Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alapisten

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lakáskiadás még mindig az egyik legnagyobb biznisz, és nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon. Maradjunk azonban itthon, kis hazánkban.  ..
Alapisten 2017.07.17 11:53:48
@Lacock: Ez egy régi berögzült tévhit a közművekkel. Nem kell a közmű után adózni akkor sem ha a tulaj nevén maradnak az órák. Hiszen nem csak a bevételi oldalon jelenik meg, hanem (feltételezve hogy nem a 10% átalányt, hanem a tételes költségelszánolást választjuk - aki nem így tesz az a maga ellensége) költségként is elszámolom a másik oldalon, hiszen számlával tudom bizonyítani hogy a költség felmerült. Sőt, jobbat mondok. Ha van külön ingóság / ingatlan biztosítás, az is elszámolható költségként. Tehát csak emiatt nem érdemes átíratni az órákat.
Liget projekt, Nyugati pályaudvar fölötti (!!!) park, Déli pályaudvar megszüntetése, Hauszmann-terv. Grandiózus, Budapest csinosítását szolgáló kormányzati elképzelésekből nincs hiány. Vannak értékelhető, és vannak felháborítóan káros elemeik, de mindegyik ötlet eredője Orbán Viktor várba költözése.…..
Alapisten 2016.05.02 11:31:26
@BircaHang Média szerkesztősége: Nem gond, sőt....csak ezt kevésbé drága helyen kevésbé költséges módon is meg lehetne valósítani. Egyébként meg a törvényhozó és végrehajtó hatalom már régen egy kézben van, csak emiatt (vagy a látszat kedvéért) fölösleges külön költözni. Azzal nem változik semmi.
Sziasztok!   Örömmel fedeztem fel a lehetőséget, hogy kiadjam magamból a mérget, bár sok tanulsággal nem jár esetem.   Diplomával a zsebemben pincérkedtem pár évet külföldön, hazatérve azonban nem találtam megfelelő állást, a számlák viszont egyre csak jöttek, nem…..
Alapisten 2011.01.08 16:26:22
Sziasztok!

Sajnos egyet kell értenem a cikk írójával. Én is vendéglátó-és szálloda szakos közgazdászként diplomáztam, majd az USA-ban töltöttem 2 évet 5*-os szállodában. Imádtam ott dolgozni. Megbecsülték a munkámat (elő is léptettek) mind anyagi, mind erkölcsi étteremben. Aztán eldöntöttem, hogy én szerencsét próbálok itthon. Szabályosan kilincseltem 6 hónapon keresztül (nem pesti lévén kisebb vagyonokat költöttem az állandó felutazgatásra az interúkhoz), még végül (mivel már egy fillérem sem maradt a megélhetésre)az egyik Budapesti 5*-os szállodában kénytelen voltam elvállalni egy melót bruttó!!! 110e kemény magyar pénzért. Ezért gyakorlatilag kaptak egy diplomás pincért (most csinálom a 2. diplomámat), aki felsőfokon beszél angolul, középfokon németül, és van összesen 4 év szakmai tapasztalata, ebből 2 év külföld, ráadásul vezetői tapasztalat is.....azt hiszitek ez bárkit is érdekelt? Lényeg a lényeg 3 hónap alatt elegem lett, és be kellett látnom, hogy 2 opció van: maradok a szakmában, de külföldön, vagy maradok itthon de ne ma szakmában. Én az utóbbit választottam, mert hiszek benne, hogy ha sok hasonló gondolkodású fiatal marad itthon és egyszer végre meghallgatják és megfontolják, amit mi (külföldet megjártak)mondunk, akkor talán még el is indulhat ez az ország felfelé. Megjegyzem a döntésem nagyon jónak bizonyult. Most egy multinál dolgozok kielégítő anyagi juttatásokért, szuper munkahelyi légkörben és megbecsülik minden értelemben a munkámat. Szóval egy szónak is száz a vége....van, hogy az embernek el kell hagynia a tanult szakmáját (megjegyzem 18 évesen nagyon keveseknek van arról foglama, hogy mit akarnak egész életükben majd csinálni.)