Adatok
horvathx
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A "hol lehet jó kávét inni Budapesten/az országban" mindig hálás vitatéma. Vitaindítónak hadd mondjam el, Málnuska barátnőmmel pendülök egy húron e kérdésben. Ő lehúzott jópár évet a hazai vendéglátásban, és közösen gondoljuk úgy, a jó fekete levesért irány…..
horvathx
2011.01.11 09:13:56
@lora.s:
Azt hiszem félreérthető voltam, nem ízesítem a kávét! Minden kávé fajta egyedi ízvilágot hordoz, a kávéfajtákat keverem úgy, hogy bizonyos jegyek együttesen erősebbek vagy enyhébbek legyenek.
pl. Etióp Sidamo kifejezetten gyümölcsös, a Kuba vagy Mexikói karamellás stb. sorolhatnám. Ezek nem ízesített kávék, eleve ilyenek.
Nyilván ilyen mélységig nem mindenki megy el.
Azt hiszem félreérthető voltam, nem ízesítem a kávét! Minden kávé fajta egyedi ízvilágot hordoz, a kávéfajtákat keverem úgy, hogy bizonyos jegyek együttesen erősebbek vagy enyhébbek legyenek.
pl. Etióp Sidamo kifejezetten gyümölcsös, a Kuba vagy Mexikói karamellás stb. sorolhatnám. Ezek nem ízesített kávék, eleve ilyenek.
Nyilván ilyen mélységig nem mindenki megy el.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Na azóta csak szemes kávét használok. Igaz a kávézás nekem hobby, kicsit több is már. Jelenleg a kávét magamnak pörkölöm, cirka 3000Ft/kg áron olyan keveréket csinálok magamnak amilyet csak akarok: csokisat, gyümölcsöset, karaktereset vagy éppen amihez kedvem van. És ezért ki sem kell lépni a lakásból, neten minden megrendelhető. Én mindig friss kávét iszok, nekem ez jön be.
Nem akkora luxus, csak kicsit körbe kell járni a témát.
Valaki írta, hogy csak a robusztás keverék tud igazi kremát, ki kell, hogy ábrándítsam ez urban legend, a friss 100% arabica is tökéletes kremát tud.