Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sunimama

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lukrécia kencéi Fürdőbomba II. 2010.04.01 18:59:00
Muszáj visszatérnem a fürdőbombákhoz, mert nagyon felkapott lett itthon, gyakran csinálom és némileg gyarapodott a tudásom. A recept amit most leírok nem sokban különbözik az elsőtől, és tovább lehet kísérletezni mindkettővel. Igazi élvezetet nyújt a kreatív énünknek (melyik…..
sunimama 2011.02.05 18:07:54
@timeadesign: Szia! Itt a 10.kerület egyik gyogyótárában szemrebbenés nélkül adtak. 300 ft-ba kerül kb egy 100gr.
A szájvíz Magyarországon nem divatos, pedig hasznos lenne. Fogmosás után ha öblögetünk a szájvíz olyan helyekre is bejut amiket a fogkefével nem értünk el. Étkezések között, ha éppen nincs időnk vagy lehetőségünk fogat mosni a szájvíz használata is megoldást jelenthet.…..
sunimama 2011.01.12 12:57:05
@Gyöngyi69: a bórsav szerintem is jó ötlet, hiszen befőttekbe, borba szokták rakni, amit ugye le is nyelünk.
Én egyébként nem is gondoltam mást a szájvizembe csak desztillált vizet, alkoholt és borsmentaolajat. Én szájvíz-függő vagyok, nekem attól teljes a szájápolás.

Amit még ötletnek gondoltam, az az ezüst kolloid ( de csakis megbízható forrásból), mert az ugye baciölő, nem hiába szokták kúra szerűen fogyasztani, és "akármibe" akva egy jó hónappal meghosszabítja a termék szavatosságát. (én itt a tiszta termékekre gondolok csak). Szóval nekem egy nagyobb üveg szájvíz "elfogy" egy hónap alatt, és ezüstkolloiddal nagyon jól lehet tartósítani. Nincs íze sem!!! :)
Lukrécia kencéi Parfümkrém 2010.04.16 17:29:00
Mikor még gyerek voltam nagyon divatos volt a parfümkrém. Anyukám kedvence gyönyörű  kristály tégelyben volt, amit kiűrülés után is érdemes volt elrakni, és nagyon kevés kellett a krémből hogy illatos legyen az ember. Mostanában viszont csak fújkáljuk magunkat, de miért…..
sunimama 2011.01.23 14:37:23
Megelőztetek mert épp akartam tapasztalatomat megosztani és kikérdezni a véleményeteket.
Szóval van itthon egy jó pár Aromax illóolaj, mert erről poz véleményeket hallottam. Rendeltem az andio.biz-ről is, bár ennek nincsen semmi márkája, árban Aromax és küldött róla Andi egy honlap címet is, ahonnan utána tudok járni az általa árult illók forrásáról. Leteszteltem mind a kettőt. Andi illóolaja rögtön eltűnt a papírról csak az illat maradt és egy kis narancssárga elszineződése a papírnak, mintha leettem volna naranccsal. Gondoltam akkor ez tényleg tiszta. Aromaxnál maradt folt.. mondom na, akkor ez mégse olyan tiszta?! (bár mondjuk már előbb felmerült bennem, mert a dobozra csak annyi van írva hogy 100% olaj mint összetevő, de bent a használati utasításban van írva, hogy próbáljuk ki blabla, mert az olajban található összetevők a citronal meg limonen vagy hogy írják okozhatnak allergiás reakciót. Na itt gondolkodtam, hogy ha ezek is vannak benne (pl levendulában) akkor az már hígítva van nem? Na de erre a mai nap reggelén megint megnéztem a papírt, és az Aromaxos folt is teljesen eltűnt...
A Dm-ben nézegettem az illóolajakat és bázisolajakat is ez a Naturol márka (erről írtad te is Lukrécia hogy veszed) és az ára is 1000 körül meg afelett van, akkor gondolom jó... Dobozon szintén az, hogy 100%-s illóolaj.
Ettől függetlenül belsőleg (tehát amit lenyelek) inkább a Panarom olajokat veszek, mert az elég drága, hogy megbízzak benne (vagy inkább a márkát kell kifizetni?)
Bár pillanatnyilag több recept is van a tarsolyomban (pl. szunyogriasztó, szunyogcsípésre való), visszatartom még mert feltétlenül szeretném megosztani veletek Niamanó második receptjét. Ekcémára krémet már többen kerestek itt az oldalon, legutóbb Narancshab kommentjében…..
sunimama 2011.01.18 14:40:42
@mbeus: én abban bízom a te és én esetemben is, hogy relatíve időben észbe kaptunk és nem hagyjuk annyiba a dolgot. ezen azt értem, hogy amik pl nálad is kiderültek és ugye hogy ez mennyit mindent takarhat, de reménykedhetünk, hogy a gyors életmódváltásnak (a külső kencékre és tisztítószerekre is értem) nem fog olyan szinten kialakulni az allergiád(ám) vagy olyan mélyen kiújulni, hogy már a levegőt is egy maszkon keresztül kell vennünk. Sajnos amit beszívunk az orrunkon, az is kijöhet a bőrünkön, ki náthás és kiesik a szeme szinte, más köhög, de amit mondtam, hogy nekem az elején pont az allergia szezonban jött ki, lehet hogy a bőrömön keresztül jön ki. Ezzel mondjuk-szerintem-sokat nem tehet az ember, bár talán, nagyon lassú folyamatként visszafordítható a szervezet "hozzáállása", hogy ne védekezésként allergiát váltson ki, hanem szimplán közömbös legyen.
Nagyon de nagyon sok ismerősöm van-családon belül is- hogy 1-2-5 éve jöttek ki rajtuk olyan allergiák, amelyek inkább a kisgyerekeknél szoktak előjönni 2 éves kor körül (ami ugye később örökké meghatározza az életüket), és ezt csakis ennek a sok műkajának, a megváltozott világnak "köszönhető".
Szinte biztos vagyok abban is, hogy egy kb kamasz korú gyerek, akinek a családja csak táplálkozik a botlból, nem szélsőséges sem poz sem neg irányba, már attól is beteg vagy allergiás lehet, ha hirtelen a legegészségesebb dolgokat enné, mert a gyomra és szervezetének csakis a mű dolgok a természetesek, és így reagálna rá, mintha allergiás lenne.
Lukrécia kencéi Krém dezodor 2010.02.04 15:35:00
Ez a dezodor, ahogy már előbb említettem, nem gátolja az izzadást, csak az izzadságszagot. Azt viszont nagyszerűen csinálja, akár 24 órán keresztül is. Nem ártalmas, sőt, a shea vaj hidratál.hozzávalók:3 ek sheavaj3 ek szódabikarbóna2 ek kukorica keményítő2 ek kakaóvaj2 E…..
sunimama 2011.01.14 11:26:41
@Lucrezia:

Ez egy szupi recept! Mikor pár hete kidobáltam mindent, akkor ugye kellett gyorsan valami itthonra-főleg a férjemnek, és vettem az alverde félét, mert abban nincs semmi mérgező, de ez golyós nem stiftes, amit a párom annyira nem szívlel, szóval neki végre megcsinálhatom a stiftet :)
Én arra gondoltam, hogy a mezei boltban veszek (akár 100ft-sban ott még olcsóbb) valami giga gagyi és olcsó hónalj stiftet, kiszedem belőle a bolti trutymákot, kimosom és abba töltöm bele az sk stiftet?! Most hirtelen az is eszembe jutott, hogy ha kicsavarom nem lehet visszafelé csavarni, de mintha lett volna ilyen stiftem már aminek oda-vissza lehetett csavarni az alját és a tömb le-föl mint (mint a szőlőzsíroknál). De ha nem ez legyen a legnagyobb probléma majd leleményesen kikaparom valahogy belőle :)
Már nálunk is lehet kapni olyan szájfényeket, amelyeknek ideiglenes ajaknövelő hatást tulajdonítanak. Valójában csak annyit tesznek, hogy vérbőséget okoznak az ajkakban, amitől azok nagyobbak és pirosabbak lesznek. Ez általában bizsergéssel vagy akár égető érzéssel is jár,…..
A következő férfi parfüm recepteket ugyanúgy 20 ml jojoba olajba vagy alkoholba ajánlom, legalább egy hetes összeéréssel és naponta egy felrázással. Mindig valódi illóolajat használjunk, ne mesterségeset. Nem könnyű megkülönböztetni, mert sokszor csak annyit írnak rá hogy…..
sunimama 2011.01.12 12:52:00
@Narancshab: Szia, köszi utánanézek megint:) pedig én is onnan szedem az alap infót. bennem az maradt meg a kismillió olvasás után, hogy a naturlandot semmiképp se belsőleg (egy anyuka kérdezte) és utána csak felsorolták a másik megbízható 3-t. Egyenlőre én csak krémekben gondolkozom :) Illetve akarok egy köptetős szirupot a kisfiamnak, hogy ne a fluimucilt kelljen, mert van benne aszpartám aminek nem örülök.
Nos elismerem, egy kicsit furcsa hogy ilyen receptet teszek fel. Ugyanis a legkissebb gyermekem is elmúlt hat éves, már nem kell törölgetni a popsiját. Mégis, annyiszor találkoztam már ezzel a recepttel a neten, hogy biztosan jó lehet. Egyszerű elkészíteni, és tényleg megspórol vele…..
sunimama 2011.01.11 22:44:45
@Bémesi: Bizony-bizony, az általunk használtban (2féle is) csak úgy hemzsegtek a propylne glicolok és a többi. Egyik fajtája tipikus az a mottó alátámasztása: egy márkán belül is van tiszta meg nem tiszta, és soha nem a márka számít, hanem az összetétel :D

Egyébként a babanatura.hu-n lehet kapni ilyen papírtörlőket, amelyek eredetileg pelenkabelsőknek kiegészítés (wc-be lehet dobni) és ott a Monapel egyik féle papírhoz írja, hogy popsitörlőnek is kiváló. Mi ezt használjuk.
Amikor meg elmegyünk itthonról, marad alternatívának a bolti popsitörlő, amelyben nincs káros anyag.