Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HáeRes

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
Egy KDNP-s javaslat szerint a 16 évesek is szavazhatnának. Olyanok, akiknek az önállósága jellemzően nulla, és a közéleti tájékozottsága sem sokkal nagyobb. Ez egy igen rossz ötlet. (Fotó: Scottish Youth Parliament) Ezen a héten végleg eldőlt, hogy a gyerekek utáni szavazati…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Fél éve dolgozok jelenlegi munkahelyemen. Ahogy a legtöbb cégnél, nálunk is vannak leépítések, többnyire a válságra hivatkozva küldik el a kollégákat. Eddig nekem sikerült megtartanom a helyemet, ez azonban nem jelenti azt, hogy nyugodt…..
HáeRes 2011.03.07 10:07:00
@Babette_:

Ha képzésre kötelez ez valóban így van, de ha átszervez más pozíciókat alapít, átírja a munkaköriket, akkor nyugodtan és törvényesen felmondhat annak, aki ezt nem tudja ellátni.
Sziasztok! Kevés szó esik ezen az oldalon a diákmunkáról, ahogy beleolvasgattam a blogba, talán egy.két posztot találtam ezzel kapcsolatban. Az én sztorim sem valódi diákmunka, mert nem egy szövetkezet ajánlott ki a munkahelyre, mégis kapcsolódik a témához, mert diák vagyok…..
Örömhír!   Egy elektroniaki berendezéseket gyártó cég zalaegerszegi gyárában 2011.február 1-től „család-és magánéletbarát” 12 órás munkarend kerül bevezetésre! Hurrá! Eddig az igazán jó hír! Mindenki boldog!   Lássuk a tényeket: 12 órás műszakrend,…..
Vezető beosztásból távoztam a munkáltatómtól, s mivel a pozíciómhoz járó gépkocsi ún. státusz autó volt (csak a megnevezésében persze….), így a felmondási idő alatt a gépjármű nálam maradt, saját fenntartásban persze, de ez így van rendjén. A saját…..
HáeRes 2011.01.25 10:26:09
@Viktor-a-konyhában:

Azért várt erre 2 hónapot:
1.
Hülyeséget kérdezett, amire hirtelen jószándékkal azt mondták, hogy persze, végül is nem olyan nagy összeg.
2.
Utánna átment a pénzügyre. Ők elkezdték azt adminisztratív szempontból vizsgálni. Rájöttek, hogy ez adóköteles juttatás, ami azt jelenti, hogy utólag módosítani kell egy csomó papírt. Nem volt idejük , kedvük, vagy mint minden nem szokványos dolognál tudásuk, hogy megcsinálják.
3.
Közbe jöttek a telefonok.
4.
A pénzügy, HR ebben a helyzetben elmozdult a kisebb ellenállás irányába. Morálpszihológiai alapon elkezdték hibáztatni őt. Ha ilyen szarrágó" nekünk miért kellene kínlódni ezzel, végül is úgysem jár neki, és eszünkbe sem jutott volna, ha nem kérdezi meg.

Ez a folyamat zajlot le 2 hónap alatt.
Tisztelt Cím! Az egyik blogban olvastam, hogy Önöknek lehet írni, ha valaki érdekes munkahelyi történetekről tud. Ezért bátorkodom megosztani Önökkel és minden kedves olvasóval az alábbi történetet. Minél többen tudják meg, hogy milyen dolgok történhetnek ebben az országban,…..
HáeRes 2011.01.19 15:52:43
@Caprica99:

A csoportos létszámleépítést nem tudják kikerülni ezzel, annak az a szabálya,hogy az adott időszakban létrejött közös megegyezést is bele kell számolni. Esetleg, ha a plusz pénz fejében valaki hajlandó önmaga felmondani, de ez már elég extrém.
HáeRes 2011.01.19 16:04:35
@Caprica99:

Egy előnye azért lehet a munkáltatónak. Ha elmulasztotta bejelenteni a munkáltató a csoportos leépítést, annak az a hatása, hogy az összes érintet rendes felmondás jogellenes. Viszont ez az érintett közös megegyezésre nem érvényes, az továbbra is hatályos. Tehát csak ejnye-bejnyét kap a hatóságtól a munkavállalókat viszont nem kell kártalanítania, vissza rakni eredeti munkakörébe és újra most már szabályosan felmondani.
HáeRes 2011.01.19 15:34:50
@Tomasz_a_gozmozdony:

Felesleges tartalomtól és érvektől függetlenül, úgyis nekem van igazam. :)))
Kedves Despota!  Először is gratula a blogodhoz, szoktam néha olvasgatni.Most viszont elküldeném a saját történetemet, teljesen friss az élmény, mert ma történt. Hátha tud valaki belőle okulni, illetve a véleményekre is kíváncsi lennék.  2010 nyarán költöztünk a…..
HáeRes 2011.01.14 16:43:52
Ha panaszt szeretnél tenni:
www.egyenlobanasmod.hu/.
De én inkább elfelejteném.

Miért nem vettek fel? Volt egy elképzelése arról, hogy milyen embert szeretne (nem biztos, hogy tudatos), bizonyos tényekkel kapcsolatban határozott véleménye, előitélete van: 40km-ről úgysem tud majd bejönni,pestiek nem szeretnek dolgozni, túl sokat tudhatsz hozzá képest, bármi ami eszedbe sem jutna (és ez sem biztos, hogy tudatos).
Ezek eredőjeként be sem hívott.
HáeRes 2011.01.14 17:18:18
@gnme: Kamuból mi nem szoktunk hirdetni. De ha belegondolsz egy pozicióra biztos, hogy többen jelentkeznek, mint ahány embert felveszünk.
Az 1 akit felvettem örül, a 10 akit elutasítottunk nem annyira örül. A saját éned védelme érdekében meg kell magadnak indokolni miért nem téged vettek fel, ennek egyik legemberibb , legegyszerűbb kezelése, hogy a másik a hülye. Ha magadban (is) keresed a hibát vagy idegbeteg leszel, vagy rájösz, hogy valamit tenni kellene, ami viszont már nem olyan kényelmes.