom: Én pl nem vagyok. Már a korábbi játékoknál is elgondolkodtam rajta, hogy vajon mi lehet az oka ennek a megkötésnek? Ha csak az, hogy külföldre nem postáznak, akkor azt meg lehetne oldani magyarországi átvétellel... De mivel nem te találtad ki a játékszabályokat, így hiába panaszkodok neked :-(
sárkánylábasárga 2020.06.25 08:21:17
@Abe Norm: Igazad van, tényleg nem állampolgárság, hanem csak “... Magyarországon tartózkodási- vagy lakóhellyel rendelkezik...” szerepel a játék hivatalos szabályzatában. Bár rajtam ez se nagyon segít.
Ez a bejegyzés azoknak készült, akik mini lengivel akarják megoldani a rugós tagokat. A szemek belső furata kisebb mint 10 (én felfúrtam) a külső átmérő 30. A szem szélessége 24mm, ezért a végső összeszerelésnél távtartózni kell. Keskeny brekit inkább ne hajtsatok, ha lesz…..
... pénzből kevés, pofonból sok. És látogatóból? A tények makacs dolgok, nem engednek, ott vannak és közölnek, leírnak, elborzasztanak vagy örömöt hoznak. Majdnem, mint a szaporafosás. Mi pedig fostunk, szavakat, mondatokat, gondolatokat. Formáltuk magunkat, kicsit tán nőttünk…..
sárkánylábasárga 2009.04.28 13:38:03
Klasszikus hoax, de elég régen került elő, és pokolian vicces: a joghurtellenes kamulevél szerint függőséget okoz a bifidusz eszenzisz. A konzervatív értékek kedvelőinek figyelmébe! Sziasztok! Nem vagyok támogatója a mindenféle E-kből készített kajáknak de nézzetek már ennek…..
sárkánylábasárga 2009.02.20 10:58:41
@Frucsasz: nem kell bulvárra előfizetni oszt kész!
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
K.N. és társai lucullusi lakomáról álmodtak, amikor kiderült, hogy a Gundelban tartják a céges bulit. Bruhaha, a csúcsgasztronómiában láthatólag járatlan olvasónk saját szájpadlásán tapasztalhatta meg, hogy nem a Gundel a város legjobb étterme.   Ceges karacsonyi vacsora,…..
Sima jegyvásárlásnak indult, de a Naiv Ügyfél váratlan húzással szinte oknyomozó irányba vitte el a posztot. A dolog úgy kezdődött, hogy Kutyavacsi karácsonyi ajándéknak jegyeket akart venni az Aquqworld nevű új budapesti mega-élményfürdőbe. Kiderült, hogy egyáltalán nem…..
Bizony volt már nálunk Fibernetes poszt, akkor a szentendreiek szembesültek a szolgáltatás minőségével. Most bandilovics el sem jutott idági, ugyanis a szolgáltató nyár óta csak ígérni tudja a kábeltévét, bekötni nem, mert hol szerepel a rendszerben az igénye, hol nem.(Update:…..
A Szent László Kórház parkolási szabályai szeptembertől megváltoztak. Az eddigi egyszeri 300 Ft helyett óránként kérik el ezt az összeget, a betegek és a látogatók nagy örömére. Küldöm egy apró pici példáját annak, hogyan toljunk ki mégjobban a már így is nyomorulttal.…..
Sikeres hetünk van. Tegnap a torta, ma egy kabát. Talán holnap megvezetett internet, kábeltévé és telefon-előfizetők levelei özönlenek a homárboxba a jó hírrel, hogy igazat adott és kárpótol a szolgáltató? Kedves Fogyasztók, Fikázók és Fikázva Fogyasztók! A még…..
Újlipótvárosi olvasónk jelezte, hogy sarki kisboltjában a dátum szerint még két napig fogyasztható Alföldi tej egész szállítmánya megpimpósodott. Természetesen a jelenség lehet lokális, bár a Homár egyszer már látott ugyanilyet egy néhány órára asztalon felejtett pohárban.…..
Négy órán át állt a parkoló autók előtt keresztben a bunkó autós a Bimbó úton, csakhogy most legalább kicsit ráfaragott, mert lefotózták és legalább a rendszámát kitesszük, hátha látja, és rosszul érzi magát, és legközelebb nem csinál ilyet. Hidegvérű, keménytestű…..
Névtelen olvasónk igen plasztikus,"percről-percre" stílusú naplóban számol be arról, milyen megaláztatások érik azt, aki ügyet akar intézni a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Hogyan csúszik be két, egymás után kitöltött űrlap közé hét csókos aktája? Részletek…..
A comment:com friss, meztelen Barátok közt-tildás posztjának kommentjei között ragyog a legújabb kori lovagköltészet nyersgyémántja, szemétparasztmajom-stílusban:elmeba 2007.12.05. 10:37:34ahhh megbaszlak tilda a faszomat szopod majd, a rabszólgám leszel te geci ahhh, anyád szívja…..
SzexKlinika A nyalás művészete 2007.11.04 21:21:34
Egy ismeretlen nő írása a nyalás művészetéről. Úgy érzem ezt meg kell osztanom veletek! "Hé fiúk! Nagyra becsüllek titeket, akik szerettek puncit nyalni, mert sajnos túl kevés van belőletek. Nem én vagyok az egyetlen nő, aki ezt állítja. Ráadásul vagytok néhányan, akik…..