Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balduin

59 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 25 év. Egy csettintés és bumm, már ott virít a 25-ös szám a tortádon. Ez egy olyan szám, amikor az ember azért feleszmél, hogy hoppá, hogy rohan az idő, tegnap még csak 22 voltál, nemrég jöttél ki az iskolából. Annyi minden történt és olyan sok minden változott azóta – vagy mégsem? Ilyenkor…..
A magaslatra épült Budavár vízellátása minden korban komoly probléma volt lakói számára. Ugyanakkor a kedvező természeti adottságok - egyik oldalán bővizű hegyi források, másikon a Duna - szinte tálcán kínálták a kezdetleges technikákkal is megvalósítható megoldásokat. Joseph és Peter Schaffer:…..
Hela Mindenki!Lenne itt egy érdekes dolog, amire a magyar weben nem találtam eleddig referenciát, elhatároztam hát, hogy létrehozom, Nem is tudom, hogyan kezdjek bele, egy furcsa dolgot, egy furcsa érzést szeretnék megosztani Veletek és egyben szeretném, hogy aki ráismer, illetve…..
A politikai napirendre került ügyek egy része erősen aszimmetrikus: ha egy országot katasztrófa sújt, nemzeti büszkeség tölt el, vagy olyan téma kerül a napirendre, amelyben a lakosság elsöprő többsége alapvetően azonos véleményen van, a politikai szereplők többsége…..
Tegnap hazafelé jövet a mesterképzéses felvételik esélyét latolgattuk két hallgatótársammal, amikor is egyikük felvetette, úgyse lehet itt még sokat tudni, ha a Corvinust végül beolvasztják más egyetemekbe, itt még elég nagy felfordulás lesz. "Hülye vagy? Ez már rég…..
Balduin 2012.04.21 15:30:15
@Member: Pont ezen gondolkoztam el én is, hogy Pécs kivételével a Dunántúl mennyire kiemelt felsőoktatási intézmény nélkül maradna, noha igaz - bár ezt egy erős éve, féléve hallottam egy volt miskolci egyetemi vezetőtől (ahol már kész tényként kezelik az egyetem bukását) - szóval ha igaz, akkor Győrt az Audi cég megmentené. Állítólag már eddig is hihetetlen pénzeket fordítottak mérnök és nyelvképzésre.
Schmitt Pál gondolatai csalásról, hazugságról 2006-ból... Ma már kicsit másképp gondolkozik...   ..
A Schmitt Pál körül kialakuló botrányban szinte az egész ország előtt egyértelmű, hogy kinek kell lemondania. Ehhez képest ma Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora azonnali hatállyal bejelentette lemondását az irányába és személyén keresztül az intézmény irányába…..
Út a valamibe Különvélemény 2012.03.27 14:20:59
Doktorjelölt vagyok. Doktori disszertációmon több éve dolgozom, levéltári és könyvtári kutatásokat folytattam, folytatok itthon, Ausztriában, Romániában, Olaszországban és a Vatikánban. Tanulmányokat írok, kutatási projektekben veszek részt, konferencián adok elő itthon…..
Tegnap egy kép söpört végig a Facebookon. 1988-ból Orbán Viktor szorítják hozzá a kommunista rezsim rendőrei egy autóhoz, a másik képen 2011-ben Vágó Gábort viszik el épp a rendőrök. A képet én is közzé tettem, és jó pár komment, gondolat érkezett rá válaszként. Ezért…..
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
Út a valamibe Minden ideköt? 2011.12.18 23:13:00
Gondolom sokan látták már az alábbi videót:     Miután megnéztük, miután lenyugodtunk és túltettük magunkat olyan rögtön felmerülő "demagógpopulista" kérdéseken, mint pl. "Erre bezzeg van pénz?", "Kinek a kije csinálta és mennyiért?" - nézzünk kicsit a dolgok…..
Út a valamibe Röghözkötve 2011.12.17 17:11:00
"Mindazonáltal határozottan kijelentvén azt: hogy a jobbágyok ezután való elvonulásának vagy költözésének tilalmáról fentebb megirt és előadott czikkelyt (miután a jobbágyok elvitele és visszatartóztatására nézve eddigelé igen sok és igen nagy alkalmatlanság és csaknem…..
Ma pár napra hazaugrottam Pestre a bécsi ösztöndíj idején szokásos kétheti ingázás jegyében, a részmunkaidő részbeni ledolgozására. Itthon egy kis ajándék várt az asztalon. Anyáék a felújítás utáni visszapakolás során rég elfeledett kincseket ásnak elő, így sikerült…..
Tisztelt Praxis blog!   Az utóbbi 10 évben sajnos nagyon sokat voltam a Károlyi Kórházban öreg Édesanyámmal, és szintén öreg Papánkkal. Csak rossz és nagyon rossz tapasztalataim vannak.   Két eset a sokból: Papa rákos beteg volt. Be kellett vinni vese katétert ültettek…..
Balduin 2011.12.03 20:48:13
@karcsibácsi: Igen, pontosan ismerem a cikket. A tényen, hogy Nagybátyám akkor elment már úgysem változtat semmi... Isten nyugosztalja!
(Azért az bánt, hogy azok az ápolók, akik azt tették vele, lehet még ma is "vígan" betegek közt dolgoznak...)
Balduin 2011.12.03 20:05:35
@macska69: el is lett szépen tussolva az ügy, az egészségügyi dolgozók, ápolótól, orvosokon, igazgatón keresztül a patológiáig szépen összezártak. Volt két index.hu cikk, meg egy TV2 riport, rokonok meg kapták az arcukba, hogy csak a kárpótlás miatt hepciáskodnak, a papa nem is a verés miatt halt meg (igaz, tényleg beteg volt, és alighanem pár héttel később tényleg meghalt volna)...
Út a valamibe Varsó után... 2011.11.27 15:00:00
2011. november 1., kedd. Négy csodaszép nap után visszafelé úton Varsóból Bécsbe. Határozottan alakul, tetszik, magamban fogalmazgatom a lengyel mondatokat Neki, Karolinának. Szombaton, mikor beérkezett a vonatom, a peronon futott felém, megölelt, Sebastian és Kuba pedig somolyogva a…..
Október 29-e volt, szombat, 2011. Az őszi nap besütött a vonatablakon, kellemesen simogatta az arcom. A fülemben Kings of Leon szólt. A vonat pedig tovaszállt valahol Lengyelország közepén Varsó irányába. Néha egy falu, egy kisváros suhant el mellettünk, a mezőkön szarvasmarhák…..
Nos szégyenteljes módon több mint egy éve nem írtam, egész pontosan 2010. augusztus 26-a óta, akkor is csak egy Katie Melua szám feltöltésére voltam képes. A magyarázat azt hiszem eléggé egyértelmű lehet: olyan fantasztikusan éreztem magam a kezdeti Róma-szomorkodás után…..
  Három kategóriába sorolja majd a tervek szerint 2012 első napján életbe lépő új, sarkalatos egyházi törvény az egyházakat, vallási közösségeket. Százszorosára emelik az egyházalapítás létszámküszöbét, és a regisztráció előtt alaposan megvizsgálják a…..
Út a valamibe That's a fact 2010.08.26 07:59:00
"But you're the one I love the most of all"..
Út a valamibe Római utórezgések 2010.08.23 17:39:00
Reggel beletúrtam a farmerzsebembe, és a papírzsepik között valami megakadt a kezemben. Egy szalvéta volt, Blue Ice Gelato cégfelirattal. A szívem majdnem megszakadt, hirtelen száz kilométereket repültem a Piazza Campo de' Fiorira, éreztem annak a hihetetlen finom barackfagylaltnak…..
Út a valamibe Du bist tourist 2010.08.20 19:31:00
Eszterékkel a tegnap esti séta áttörte a jeget, átmentem kicsit turistába. Önfeledten kattogtattam a fényképezőgépemet. Ma is az Osztrák Nemzeti Könyvtárból kifelé jövet.És mindeközben sikeresen útbaigazítottam németül egy srácot a Herrengassén a Herrengassére. Das ist die…..
Út a valamibe Piros lámpa 2010.08.20 01:05:00
Mert mindig megvárom, hogy kihunyjon a zöld fény. Csak akkor megyek át a zebrán. Pirosban. És mikor Lalival ott álltunk a községházán és megkönnyeztük őt, azt hiszem akkor értem át a túloldalra. Most megint ott állok a zebránál. És fogalmam sincs, hogy piros, zöld, vagy…..
És akkor ismerkedjünk meg a bécsi közlekedéssel. Bérletvásárlás az automatánál, és egy idős magyar bácsika kisegítése, aki még a második magyar mondatom után is szabadkozva kér elnézést, hogy nem tud németül, aztán lassan megérti, hogy magyarba botlott. U6-ossal…..
A Via Giulia kockakövein zöttyögött végig Zöld Bömbim fél 7 tájban, hogy aztán a 8-as villamos vonalát elérjem (oh drága 8-as villamos, amikor valamelyik nap eltévedtem a Centro Istorico ezernyi sikátora közt, ő volt a világítótorony, ami útba igazított). Persze tömeg, én meg…..
Út a valamibe Búcsú Rómától 2010.08.07 18:42:00
A felismerés, hogy lassan vége a római "vakációnak" persze nem töltött el felhőtlen boldogsággal, de már inkább előre tekintettem. Vasárnap már csak egy kis sétát tettem a Piazza del Popolora, majd visszafelé a Corson vásároltam Édesanyának egy szuper ajándékot,…..