Regisztráció Blogot indítok
Adatok
von Piers

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. rész: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film 2. rész: 10 zombifilm, amit látnod kell 3. rész: 10 (nem is annyira) posztapokaliptikus film, amit látnod kell 4. rész: 10 B- és Zs-film, amit látnod kell 5. rész: 10 posztapokaliptikus film, amit látnod kell majd Elérkeztünk az…..
von Piers 2015.07.17 11:41:08
Aki még nem látta annak nagyon ajánlom a "The Divide" című filmet.
Igazán nyomasztó és beteg világvége film.

www.imdb.com/title/tt1535616/?ref_=nm_flmg_act_23

Akkor értkelést nem kapott, de egyszer érdemes megnézni. Aztán menjetek ki a szabadba és gyönyörködjetek a színekben. :D
Az arisztokrata gyermekbe születése pillanatától a kivételezettség tudatát nevelték. Mire felnőtt, magától értetődőnek tekintette, hogy mindenből a legmagasabb színvonalú jár neki. Az élet minden területén tiszteletet követelt magának és igényt tartott az irányításra. Elitizmusuk fontos eleme volt…..
von Piers 2014.07.14 17:57:46
@Bikli néni: Igen, áll még a mauzóleum. Csak sajnos ma már Szlovákia területén van.

Itt egy link a helyről és egy kis leírás. Az alján van a mauzóleum.

esolivia.hupont.hu/25/andrassykastelyok-1-resz
Régen volt már egy jó kis csataleírás itt a blogon. A mai dátum ráadásul kifejezetten kedvez egy ilyen csataleírásnak, hiszen a most következő ütközet réges-régen volt, és igazán izgalmas és tanulságos események láncolata vezetett el a megvívásáig. A szemben álló felek…..
A magyar keresztesek utazásainak előzményei egészen a XI. század közepéig nyúlnak vissza. A boszorkánytagadó Könyves Kálmán király uralkodása környékén a szerveződő nyugati keresztes hadak ötféle módon próbáltak átjutni az országon, az első kettő próbálkozó királyi…..
von Piers 2014.01.23 12:38:11
@Titus Pullo Urbino: Köszi a választ.

Mindig is sajnáltam, hogy a suliban nem így tanították a történelmet.
Ez a sok kaland, intrika, csata és dicsőség. Mennyivel vonzóbb mint az xy született ekkor és meghalt akkor. :)

Tökéletes film alap.
Ha egy háborúnak vége, gyakori hogy a politika fordultával az addigi ellenségek egymás szövetségesei lesznek. De hogy már a háborúban? 1945 májusában volt, hogy Wehrmacht katonák harcoltak az SS egységei ellen - amerikai  segítséggel...
Házi feladatként, egy fotókiállítás látogatását kaptam legutóbb, ezért kellemest a hasznossal alapon, ellátogattam a címbeli múzeumba, ahol éppen Don McCullin, Shaped by War c. kiállítását lehet megnézni.Az Imperial War Museum látogatása ingyenes, ( a fotókiállítás…..
Detroit nemcsak kezdeti sikereit, hanem a több mint 50 éve tartó agóniáját is az autógyártásának köszönheti. A tartós munkanélküliség és az elszegényedés miatt az emberek 1967 júliusában utcai harcok útján próbálták bajaikat kifejezni és a kormánnyal orvosoltatni. A…..
Peter Shark folytatja az első világháborús kísérleti harckocsikról írt sorozatát, ezúttal az angolszász szövetségesek két izgalmas tank-tervezetével. 2.1.) A "Flying Elephant" szupernehéz harckocsi Az első brit szupernehéz tank-tervezet, ám sohasem készült el. 1916…..
von Piers 2011.06.24 15:35:56
@Almaspite:

Antonovnak voltak durva ötletei. Az ő ötlete volt a repülő tank is.

Itt van róla egy kis kép és leírás.

www.aroundglobe.net/2009/11/experimental-soviet-flying-tank.html
@(त्वष्टृ): Próbáld ki, hogy egy tojást a két tenyered közé teszel (tetejét, alját) és megpróbálod összenyomni. Én majd beszartam de nem sikerült összetörnöm. :)
Ezt a posztot hiryu2,0 barátunknak köszönhetitek, aki nagy Mosquito fun fan hírében áll. A poszt maga kicsit dokumentarista és feszegeti az blogokban szokásos terjedelmi határokat, de biztosan állítom: megéri az embernek végigrágnia magát rajta. A poszt felvezetése felveti a…..
von Piers 2011.05.04 16:40:24
@teddybear01: Azért amikor elkezdődött a tengeralattjáró háború még a Uboot-osok is betartották a játékszabályokat. Segítettek a túlélőknek.
Persze amikor parancsba jött, hogy no more mr. nice guy akkor már nem szaroztak.
Kedvenc blogunk hasábjain már többször esett szó magyarok és nemzetiségiek – románok, szerbek, horvátok – szembenállásáról az 1848/49-es forradalom és szabadságharc során. Nos, elérkezett az idő, hogy megismerjétek a Zentán 1849 februárjának legelején…..
Kedves barátaim! Mindannyian tudjuk, hogy egy konteós üldözési mániájánál már csak az egója fejlettebb, ezért nézzétek el nekem, hogy egy féligmeddig magánjellegű probléma taglalásával veszek el pár percet abból az értékes időtökből, amelyet ufókutatással, gyíkemberek…..
von Piers 2011.01.26 16:53:15
@tiboru: Nagyon bírom ezt az oldalt és ha mész akkor Pomiwood megy veled. :)

Most már sejtem, hogy ki lőtte ki a twittert Egyiptomban. :)
Ez az írás nem a partraszállásról, nem a 101. Légiszállítású Hadosztályról és nem a Band of Brothers (Elit alakulat) által bemutatott Easy Company-ról szól. Nem akarom, mert nem is lehet egy ilyen cikkben bemutatni mindezen alakulatok életét, történetét. Bármilyen utalás vagy hivatkozás rájuk csak…..