Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Böszörményi Gyula

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az e-könyv a jelen. Nem valamiféle speciális amerikai jelenség, nem az esetleges jövő ígérete, hanem olyan tényező, ami itt és most, Európában – és azon belül Magyarországon is – meghatározza az olvasói és vásárlói szokásokat. Csupán a választék szűkös voltát…..
Böszörményi Gyula 2011.07.06 14:46:26
Az összes hozzászólás és a cikk maga is azt mondja, hogy az e-book csuda, mindenki jól jár. Nem vagyok meggyőzve, még akkor sem, ha tudom, ez a jövő [sajnos? nem sajnos?]. Ugyanis magyar szerzőként egyetlen év alatt felkopna az állam, ha csak E-book-ként adnám ki a könyveim. Aki erre az oldalra látogat, az természetesen az intelligens olvasók közül való, így csak akkor lop, torrentezik, ha nagyon nincs más út. DE ez nagyon nem általános: az olvasók 99% torrentel lopja össze az olvasnivalóját, és tojik a szerzőre. Mo-on is nőni fog a kereslet, de ez alig fogja megnövelni a becsületes olvasók számát. Sőt, amint kereslet lesz magyar szerzőkre, a torrent oldalakon is meg fognak jelenni a kalóz verziók.
A szemét elönti a könyvkiadást: ez is komolyabb veszély, mint általában gondolják. Ezer szemét közül könnyű kiválasztani a jót - millió közül lehetetlenné válik. Ráadásul a normál kiadásban eddig ott volt a kiadó, mint minőségi szűrő [jó esetben], ami most megszűnik [l. Amazon gondja!]. És végül: én elsősorban gyerekeknek írok, értük aggódom. A gátlástalan kiadók már most is elborítják őket szeméttel, és ők bőszen falják a rosszabbnál-vacakabb irományokat, azt gondolva, hogy megjelent, tehát irodalom kell, legyen [mert feltételezik a kiadói munka szűrő-státuszát]. A jövő könyvkiadását én jelenleg egyetlen nagy káosznak látom, ahol a tehetség már semmit sem számít, lesz egy-két gyanús minőségű siker író [l. Coelho - a semmiről írt már vagy kéttucat "könyvet"], meg milliók, akik a baráti körüknek firkálnak, de az író, mint mesterség, megszűnik, mert minőségi művet létrehozni csak fő állásban lehetne - de akkor meg éhen döglik. Szóval én nem örömködök annyira, s bár hamarost én is adok ki e-book-ot, félek, hogy annak bevétele a pesszimizmusomat fogja erősíteni.
Csipp... csepp... akkor nekikezdek.Az őszi indulásra tervezett struktúránk teljes egészében készen van.Elsőként azt mutatom meg, a terveink szerint hogyan fog festeni egy hétköznap a majdani gyermek-, ifjúsági és családi csatornán. Amit a táblázatról…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..