Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dodona

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt rövid lesz, de fontosnak tartom kitenni, mert azt hiszem, jól jellemzi a Magyarországon uralkodó viszonyokat. Rebecca és családjának történetében nem nagyon látszik a happy end, vagy ha igen, az aligha Magyarországon lesz. TROLLFIGYELŐ: Nem ideillő, minősíthetetlen…..
dodona 2012.07.27 15:27:23
Elárulom, Borsodban élünk, bizony, ilyen puritánul, mióta a két kicsi megszületett, utánuk lettem ugyanis munkanélküli... 2002. óta. Ez van. Nincs gázom április óta, elromlott a mosógépem szintén áprilisban, azóta kézzel mosok hideg vízben. Tudom, mi a spórolás... A teleket úgy húzzuk ki, hogy beteg ne legyen egyik gyerek se, mert nincs gyógyszerre pénz... Tehát amit veszthetek, egy kozel sem biztos kozalkalmazotti bruttó 108 ezres bér. Ennyi. Meg, hogy a levonásaim megszűnnek, mert az eurós kinti pénzemből szépen be fogok tudni fizetni minden kozüzemi tartozásunkat. És nem kell azon idegeskednem, hogy a maradék villany, víz, internet mikor kerül kikapcsolásra. Ez a magyar kozalkalmazotti valóság Miskolcon. 45 évesen. Muszáj mennem. És épp ezért csak az árak érdekeltek, hogy kb. nagyon olcsón meg lehet-e kint élni. Legolcsóbb felvágott, napi 4-5 zsemle, napi egy kávé /erről a luxusról nem mondtam le egyedül/. Csak ennyi. Itthon is így élek, miért élnék kint nagy lábon? :D És egy fontos dolog, bár félek, kimoderálnak. Mindenféle rasszizmus nélkül mondom, menekülés is van a dologban, Borsodban hetente torténik erőszakos bűncselekmény, és Miskolcon is. Félve kozlekedünk fényes nappal is a városban mindenhol. De személy szerint, a mi hétvégi kertünket idén áprilisban 2 hét alatt teljesen szétlopták. A fákat, a szerszámokat, a házfalat, tetőt, kerítést, mindent. Csak a gaz maradt utánuk... Mennünk kell. Tehát a célom az osszes tartozásunk kifizetése, aztán irány a nagyvilág :D
Vendégszerzőnk Judit, aki nagyon részletes és informatív beszámolót küldött arról, mire számítson az, aki Németországban szeretne lakást bérelni. Vigyázat, meglepő dolgok következnek! „Itt az emberek jóval több, mint fele életvitelszerűen albérletben él, ennek…..
dodona 2012.07.27 10:02:32
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni , aki tud, segítsen. Aki nem, annak megköszönöm, ha nem osztja az észt.
É-Mo-i megyeszékhelyen élek családommal, férjemmel és 2 kamasz gyermekünkkel. Megyei fenntartású intézményben dolgozom, ill. ez év januártól a kormányhivatal a fenntartó, és jövő jan. 1-gyel betagozódunk az országos intézményünkben. (Szándékosan nem írom az intézmény nevét, lényegtelen.) Tehát közalkalmazott vagyok, a bértábla legalján. Nettó keresetem nincs 100 ezer. Férjem volt szolgálati nyugdíjas, jelenleg szolg. járadékos. A nettója szintén ennyi. Behatárolva a munkavállalási lehetősége anyagilag. Gyerekeink most kezdik a középiskolát, itt helyben. A lényeg. Ismerősünk, barátunk felajánlott München mellett takarítói állást a cégénél nekem. Havi nettó 800 euróért. Olyanok véleménye érdekel, akik kint élnek, hogy szerintük mennyibe kerül a kint tartózkodásom kb. Itthon sem járok étterembe, tehát kin t sem élnék luxusban, csak pénzt szeretnék keresni, hogy itthon kifizethessük a tartozásainkat (nem baki, nem apeh, „csak” közüzem). Megéri-e kimennem? Itthon tehát a nettóm nem éri el a 100 ezret, de 50% levonás terheli a béremet, 2006. óta. Szemben az ottani 800 euróval. Itthon merjem hagyni két gyerekemet? Milyen anya vagyok? De! Januárban az országos intézmény, amibe betagozódunk, nem veszi át a mostani intézményemet ennyi létszámmal, ahányan vagyunk. Leépítés lesz, 28 emberből, kb 5-6 ember. Vannak védett korban levő kollégáink, kb. 5-6-an, őket nem lehet elküldeni, tehát tuti, h. minket „fiatalabbakat” fognak lapátra tenni. Tehát azt sem mondhatom, hogy legalább ez a havi 50 ezer, amit kézhez kapok, ez biztos. Mert korántsem az, januártól.
Tudtok tanácsot adni?