Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pacula

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis!   Annyi rossz tapasztalat és annyi kellemetlen történet olvasása után engedjék meg, hogy egy kellemes csalódással szolgáljak.2011. július 09-én este Gyöngyöstől nem messze töltöttük a hétvégét. Vacsoránál rántott ponty volt. Az első falatnál egy szálka…..
Praxis Tizenöt éve félrekezelnek 2012.01.28 09:14:00
TISZTELT PRAXISBLOG!   15 éve szenvedek ÁLLANDÓ ÉHSÉG korábban DEPRESSZIÓ miatt.A depressziót fogamzásgátló(TRI-REGOL) okozta, az állandó éhséget pedig a PROZAC nevű antidepresszáns.Azóta is szenvedek, az állandó éhség azt jelenti, hogy 0-24 óráig üres a gyomrom, azt…..
pacula 2012.01.28 14:49:54
@ReignOfdark:
Én eddíg azt hittem te pasi vagy...
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!  …..
pacula 2011.11.01 21:07:34
@velorex-vezető: :))) ott a pont
pacula 2011.11.01 21:20:21
@hulali: Nem nagyon tudtam napközben belefolyni a "beszélgetésbe", csak amennyire Laci bácsi időt adott..., de nagyrészt leírtad az én meglátásaimat is. Remélem holnap nyugodt napotok lesz. Jó éjt!
pacula 2011.11.01 22:58:38
@tódór piroska:
Itt nem a beteg hajléktalanok okoznak problémát, hanem a NEM betegek. És igen, a kihűlt hajléktalan, az infarktusos hajléktalan, a varix rupturás hajléktalan épp úgy megkapja az ellátást mint a Johnny Walkeres nagypolgár. És a csupán részeg, de nem beteg nagypolgárt épp úgy nem fogom kórházba vinni mint a csak ittas, de nem beteg hajléktalant.
És én örülnék a legjobban ha a kórházban átadva nem morgást és veszekedést kapnék cserébe a Kh-i személyzettől, hanem azt látnám hogy pozitív diszkrimináció illeti meg és ráadásként még engem sem okolnának hogy csupán szociális indokkal náluk helyeztem el (vagy helyezi el a KÁNY)őt.
Ez a kérdés a mentőszolgálat oldaláról nem a beteg hajléktalanok szempontjából terhes. Az OMSZ a sürgősségi egészségügyi ellátásra NEM szoruló hajléktalanok gondjára nem tud megoldást nyújtani.
Erről beszélgetünk már egy ideje.
Tisztelt blog! Nekem a lehető legrosszabb véleményem van a Bajcsy kórházról, úgymond szépen eltették anyámat láb alól 2011 májusában. Na de nagyon dióhéjban a történet:  Anyukámnak 2db lábujja belilult, így utaltak minket a sebészetre. Még aznap éjjel műtétet írtak…..
pacula 2011.09.01 15:02:10
Ilyen esetben azt kell megérteni hogy lábfej lilulásának oka nem az hogy a lábujjakat nem vágták le időben, hanem hogy elzáródott (vagy nagyon beszűkült) az az artéria ami ellátta ezzeket a területeket.
Abból következtetve hogy a folyamat nem egy nap alatt zajlott le (hiszen előtte már egy másik Kh-ban is kezelték) hanem hosszabb idő alatt feltételezem hogy a háttérben érszűkület (nem hirtelen embolizáció) állt ami érelzáródáshoz vezetett.
Tehát a "lilulás" terjedését, az állapot rosszabbodását nem azzal fogjuk megállítani ha levágjuk a lila részt hanem ha megnyitjuk az eret ami eddíg ellátta azt.
A konzervatív kezelés korábban valószínüleg ideiglenesen javulást hozott hisz a beteget elengedték az előző kórházból az infúziós th után.
Azt hogy ha a konzervatív th nem eredményes milyen terápia mellett dönt az orvos nagyban befolyásolja az angiogáfiai vizsgálat eredménye: hogy hol van az elzáródás és milyen a kollaterális keringés állapota. Ha időben észrevették az elzáródást megpróbálják azt megszűntetni (trombolízis, trombektómia, ballonos tágítás ), megpróbálhatják az érműtétet vagy ha ezektől nem várható javulás amputáció szükséges.
A lényeg mégis az, hogy attól hogy levágjuk a lábujjakat az elzáródás ugyanúgy ott lesz, az elzáródás alatti rész pedig ugyanúgy nem kap vért, ha pedig nem kap vért lilulni kezd és elhal és megint vágni kell. Így a legfontosabb - ha meg akarjuk menteni a lábfejet - nem az hogy minnél előbb levágjuk az ujjakat.
Bármennyire is fura, ez egyfajta „játék”. Levágjam vagy megmentsem a végtagot? Próbáljunk meg egy infúziós kúrát, múltkor is segített, hátha megindul a keringés és nem kell vágni… Nem lett jobb a helyzet konzervatív kezeléssel? Hol van az elzáródás? Mennyi az esélye hogy ha levágom az ujját utána még tovább kell szeletelnem? Milyen esélye van az egyéb alternatíváknak (éráthidalás, lízis, tromectomia)? Milyen mértékű a szövetelhalás? Mennyire fenyeget a szepszis lehetősége (akár op előtt akár az op szövődményeként)? Mennyi az esélye hogy utána felgyógyul vagy ottmarad (alapbetegségek!!!)?
Szép napot!   Rendszeres olvasója vagyok a blognak, de nem volt eddig késztetésem írni. Most már van.Édesapám a szenvedő alany, szerencsére már jobban van. Szerdán este fájlalta a bal vállát karját, nem is tudott aludni a fájdalomtól, kezdett zsibbadni a keze. Anyukám mondta…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Április 19-én nem sokkal…..
Praxis Meghalt a kisbabám 2011.06.19 08:28:00
Tisztelt blog!   Történetem 2011. március 24-ével indul. Két gyermekes anyuka vagyok, 4. terhességem 34. hetében tartottam ( az első pocaklakó a 16. héten elhalt, két egészséges gyermeket szültem, most a 3. gyerekkel voltam terhes), amikor a következő dolgok megtörténtek.…..
T Despota! Gondolom talán nem rossz néha jót is hallani az orvosokról, emberekről. :)Íme egy régi történet.Rosszul kezdődik ugyan, de...A bringámat szervizbe adtuk, fék, csapágy, gumi ellenőrzés végett. Úgy véltük, jó lenne, ha túrák előtt rendben lenne biztosan.Visszakaptuk…..
Tisztelt Praxis blog! Március közepén elveszítettem édesanyámat, aki 74 éves lett volna a nyáron. Semmiféle ismert betegsége nem volt, leszámítva a kissé magas vérnyomását, amelyre gyógyszert is szedett. Fiatalos, mindig jó kedvű és életvidám teremtés volt, amit nem…..
Tisztelt Praxis blog! Nehéz nekem beszélnem, vagy írnom édesanyám haláláról. Mégis úgy gondolom, hogy jobb, ha megírom a történetét. Nem bűnbakot keresek, de meg kell, mondjam, úgy érzem, hogy halálában részben a mentősök is felelősek. Édesanyám 52 éves volt mindössze,…..
pacula 2011.05.22 16:27:43
@adamantium:

Én nem gondolom hogy stabil oldalba kéne tenni egy magasbólesettet. Van szabad légút, légzés, keringés, nem hány. Maradjon ahogy van! Hívjunk mentőt és figeljük az életjeleket. Ha hány/öklendezik még mindíg (főleg ha többen vagyunk a helyszínen és sikerül egyenes gerinccel) oldalára fordíthatjuk.
T.Cím! Sajnos, amit a cikkben olvastam, nem egyedi történet. Tudom, hogy az egészségügy nehéz helyzetben van, ezért sok mindent meg is értek.....de az udvariasság, kedvesség, együttérzés, emberség...nem kerül pénzbe! A Péterfy kórházzal nekem is rossz tapasztalataim vannak.…..
pacula 2011.05.17 13:35:02
@bakela:
:)))
Tisztelt Praxis! 33 éves vagyok, eddig semmiféle egészségügyi problémám nem volt, így a tapasztalataim is átlagosnak voltak mondhatóak az egészségügyről. Tudtam, hogy sokat kell várni, hogy vannak gondok, de azt vettem észre, hogy az orvosok erőn fölül teljesítenek és jól…..
pacula 2011.05.14 21:36:25
@Desiderata:

A Péterfy-ben nincs Sürgősségi.
Ami van és ahova esetleg beutalhatta a HO egy EKG erejéig az a kórház rendelőintéztete vagy a Kh területileg illetékes belgyógyászata.
Ezenkívül a Péterfy-ben nem megy fel a beteg ITO-ra saját lábán, az ottani Kp-i ITO szinte nem is hajlandó felvenni olyan beteget aki nem intubált, lélegeztetett.
Amit el tudok képzelni: a Cardiologia Őrzője ahova felküldhették a hölgyet a rendelőintézetből vagy egy másik belgyógyászatról, mondván "lássa cardiologus!" Ott bizony sokszor nincs hely...

SzívUH: amit el tudok képzelni, hogy az EKG-n PE-ra utaló jeleket fedeztek fel, tachycard volt, fulladásra panaszkodott, ezért készült labor (D-dimer)és szív UH...
pacula 2011.05.15 05:38:41
@Desiderata:
Nem tudom ismered-e a Kh-at amiről beszélünk...
Itt bizony ha nem egyértelmű a PE az EKG, klinikum + labor (folyamatban) mellé szív UH-t is csinálnak hogy megerősítsék vagy kizárják a dg-t.
Ezenkívül itt nincs az SBO-nak elődje sem, mint ahogy írtad (belgyógy amb) hanem felküldik arra a belre a beteget amire lakcím szerint tartozik és ők ha akarják felveszik, ha akarják nem.
Ha card problémája van akkor pedig a Cardiologiára, annak is az Őrző részére mert az osztályon a felvételes orvos ott vizsgálja azokat akiket behoz a mentő vagy akik "felsétálnak saját lábon" mert oda irányították őket.
Gondolom itt is ez történt (ha meg valóban a kp-i ITO-ra ment akkor azok leküldték volna Card-ra - főleg ha semmi halálos kórban nem szenved csupán PSVT-s - nem kint ültetik és arra hivatkoznak hogy nincs hely).
Van nekem egy pasim, harmincon túl, negyvenen innen, nagyon szeretem – de korántsem egy love storyt szeretnék elmesélni, hanem egy dühítő fordulatokban bővelkedő láb-sztorit. A pasim stramm legény, hisz benne, hogy a sport által acélozható a test egészsége, ezért focizni jár.…..
pacula 2011.04.14 07:24:31
@miklos.rabai:
Igen. Septum-defectus
pacula 2011.04.14 07:26:54
@miklos.rabai:
de elindulhat eleve a szívből is (pitvar-fibr.)
pacula 2011.04.14 07:32:11
@miklos.rabai:
Ó..., :((((
nem tudtam
Tiszteletem! Szomorú eset kapcsán írok Önöknek, ami mély nyomott hagyott bennem és egész családomban. Ha valaki hirtelen elveszíti az édesapját, ráadásul vélhetőleg mások hibájából, az a miértekre keresi a választ és nem tud nyugodni, ameddig meg nem találja ezeket a…..
pacula 2011.04.08 17:09:55
@Hatodéves:
ügyi:)
pacula 2011.04.08 19:35:34
pacula 2011.04.08 19:39:17
Tisztelt blog és olvasók! Az alábbi esetnek szemtanúja voltam, felháborodásomnak szeretnék hangot adni a blog keretein belül. Aki azt várja, hogy az orvosokat fogom ócsárolni, annak csalódást kell okozzak. Voltak szerencsés és szerencsétlen élményeink a családban, de úgy…..
pacula 2011.04.02 08:54:40
@miklos.rabai:
1. esetleg kamrafibrillálhat (bár nem tudom olyankor mennyire gyakori a szájhabzás..)
2 eszméletvesztés, to-clo, bepisil, nyelv elharap...
3 védeni a sérüléstől, ne aspiráljon, sze. iv Seduxen
4 akárkinek, rizikófaktorok: alkoholizmus, stroke+hypoxia, drog-(ópiát)elvonás, korábbi koponyatrauma
5 persze, van akinél pl villogó fény, alkohol elvonása kiváltja
6 ?
Praxis Meghalt, de mégsem halt meg 2011.02.09 06:00:00
Tisztelt Praxis!   Elég fura történetet mesélnék el nektek, ha nem baj. Anyukám sajnos még 2009-ben agyvérzést követően kórházba került. Válságos volt az állapota, imádkoztunk érte, amennyit csak tudtunk. Már három hete az intenzíven feküdt, amikor úgy tűnt, javul az…..
pacula 2011.02.09 18:17:24
@szomorutojas:
"Azt hiszem Nietzsche éppen így járt Istennel. Akkoriban gyakoribbak voltak a félrekapcsolások"

:))))))))))))))))))
like!!
Tisztelt olvasó! Mi előtt bár mit is leírnék előre bocsátom,belülről látom a rendszert nem a pálya szélérő kiabálok befelé hogy mit kellene csinálni.Az egész rendszer elavult,korrupt,sok olyan dolgot lőcsöltek rá amivel nem kéne foglalkoznia,és azt állítják forrás…..
pacula 2011.02.08 13:12:21
@tódór piroska:
Nem vagyok szakavatott a témában, de azt hiszem itt tudom mire gondolt a posztoló: a háziorvos (ha jól tudom) napi 8 órából 4-et rendel és 4-et kijár a betegeihez. Legalábbis normálisan így működne, ezért kapja a pénzt. Nemnormálisan pedig 4-et rendel. És ha a beteg házhoz akarja hívni azt mondja hívja az ügyeletet.
Üdv mindenkinek!   Még december 30-án történt mindaz, amit leírok nektek, remélem azért kiteszitek, szerintem érdemes. Szóval december 30-án, szilveszter előtt egy nappal a városban hazafelé tartottunk a párommal. Körülbelül fél 12 lehetett, az első éjszakai busz felé…..