Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alkér Orsolya

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Alkér Orsolya 2011.01.12 19:57:28
Kedves Gergő!

Évente mintegy 6 milliárd forint zsebpénzt kapnak és költenek el értelmetlenül a 6-12 éves gyerekek, derül ki 2009. májusában végzett kutatásunkból, amely több, mint 5300 magyar szülő megkérdezésével készült - internetes felmérésből.

A kutatásból kiderül, hogy a szülők 99%-a azért adja a zsebpénzt, hogy a gyermek elköltse. A gond ezzel az, hogy a gyermek ebből semmit nem tanul a pénzről.

A gyerekek pénzügyi nevelésével nem foglalkozik az iskola és a szülők sem tudják megfelelően felkészíteni a gyermekeiket pénzügyileg.

Eladósodott nemzetet nevelünk. Annak érdekében, hogy a gyerekek pénzügyi képzése elinduljon minden eszközt meg kell ragadni.

Ezért felajánlom szakértelmemet és ötleteimet egy olyan TV műsor létrehozásához, amellyel a gyerekeink pénzügyi intleligenciája jelentősen janvul, annak érdekében, hogy őket már ne lehessen felültetni és jó pénzügyi döntéseket tudjanak meghozni.

A gyerekek pénzügyi nevelése a zsebpénznél kezdődik, azonban csak igen kevés szülő tudja, mit és hogyan tanítson meg gyermekének a pénzről. Ha a gyerekek zsebpénzüknek csak a 10%-át takarítanák meg havonta, akkor nemcsak, hogy évente közel 600 millió forint nem tűnne el a semmibe, hanem gyermekeik pénzügyi intelligenciájának egyik legfontosabb alapkövét is letennék a szülők.

Ezért életbevágóan fontos, hogy a szülők tisztában legyenek azokkal a zsebpénztanítási módszerekkel, amelyek eredményeképpen gyermekükből nem eladósodott, hanem egy pénzügyileg intelligens felnőtt válik.

A tények magukért beszélnek: a szülők, alig 1% tanítja meg a gyereknek, hogy mi a kamat, és csupán 0,4%-a beszél arról, hogy a pénzt érdemes befektetni.

Ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy a gyerekek nem tanulnak meg a pénzzel bánni.

Üdvözlettel:

Alkér Orsolya
alker@csodasuli.hu, +36 20 9445475