Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cob84

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az év vége és az új év kezdete újra és újra különös bűvölettel hat az emberekre. Általános igény, hogy jól zárjuk le a régi évet, és Isten áldásával kezdjük az újat. Ilyenkor, januárban mindenki boldogabbnál boldogabb új évet kíván. Az emberek fogadkoznak, hogy…..
cob84 2011.02.04 23:16:31
@lapostetű:Valóban így van, kevés a visszajelzés. De maga a visszajelzés hiánya is lehet jel, arra, hogy valamit rosszul művel az ember. A kezdeti időszak a kísérletezés és tanulás időszaka. Abban a helyzetben vagyok, hogy ezt vallástanárként megtehetem, jobb a helyzetem, mint egy Matek vagy Román tanárnak, és sorolhatnám!
Enged meg kíváncsiságomnak egyet hadd, kérdezzek, honnan a "lapostetű" megnevezés
cob84 2011.02.05 10:05:15
@lapostetű: Őszintén meg mondom nem foglalkoztam a keleti módszerekkel, így nem tudok véleményt formálni róluk. A meditációs imát gyakoroltam, amit a Loyolai Szent Ignác által alapított jezsuita rend is végez! Csendben jelen lenni Isten számára, és elmélkedni egy-egy Szentírási részleten. Az enneagramról is tőlük értesültem. Az amitől talán óvni akarnak az, hogy egy tudatlan, hozzá nem értő kézben könnyen félre csúszhat és nagy marhaság jöhet ki belőle. Ez azért lehetséges, mert egy nyugati keresztény kultúrában felnőtt ember nehezen érti meg a keleti miszticizmus gondolatvilágát. Ezzel nem azt mondom, hogy rossz és ne csináld, csak vannak veszélyei, amiket jó ha tudatosít az ember.
Arra, hogy mit jelent gyakorlatilag a megbocsátás, arra a legjobb példa, a kereszten függő Jézus. Félholtra verik, és szegekkel át lyuggatják, ő még is gyilkosaiért imádkozik. Könnyű megbocsátani egy barátnak, de az ellenégnek már nehezebb! Vagy ott van az első vértanú Szent István diakónus, azokért imádkozik, akik megkövezik! Túl kell emelkedni emberi kicsinyességünkön, feladni büszkeségünket! Vagyis ne tegyük fel azt a kérdést: "Én miért, ha ő nem?" Inkább ezt mondjuk:"Én megteszem, ha ő nem is fogadja"! Persze ez nehéz, mint már mondtam, nekem se sikerül mindig, de legalább próbálkozom!
Egy állapotszerű hely, ami nem föltétlen a hangok hiányáról szól. Ahol jó lenni. Ahonnan hiányzik a hiány. Ahol csak egy egyszerű „van” van.Ahol nem kell különösebben semmit akarni, nem kell igyekezni, nem kell mérlegelni, nem kell osztályozni, nem kell minősíteni és…..
Akkor kezdem az elején, mit jelent az OKET? – Országos Katolikus Egyetemista Találkozó. 1994-ben kezdődtek el az OKETek, akkor még csak pár fiatallal. Azóta kialakult egy rendszeresség, évente kétszer kerülnek megszervezésre ezen találkozók, tavasszal és ősszel. Minden…..