Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pasq

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy ígértem, belenézünk kicsit a Hacktivtiy Hack the Vendor játékának megoldásába, mindenki okulására. Az első szemrevételezett feladat az ingyenmenet.hu klónozott oldalán történő minél több pont megszerzése volt. Hogy a szorgoskezű kattintgatók próbálkozásainak gátat…..
Pasq 2009.09.27 19:46:58
A nemrég lezuhant Air France Airbus körüli hírverésben egyszer már felemlegették a Lost című sorozatot, akkor, amikor a gép még úgy volt, hogy nyomtalanul eltűnt, és a közelében pont volt egy sziget, aminek a tengerpartja kísértetisen hasonlított Hawaii azon partszakaszára, ahol…..
Elejtették a vádak felét a legnagyobb bittorrent tracker szájt, a PirateBay elleni stockholmi perben. Történt ugyanis, hogy a felperesnek nem sikerült megértenie a DHT működési elvét, így a vádak fele el is hasalt a per második napján. A PirateBay persze hatalmas győzelemként…..
Mitől szép egy webszájt? Nyilván vannak objektív és szubjektív paraméterek is.Van, aki szerint a nagyon finom és elegáns megoldások tesznek széppé egy oldalt. Megint mások szerint nem annyira a technikai háttér, inkább az összebenyomás, a külcsín, a trendek ismerete…..
Alig fél éve mutatta be a Google új favikonját. Akkor maga az alelnök, Marissa Mayer magyarázta a bizonyítványt. Sokan ugyanis nem értették, hogy miért kellett egy jellegtelen kék favikonra cserélni a régi beváltat. Valószínűleg a Google-nál érzékelték a negatív…..
Írtunk már arról, hogy a Vám- és Pénzügyőrség lehetetlen feladatot vállalt az adócsalással gyanúsított szlovák rendszámos autók ellenőrzésével. Azt is, hogy furcsa így hasraütéses alapon kipécézni épp a szlovák rendszámokat, amikor az igazán nagy értékű autókat a…..
Pasq 2008.08.21 19:02:38
Once I was a scuba diver in the sea of words. Now I zip along the surface like a guy on a Jet Ski. - Nick Carr mereng mostanában azon, hogy vajon a Google tényleg elbutította-e. Pontosabban, azzal, hogy a web, mint állandóan jelen lévő információforrás, átalakította-e a gondolkodását.…..
Sokszor weboldalak nézegetése közben jut eszünkbe levelet írni. És mennyivel jobb lenne, ha nem kellene a fülek közt váltogatni ahhoz, hogy egy gyors mailt el tudjunk küldeni. A Firefox Facts-en olvastam egy nagyon egyszerű Gmail-hacket. Nyissuk meg a Gmailben a levélírás oldalt,…..
Sky szerint szervezett ellenőr-rendőr banda garázdálkodik a miskolci villamosokon. A kezelt jegyet kikapják az utas kezéből, leszállítják és ha nem fizeti ki a helyszíni bírságot, rendőrt hívnak. 6 gorilla, enyhe fizikai erőszak, csipetnyi fenyegetés és üvöltöző nő van, de…..
Most jött a mail a Szálka Amerikában élő - természetesen vad horgász - barátjától arról, hogy a poszt élesítése után kábé négy órával egy időre gyakorlatilag el fogják pusztítani a Ponchartrain tavat. A tó arról híres, hogy New Orleanst elpusztító árhullám annak idején…..
Belenéztem a böngészőm Eszközök/Kiegészítők menüjébe. A sok fölösleges FF-kiegészítés mellett azért akad néhány, mely kiállta az idők próbáját. Konkrétan ezek. Snipshot A kép fölé viszed az egeret, jobb egérgomb, és máris méretre vághatod és elmentheted.…..
Pasq 2007.09.11 14:48:32