Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyketted

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már az 1791. évi országgyűlés tudományi bizottsága felvette programjába a katonai és képzőművészeti akadémián kivül egy magyar tudományos akadémia felállítását.  Az 1825-ös Országgyűlésen Felsőbüki Nagy Pál beszédének hatására Széchenyi István kért…..
Egyketted 2011.05.25 06:52:08
Egy srác elkezdett zenéli, én meg csatlakoztam hozzá!..
Elidultam Angmar felé. Vettem új sisakot... és eltévedtem trollok között. Hp itallal még le is ölhető a 29 es troll. Persze az nem volt nálam,,, :D ..
Persze a graf nem fullon megy ... lusta vagyok átállítani a fotók kedvéért :D ..
Unatkoztam tanulás közben, a törpémmel találtam egy jó kis helyet. A zene kicsit sejtelmes, baljós, de egész jó hely a punnyadáshoz.   A képeket nyissátok meg nagyban!   ..
Rendfokozat /1944-es megnevezés/ - Havi illetmény + Honvédelmi pótlék 1927 -Hi+Hp1945 I. Tábornagy       - nincs megnevezve - 2590 pengőII. Vezérezredes   - 1500 pengő - 1882 pengőIII. Altábornagy    - 1200 pengő - 1624…..
 Az 1939 M géppisztolyA géppisztolyt Magyarországon a két világháború között alapvetően karhatalmi célokra alkalmas eszköznek tekintették, így annak ellenére, hogy az 1930-as évekret öbb ország kifejlesztette és rendszeresítette haderejében saját gyártmányú…..
A m. kir. Csendőrség alapitásáról szóló 1881. évi III. t.c. királyi szentesitése február 14-én történt meg. Ezt a napot v. Szinay Béla altábornagy, a csendőrség felügyelőjének javaslatára, a testületnek a közbiztonság terén 50 éven át elért eredményei elismerésére…..
Ebben a részben Király Pál életrajzáról, és munkásságáról olvashattok.         Dédai Király Pál (1880-19??) Dédai Király Pál fegyvertervező 1880-ban született Budapesten. 1902-ben szerzett gépészmérnöki diplomát a Műegyetemen. Az 1907/1908-as…..
 Az előző rész folytatása...  Elrejtett lőszergyártó gépek:   A gyalogsági töltények gyártásában legnagyobb Weiss manfred Fémművek Rt. háború utáni állapota is magán viselte a hadiipar leéptésének általános jegyeit. Munkáslétszáma 1921-ben a háborús…..
A követező Részekben a Király Pál által tervezett fegyverekről olvashatnak. A fegyverek leírása előtt egy kis történelmi bevezető a fegyvergyártás alakulásáról Magyarországon.      I. Rész     A magyar kézilőfegyver ipar az I. Világhábor végétől…..
 Szóljanak az emlékezés harangjai az elesettekért!                          ,,Az Uryw-i hídfőből várt orosz támadás 9,45-kor kezdődő heves tüzérségi és Stalin orgona tűz előkészítés után 10,30-kor…..
                   1942. januárjától a németek követelték, hogy hazánk nagyobb részt vállaljon a háború terheiből. Végül is a 2. magyar hadsereg frontra küldésében állapodtak meg. Azt azonban a német és a magyar hadvezetés…..
                  A német-lengyel háború tapasztalatai alapján a magyar katonai vezetés arra a megállapításra jutott, hogy a győzelem egyik fő oka a német gyorscsapatok (harckocsi-, gépesített-, kerékpáros- és lovas alakulatok) egységes…..
 Az első világháború alatt a Monarchia hadereje rendelkezett néhány páncélozott gépkocsival, de inkább csak kísérleti célokra és nem harci alkalmazásra. A háború előtt számoltak páncélvonatok bevetésével. Az állásháború kialakulásával ezek alkalmazási lehetősége…..
 Szervusztok!   Rövid önfényezés következik. 21 éves egyetemen rakoncátlankodó egyetemista vagyok. Hobbim a történelem kutatás, haditechnikai ismeretek, régiség gyűjtés stb... Célom ezzel a bloggal, hogy képeket, történeteket, alakulatokat mutassak be az…..