Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maureen

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Remek elképzeléssel rukkolt elő a NER-birodalom Nemzeti Jövőkutató és Népességszívató Hatósága.Az elgondolás lényege a hetet egy csapásra doktrínán alapul:- toldozzuk vele valahogy, valamennyire a büdzsét,- tüntessünk el minél több, az előző, demokratikus köztársaságra…..
Tisztelt Praxis! December közepén történt az alábbi eset, negatív tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel! 17-én délelőtt lecsúsztam egy lépcsőröl, a bokám kifordult. Mivel áruterítőként dolgozom, kínkeservesen lehúztam a műszakomat, igaz a végén már majdnem sírva,…..
Maureen 2012.01.04 07:49:09
@Sokorai_Atala: Vagy biztos kirúgás, ha megpróbálod munkabalesetnek elismertetni.....
Praxis Meghalt a szerelmem 2011.12.30 11:29:00
Nem egyedi a történetem, tudom. De attól még mélységesen szomorú, mi több, tragikus.Az év elején történt meg velem, s a Szerelmemmel a saját otthonunkban. A Szerelmem meghalt. Akkor, év elején. Nem kellett volna így történnie.   Most úgy nagyjából elképzelem a sok -…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Maureen 2011.12.04 06:25:13
@Kangörény_: Mondom Magának valamit: Én folyamatosan dolgoztam, be voltam jelentve (még közalkalmazottként is!), fizettek is a TB-t utánam. Mégis, Minden évben, amikor ki akartam váltani az EU-kártyámat (mert akkor csak 1 évre adtak), azt mondták, hogy xxxx.07.31-i dátummal már nem "élt" a jogviszonyom. Felháborodásomra - akkor kinek és minek fizet a munkáltatóm - azt a választ kaptam: "Félévente a BM "adattisztogatást tart, előfordul, hogy sok ezer vagy akár tízezer biztosított adatait "véletlenül" törlik, vagy egyéb módon megváltoztatják".....
És mindig NEKEM kellett bebizonyítanom (munkáltatói igazolás, egyéb, hogy TÉNYLEG minden OK!
És azt, hogy senki nem tud semmit - vagy nem akarja tudni, közölni, felelősséget az elmondottakért vállalni - a hivatalokban - A MAGYAR VALÓSÁG. Lehet, hogy Önnek nem volt még sok dolga - nekem viszont annál több - velük, úgyhogy tudok, miről beszélek. Volt, hogy egy BM-idegenrendészeti ügyintéző nem tudta, hogy Franciaország EU tag!!!!!!
Lázár János eltörölné a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyerekek osztályaiban a minimális óraszámokra vonatkozó előírást. A Fidesz frakcióvezetője nem segélyeket vagy kiváltságokat vonna vissza, hanem gyerekek elemi oktatási jogait sodorja veszélybe...
Maureen 2011.11.20 16:31:24
@bloggerman77: Ajánlom egyszer ellátogatni pl. az osztrák Kottingbrunnban lévő lovas- és terápiás centrumba. Ott "olyan" gyerekeket is lovagoltatják a terapeuták - és mondanom sem kell, sikerrel - mert az is siker, amikor a gyerek a lovat meglátva, elmosolyog, kezét próbál nyújtani felé, és a hátán a ringató ritmustól ellazulnak a feszülő izmai. Nagyon javasolom, tegye félre cinikus véleményét - és még valami: BÁRKI egy másodperc alatt pl. balesetben, erre a szintre kerülhet, vagy neki is olyan gyerek születhetik.
Ahogy egy alföldi viharcella elől menekülve kifordultam a napraforgómezők szegélyezte országútra, Nyíregyházáról Vonyarcvashegyre indulván, úgy éreztem magam, mint valami száguldó partiszenzor, akinek egy fejlett kütyüvel kell bemérnie az induló fesztiválokban rejlő…..
A Zugügyvéd is most találkozott a következő ítélettel, amelynek indokolása felülírja az eddig szokványos joggyakorlatot a felhasználói tartalmakkal kapcsolatban:  "Tekintettel arra, hogy az alperes által szerkesztett lap a sajtótörvényben  rögzített kritériumoknak…..
Maureen 2011.07.06 06:44:55
@Blogger Géza: Nem kell törölni, csak bele kell foglalni, hogy blogokra, kommentekre NEM vonatkozik, mert ezek NEM a szerkesztő(ség) véleményét képezik. (A szerkesztő nincs abban a helyzetben, hogy a blogoló véleményét ellenőrizze - és a blogoló általában fantázianév alatt ír). Vagy törölni kellene mind olyanféle bejegyzést, illetve csak "igazi" név alatt szerepelhessen a véleményíró - és itt már a véleménynyilvánulás és a sajtószabadság elnyomása felé mennénk...
Ausztria zöld szívében, Stájeroszágban a Hochschwab-hegy lábánál található Grüner See vagyis a Zöld-tó. A tó ősztől kora tavaszig mindössze 1-2 méter mély, környéke pedig igazi alpesi kirándulóhely.   Nyáron azonban a búvárok egyik kedvenc merülő helyévé válik.…..
Maureen 2011.06.12 06:54:45
@Celtic: Mert a víz NAGYON HIDEG és konzervál! Azért.
Tisztelt Mt!   Sürgősen az önök, illetve olvasói segítségére volna szükségem, mert jövő keddig egyszerűen agyvérzést kapok. A helyzet az, hogy a múlt héten itthon voltam a szabadságom terhére, úgy gondoltam, hogy a hosszú hétvégével együtt végre rendesen ki tudom…..
Maureen 2011.06.11 17:23:19
@névtelen hozzászóló: Nem egészen így van az általában: Céges telefon gyakran azért jár, hogy EGYMÁS közt ingyen lehessen beszélgetni, ha olyan a munka, akkor azon ügyfeleket hívni stb. Ha nincs leírva, hogy "szabadság alatt is elérhető kell, hogy legyen" a munkavállaló, akkor az nem lehet felmondási ok. (Legvadabb helyzetben az illető valahol hegyet mászik vagy a dzsungelben nyaral, ahol nincs térelő, esetleg a cégesnek nincs is roaming engedélye....)
Kedves blog! A napokban hazafelé tartottam éjjel fél kettő környékén. Sajnos ilyen a munkám, egy buszgarázsban dolgozom Budapesten. Leszálltam a 973-as éjszakai járatról a Sárfű utcánál és mentem volna hazafelé, de észrevettem, hogy egy férfi fekszik az út mellett és ketten…..
Maureen 2011.04.28 10:55:30
@Máгia: Vagy Maga írta, vagy honnan veszi annyi badarságot? Itt nem nyelvészkedni kell, hanem - ha már kommentet ír -, akkor a témához szóljon hozzá...
Ismerem kiváló FÉRFI írót, aki női pszeudonima alatt írt, első szám első személyben, és női alakban...
A beszéd/írás azért szép, mert változó, választékos, és nem stereotipan alapul. Van nőies férfi (nem kell hozzá melegnek lenni!), és férfias nő, és van sajnos sok buta ember....
Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a saját lábán járhat, és bárhova könnyedén eljut. Ezért törekszünk mindenhol arra, hogy akadálymentesítsük a terepet és megkönnyítsük a kerekesszékes embertársaink közlekedését. Erre hivatottak a rokkant parkolók is, amelyeket általában…..
Maureen 2011.04.06 14:20:25
@Altaïr: A helyesírási hibákért elnézést kérek, német vagyok, csak felnőtt korban kerültem Magyarországra - tudom, ez nem mentség, meg az sem, hogy eléggé gyakran nem csak a posztokban, de a hírekben (ahol kellene, hogy legyen szerkesztő) sincs mindig ötös a helyesírás (ami már nekem is feltűnik), pedig ott a többség magyar író.
Maureen 2011.04.06 14:28:52
@DeluxeTroll1: Kívánom, hogy egyszer Maga is hirtelen rokkanttá váljék! Lehet, hogy akkor másképpen gondolkozik majd! Különben engem NEM tart el a TB - bár sok éven keresztül NETTÓ BEFIZETŐ voltam - a kezeléseim, a kerekesszékemet, meg az átalakított autómat is MAGAM vettem....
Szégyen a Maga embertársait semmibe vevő magatartása!
Maureen 2011.04.06 15:07:18
@Andie: Nem az a kérdés, hogy közelebb vagy messzebbre esik a hely a bejárathoz, sőt ha az utcán van a hely, akkor ki tudja, hova indul el a parkolót használó, hanem az, hogy ez egy SZÉLESEBB hely (bár van, ahol az "okos" tervezők felfestik a jelet egy normál méretű helyre - OK, nem mindenki kerekesszékes, aki rokkant - de a lényeg az lenne, hogy széles legyen a parkolóhely), ahol a kerekesszékes is könnyen ki tud szállni! És aztán oda ne álljon az, akinek nincs jogosultsága hozzá! Ennyi!
Tisztelt praxis olvasók! Nem tudom, mennyire kapcsolódik a blog témájához az én levelem, mindenesetre a mai nap után azt gondoltam mindenképpen megírom az általam tapasztalt dolgokat. Az történt ugyanis, hogy reggel, amikor az unokámmal az iskola felé tartottunk gyalog, majdnem…..
Tisztelt blog! Úgy látom a hozzászólásokból, hogy az általam átélt rémálom már untat néhány kommentezőt. Nem kívánom nekik, hogy szintén hasonló megaláztatásban kelljen részt venniük, de biztos vagyok benne, hogy akkor ők is másként állnának az ilyen történetekhez. Ha…..
Sokan vagyunk akik nem szeretünk vagy nincs időnk rendet rakni, takarítani. Ilyenkor gyakran csak elrakjuk a szekrény mélyére a rendetlenséget okozó tárgyakat, a koszt pedig besöpörjük oda, ahol nem látszik. Aztán szép lassan a szekrényt már nem lehet becsukni, a szőnyeg alatt púposodó porban pedig…..
Maureen 2011.01.10 14:30:40
Franciaországban működik: Emmaüs www.emmaus.fr
Országszerte vannak pontok, raktárhelyiségek, ahova a bútortól a csecsebecséig, a TV-től a ruháig el lehet vinni (ingyenesen) használt és már nem kívánt dolgokat. Helyben az érdeklődő vásárolhatja azokat fillérekért, a bevételből támogatják többek között a hajléktalanokat.