Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RFO

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy-egy finomfőzelékes nap után mindig megkönnyebbülést hozott, amikor a tízórai szünetben Csicsovszky Zoli osztálytársam megszerezte a hírt anyukájától, aki az iskola konyháján dolgozott, hogy aznap paradicsomos káposzta lesz. A fasírtot persze említeni sem kellett, az úgy…..
RFO 2011.01.30 18:13:36
@titantoma: Ugyan csak 4 főre, de itt a recept (ha gondolod, szorozd fel!!! :D)

PARADICSOMOS KÁPOSZTA

Hozzávalók
1 kg édes káposzta
olaj vagy zsír
liszt
1 kiló friss vagy 3 dl konzerv paradicsom
vöröshagyma
cukor


Káposztát csíkokra vágom és a felkockázott hagymával főni teszem forró vízben. Amikor megfőtt, zsemle színű rántást készítek, beleteszem a paradicsomot és a leszűrt káposztát, a káposzta lével hígítom. 10 percig főzöm, cukorral édesítem.
retro gastro Napközis tejbepapi 2011.01.21 10:41:00
Vendégposzt Phoebétől  A tejbegríz gyerekkorom felejthetetlen élménye.... az utánozhatatlan, a legfinomabb: a menzai. Hiába minden taktika, az otthoni tejbegríz utol sem érhette a menzait. Azt hiszem, a menzai a fele tej, fele víz, na meg a kakaóporos porcukor összetevők miatt…..
Frankfurti leves, darás metélt. Standard hétfői napközis menü a ’70-es, ’80-as években. Igazi oázis a hétfői nap sivárságában. (Off-topic: lehet-e a hétfőt szeretni?) A darás metélt (alias grízes tészta) igazi kedvenc volt, de hogy kerülhetett fel dobogós helyre a…..
RFO 2011.01.30 18:07:09
@P@blo:
De bizony, hogy lehet... minden szupermarketban, meg az abc-kben is... csak mostanában "sütésálló gyümölcsíz" néven fut. Keresd a "Bogica" márkát, szép, négyszögletes, műanyag dobozban! :D
A kelkáposzta-főzelék a neve miatt fenntartás nélkül kiközösítésre ítéltetett a napközis ebédek széles skáláján. Nem azért, mert a többi annyival jobb lett volna, de dolgozatok, házi feladatok és kötelező olvasmányok alatt roskadozván demonstratívan utasítottuk el…..