Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annomini

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December közepén az Apokalipszis Decemberben címmel megjelent bejegyzésemben azt állítottam, hogy a kitűzött hiánycélt a kormány képtelen lesz tartani:"Lehet, hogy bedől a nagy hiánycél mutatvány? A véleményem szerint ez már nem kérdéses, az egyetlen bizonytalanság ezzel…..
annomini 2012.01.10 10:35:31
@compound interest: "választási esélyeket már most 100-szor annyit számolgatják, mint amennyi energiát mondjuk a költségvetési, meg a deficit számolására."
Számolni??? Az ortodox dolog, nem? Kávézacc!!! Eddig is így működtek...
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! "Indian makes small fire, sits close. White man makes big fire, sits far away." -- Stalking Wolf Tüzet éleszteni a vadonban a legfontosabb feladatok egyike. És a legfelelősségteljesebb is egyben! Tűzszítási képességünk…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Miután elkészítettük az optimális tűzgyújtó íjat ideje elsajátítani a megfelelő tartást és technikát! Máskülönben rengeteg energiát és időt fog felemészteni, hogy ahhoz az aprócska, de annál értékesebb lánghoz…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Most, hogy már tudjuk, milyen kémiai eredetű, szilárd tüzelőket használhatunk fel nézzük meg, hogy min/miben égethetjük el azokat és mit várhatunk ezektől a kis jószágoktól. Kémiai eredetű, szilárd…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Most, hogy már van bakancsunk, hátizsákunk, sátrunk, derékaljunk és hálózsákunk majdhogynem készen állunk egy kisebb kiruccanásra. A felszerelés többi részére később még visszatérek, de akinek már viszket a talpa, annak…..
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
annomini 2011.08.04 14:05:06
@alfredaurel: Sokan élnek albérletben, amit a Holland nyugdíjukból is tudnak fizetni. Szerinted Te ki tudod majd fizetni az albérlet+rezsi+"enni is kell" tételeket a várható nyugdíjadból? A lakás vásárlás is előtakarékosság, plusz örökölhető...
Tisztelt Szerkesztőség!Véletlenül találtam rá az oldalra, ahol olvastam Nikolett levelét. Gondolom nagyon sok hasonló esettel találkoznak, nincs két egyforma, mind elkeserítő. Az én esetem is az.2006. októberében a párommal felvettünk az OTP-től 4 millió forint szabad…..
annomini 2011.07.22 23:44:20
@tb79: Kíváncsi lennék rá, hogy "előre" is ilyen bölcs lettél volna-e? A válság után mindenkinek világos, hogy mekkora kockázatot vállalt, de ezt előre senki sem látta (vagy csak nem kommunikálta). Én is hiteles vagyok, a válság kitörése előtt 1-2 hónappal vettem fel a hitelt. Több évre visszamenőleg néztem meg az árfolyam alakulásokat, több bankot jártam végig, de egyikben sem említették az ún. banki szakemberek, hogy itten most csúnya világ jön. Én nem vagyok pénzügyi szakember, amit tudtam, megtettem.
Amúgy ha csak az árfolyam kockázatot nézem, akkor még ma is "boldog" hiteles lehetnék, de itt nem csak az árfolyam szabadult el. Az árfolyam ca. 30-35%-ot változott, ami ok, ez benne volt a pakliban. De a törlesztő részlet 90%-os "fejlődését" ki látta volna? Ez a bankok túlbiztosítása (szerintem), a még fizetni tudókkal fizettetik a bebukott hiteleket. Amíg még van kivel, és amíg engedik nekik.
annomini 2011.07.22 23:48:29
@tb79: Bocsi, lemaradt:
Banki károsult: a bankok által a szükségesnél (és a szerződéskötésnél beígértnél) jobban megterhelt, tehát szerintem megkárosított kisember.
 Május végén megszületett a megállapodás a kormány és a bankok között a devizaadósok „megmentéséről”. A megállapodás lényege a svájci frank árfolyamának 180 forinton történő rögzítése, ami azt jelenti, hogy az e feletti rész törlesztésére az adósok…..
annomini 2011.06.28 16:34:30
@whale: Csatlakozom... Mindenki az "idióta" ügyfeleket okítja, pedig ha csak az árfolyam változását kellene elviselni, az lényegesen kevesebb embernek okozozz volna gondot. De nem erről van szó. A bankok az összes kockázatukat szépen rákenik az ügyfelekre. Pl. miért nő az én törlesztőm azért, mert van aki nem tud fizetni? Ez nem a bank kockázata? A bankfelügyelet és az állam gyengesége szerintem, hogy ezt megtehetik. A kisember az kisember... (Bocsánat, hogy a lábamra lépett! Sőt! Az én jó édes anyámat...)
A Tv2 vetélkedőjének korábbi adásaiban akadt már pál olyan kérdés, amin elvitatkozgattunk a készítőkkel és a kommentelőkkel, mostani találatunk is hasonló kimenetellel kecsegtet. Történt ugyanis, hogy a március 1-i adásban két fiatalember (egyikük a testmodositas.blog.hu…..
December közepén még csak legyintettem, mikor olvastam, hogy "Kibővíti a fűtési támogatásokat a kormány. A tervek szerint 2011 októberétől nem csak a gázzal és távhővel, de a fával, szénnel és cseppfolyós gázzal fűtő, hátrányos helyzetű családok is igényelhetnek…..
annomini 2011.01.10 10:58:05
@pakesz: A szigetelésre van támogatás, de nem csak te döntesz róla, hogy akarod-e. A panelosok nagyrésze nem úri passzióból lakik "kaptárban", hanem mert ennyire futja. Egy lépcsőháznyi ember között mindig akad néhány, aki nem képes finanszirozni az önrészt.

Amúgy nem lenne szükség támogatásra, ha lenne normális fizetés. (Amúgy rossz helyen élek... A stasztikákban szereplő asszem 210eFt- átlagfizetést a környezetemben nem nagyon tudják produkálni a zemberek... informatikában sem, pedig elvileg felefelé lógnának ki...)