Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piros32

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Piros32 2011.01.09 17:18:55
Kedves Gergő!
feladtad a leckét,a nagy játszmához de innen kívülről mindig könnyebb "bekiabálni". Valószínű rengeteg ötletet kapsz majd, hogy hogyan nézzen és hogyan ne nézzen ki az általad vezetett csatorna.DE....az is nagyon fontos lenne, hogy KIK csinálják azt amit MINDENKI értéknek és értékesnek akar.
32 éves Magyar Televíziós vágói gyakorlatommal és immár 10 éves Főiskolai oktató múltammal látom azt, hogy fiatalos, fiataloknak szóló csatornát fiataloknak kellene készíteni.DE.....nagyon kevés a gyakorlatuk ezeknek a riportereknek, műsorvezetőknek akik akár az utcáról beesve, akár egy másoddiplomás képzéssel a zsebükben csak arra vágyakozzanak hogy a mikrofonnal a kezükben eltudják mondani, hogy Őket, hogy hívják.
Hiányzik egy olyan MŰHELY, egy helyzetekre épülő gyakorlati oktatás ahol megtanulnak szerkeszteni, nem egy esetben "írni-olvasni",de legfőképpen látni.Tudom, az innen-onnan átvett, a különböző csatornáknál tanult fiatalok valóban majd mutatnak egyfajta rátermettséget, -hiszen mindenbe belelehet tanulni.DE..... nem biztos, hogy a most árgus szemekkel figyelőknek kell adni egy lehetőséget, a fanyalgásra, hogy a szeptemberben induló csatorna ne tudjon kiállni egy ütős csapattal akik már flottan, naprakészen épülnek bele a napi adásokba.
Tudom, hogy van egy kis báj a kezdetleges próbálkozásokba, egy kis naivitás sohasem árt, mindenki tanulja valahol a saját szakmáját, DE......azt hiszem vissza kéne térni ahhoz a bevett dologhoz, hogy ne az első nap hívják szerkesztőnek és riporternek azt aki megjelenik a képernyőn, hanem csak akkor, ha már le tett valamit az asztalra, nem vágó az aki csak össze vissza kaszabol valamit, hogy mozogjon a kép,jó lenne ha mindenki egy kicsit tudna a másik munkájához hozzászólni, ha ezekben a "tanuló műhelyekben" mindenki kipróbálhatná a képességeit és ez, erre az ÉRTÉKRE építve MÉRTÉKKEL megjelenne a képernyőn.
A Magyar Televíziónak is ki kéne alakítania a SAJÁT ISKOLÁJÁT.
Tudom nagyon sok médiaiskola van.Szinte már túl sok.De ezek az iskolák nem biztosítanak állást, csak adnak egy diplomát és ha pl.egy tanuló bekerül egy Televízióba elölről kezdi az arculat tanulást.
Ezért tartanám fontosnak a SAJÁT belső képzést.
Sok ötletem van, azért is örülök ennek az ötletládának.
Németh Piros H.S.E.
film és videóvágó