Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kínlódó

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tárcán kínálom Időutazás 2011.09.14 18:19:00
 Írta: Csupor Béla Csak bámultam a szemem előtt megelevenedett színes, szélesvásznú történelmet.Az egyik öreg bricsesz nadrágban, fehér ingben, mellényben, kitört, valaha jobb napokat látott csizmában, pörge kalapban, a másik kopottas, de patyolattiszta, halszálkás…..
 A júniusi harmat képes annyi csapadékot hozni, mintha egy kisebb eső áztatná a tikkadt földeket. Ott van a levegőben már kora napszállatkor. Megérzi az aratógép. Csavarodik a szalma, és nem törik. Ha nem így volna, még talán éjszaka is járna a kombájn. Mire a nap lebukik,…..
Tárcán kínálom Időtojások 2011.01.20 22:13:00
Írta: Tamás Tímea Erre reagálni szeretnék, erre reagálni fogok, nem kell mindenre reagálni – szavak, amelyek bizonyos gyakorisággal fellelhetők mindennapjaink kötőszövetében. És nem csak a szavak, hanem a bennük, sokszor pedig a mögöttük megbúvó tartalom is. Reakció. Erre,…..
Írta: M. Szlávik Tünde  Az év utolsó tanítási napja volt. Holle anyó dunyha helyett óriási teaszűrőt rázogatott széles párkányú ablakából, porcukorhavat szitálva az iskola belső udvarán álló játszóházra. Gyerekálomba illően mesebeli lett a táj. Az ötödikesek termében a kettesével összetolt padokra…..
Írta: Dávid József  A hét vezér lovaik nyergében méltóságteljesen várakoztak a Vereckei-szoros bejárata előtt. Mögöttük a magyarok népe. Lágy szellő simította porlepte arcukat, és a nyereg alatt puhított hús pont megfelelő állagúvá vált. – Kopogjak? –…..
Írta: Molnár PéterLapultak a zsandárok a Mónosbélbe vezető út mellett álló csárda körül. A bokrok alján, az istálló tövében, a csárdakút kávájának dőlve vártak csendben, tizenketten. Két legény a lovakkal távolabb várakozott, nehogy valami zablacsörgés, horkantás,…..
 Írta: M. Szlávik Tünde   Vannak letehetetlen könyvek, olyan történetekkel, amelyekben szívesen lennél akár filléres bádogbögre a polcon, csak a szereplők közelében lehess. Talán egyszer még a kezükbe is vesznek, végigsimítják oldaladon a festett nefelejcset éppúgy könnyedén, mint amikor…..
Írta: Csengődi PéterI. A szokásos reggeli félig halott állapotában matatott a negyvenes korú férfi a szekrényben. Az orrából a takony éppen elcsöppenni készült, a keze reszketett, csörömpölt a kidobatlan, üres üvegekkel, míg végre talált egyet, aminek az alján maradt…..
Írta: Csupor Béla – Miért csináltad?A kiskölyök továbbra is az asztalomon sötétlő monitort bámulta. Nyolc éves alig múlt, vézna, sovány, angyali arcában nagy, kék szemekkel. Leonardo bármelyik angyalának elment volta festve. De amilyen ördöggé tudott válni, olyat…..
Tárcán kínálom A Férfi illata 2011.04.09 16:02:00
Írta: M. Szlávik Tünde Nem tudom, más is így van-e ezzel, de nekem a régi emlékek gyakran illatokkal párosulva tódulnak az agyamba. Mostanában rosszul alszom, jobb híján a fiókból óvatlanul kirántott papírköteget válogatom, biztosan fontos, különben miért is tettem volna el? A Bruce Lee…..
Írta: Balogh Géza Az öregasszony a piaccsarnok kapujában állt, fakanalat árult. A csarnok előtti nagy tér Nyíregyháza igazi zsibvására, mindenféle kétes eredetű portékát kínálnak ott. Ukrán cigarettát, orosz vodkát, román szalámit, német étkészletet, amerikás…..