Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raklap13

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amit ma a képviselők műveltek az állambiztonsági akták nyilvánosságról szoló vitanapon, ahoz képest a legdurvább konteóelméletek kismiskák. A képviselők össze-vissza beszéltek mindeféle összesküvés-elméletekről, néha egymással összeveszve, kinek a hazugsága igaz. Közben…..
raklap13 2012.04.17 19:51:00
@TuRuL_2k2: Meg kéne nézni, kedves volt hálózati személy blogger, a film az utóbbi évek egyik legfontosabb alkotása,összes hibájával együtt...
Nem bírom tovább, ezennel dekonspirálom magam.      Alkotmányvédelmi Hivatal szigorúan titkos Adta: „Dobray” fn. tmb. Vette: --- r. szds. Hely: „Gizella utca” fn. T-lakás Idő: 2011. január 15. Tárgy: Az ügynökök a paradicsomba mennek c. film…..
Nemrég kaptam egy e-mailt, hogy okvetlenül, minél hamarabb meg kell néznem Az ügynökök a paradicsomba mennek  című filmet, ugyanis – a rendező szavai szerint – a „háttér(hálózat)-hatalom azonnal megkezdte az aknamunkát, hogy a mozik ne vetítsék sokáig.”…..
raklap13 2011.01.11 14:57:52
Megnéztem, kétszer is.
Mindig ugyanaz történt: telt ház (már csak az Urániában megy, kb 400 néző, főleg idősebbek). A film végén mindenki ülve marad, a stáblistát is végigolvassák majd tapsolnak...
Szerintem érdemes a film hatásmechanizmusát vizsgálni: miért vált ki ilyen katarktikus élményt? Mert a témát még senki sem dolgozta fel rendesen, a politika pedig mindig agyon akarta hallgatni ezt az egész ügynökösdit. A "mi" ügynökünköt minden oldal mentegeti, a "ti" spiclijeiket bezzeg ütni kell.
Itt van például a zseniális rendezőnk, Szabó István. Köszönhetjük neki az első magyar Oscart, ugyanakkor nem kéne elhallgatni, hogy ő "Képesi" néven jelentett. Ettől még zseni, de ez is tény. Legutóbb épp az MTV-ben hallgatták el ezt a tényt, miközben agyba-főbe dícsérték, majd jött az ügynökfilmről valami szösszenet. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál ezért be is panaszolták az MTV Szélesvászon című műsorát - kíváncsian várjuk, mit lép erre a mi Szalai Annamáriánk.
Néhány szakmai megjegyzés: a film honlapján olvastam, hogy a készítők szándékosan a 80-as évek stílusában tervezték elkészíteni a produkciót - nos, ez sikerült, valóban egyszerűek a vágások, van néhány statikus jelenet, néha olyan tévés, és nem filmes. Ugyanakkor észre kell venni, hogy ez egy abszurd filmszkeccs - nehéz műfajilag meghatározni, fontosabb az, hogy legyenek további követői, talán kifinomultabbak.
U.i.: Egyébként a Művészből már is eltűntették a produkciót. Ezt azért nem kellett volna - rögtön ment a polgári köröknek a kör-email, a riadólánc.
A tiltás pont ellenkező hatást ér el mindig.