Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makva Ikva

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No, megvolt az újabb Geréb-tárgyalás.Nem térnék ki a tárgyalás részleteire, meg az ítélettel kapcsolatos találgatásokba, mert nem vagyok jogász (Erről jut eszembe: nem vagyok jogosult jogi tanácsadásra. Ha ennek ellenére periratokat készítenék elő a sufniban jópénzért, nem…..
Makva Ikva 2011.01.19 22:48:10
@etuska:
MIvel már unokám is van, és a lányom terhessége idején mindent átolvastam a neten ebben a tárgyban, hogy képben legyek, meg kell mondanom, hogy elborzaszt amit manapság kórházi protokol címen csinálnak.

Olvastam egy csomó szüléstörténetet is (ma már az a divat, hogy mindenki leírja hogyan szült percről percre, az első fájásoktól kezdve a hazamenetlig), és azt mondom, hálát adok az istennek vagy akárkinek aki ezt intézte, hogy én nem mostanság szültem kórházban!!! A szinte minden alkalommal beadott oxytocin, stb engem elborzasztott, visszagondolván, ha én most szülnék nekem is lehet sérült lenne az egyik gyerekem. Mert 30 éve még hagyták a nőket vajúdni anélkül, hogy "közbe kellett volna avatkozni", mert "nem elég gyorsan tágult" és tsai, és akkor kapott ugye egy löket oxytocint ami lórúgás a görcsök szempontjából, aztán utána esetleg már nem hallják a baba szívhangjait, mert az a szerencsétlen odabenn még nem akarna kijönni, akkor jön a császár... az én időmben volt 10% császár, ma már országosan 30 %.

De ezt nem lehet kifejteni egy szűk kommentben. Zanzásítva meg kicsit értelmetlen... lényeg a lényeg, normális szabályozás mellett az otthonszülés nem veszélyes.

(Geréb Ágnes módra veszélyes! Aki ikreket, 35-ön felüli elsőszülő nőt, várhatóan 4 kilón felüli babát, stb elvállalt a szent ügy érdekében . De ne kössük össze az otthonszülést G.Á.-sel, az két külön dolog).
Etuska blogja nyilvános szoptatás 2011.01.09 14:03:00
Na, ma kényes témához nyúlunk. A nyilvános szoptatásról lesz szó.Az történt, hogy ma, mint minden vasárnap, templomban voltam. mise után találkoztam egy régi barátnőmmel, aki éppen a második gyerekkel terhes, első trimeszter, ennek megfelelő "kívánósság" és…..