Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jarlaxl3

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem nagyon szoktunk celebekkel foglakozni, de Schobert "update" Norbi egy olyan tökéletes vázlatot nyújtott arról, miként működik az üzleti lobbi, és hogy nem csak hasra van lefogyva, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni 5 csillagos teljesítménye mellett. Kezdjük is rögtön Norbi…..
jarlaxl3 2012.07.24 17:33:35
@magyar seggbe, magyar lófaszt!: De tényleg, miért is van ebben igaza Norbinak? Lejárató kampány igen, de ezt vállalják is! Lehet áll mögöttük valami rivális olajipari cég. De őszintén ki nem szarja le, akkor amikor tényleg mennek fúrni az északi sarkra. A baj nem az, hogy lesz ott egy torony. Hanem, ha egy megy, megy az összes cégszörnyeteg (Gazprom és társai) és mégis ki a retek fogja őket rendesen ellenőrizni? Ki fogja garantálni, hogy a senkiföldjén nem fogják szétcseszni az élővilágot?
..
jarlaxl3 2011.09.25 21:16:49
Tegnapelőtt felmentette a parlament Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát. Azóta a baloldali politikai közösség egy része koncepciós pert kiállt, pedig ez fölösleges, és a jogállam megvédése helyett a jogállam rombolását idézi inkább elő. Először is szögezünk le pár dolgot, nem…..
jarlaxl3 2011.09.14 14:15:14
@Fedor: Igazad van. Nem azzal van a baj, hogy felfüggesztik valaki mentelmi jogát. Pláne nem, ha Gyurcsányról van szó, mert lenne itt egy két dolog, amit szerintem meg lehetne vitatni vele a bíróságon. A baj, az hogy olyan vádakat hoztak fel ellene (legalábbis hivatalosan) amik még egy laikus számára is tisztán láthatóvá teszik, nincs igazi alapja a pernek. Így viszont ez csak egy meghurcoltatás, egy arrogáns kormány, elképesztő baklövése... Fölöslegesen mártírt fognak csinálni az exminiszterelnökből....
Csak a nem megépített atomerőmű a biztonságos atomerőmű. Földrengés, az ellen nem véd.Tegnap óriási robajjal mozdult a föld Pakstól északra, szerencsére veszélyt nem jelentett senkire. Németkér polgármestere Horváthné Gál Erika arról számolt be, hogy ahhoz hasonló…..
Van az a kérdés milyen Magyarországot képzelsz el magadnak, ha ezt a kérdést felteszed, a legtöbbször azt a választ kapod, milyet nem képzel el az illető. A gyűlöletből ítélés, az ellenségképzés, ma már olyan szintet ütött meg ebben az országban, ami fojtogatja azt. Pedig ha…..
Kettős Mérce Van völgy! 2011.07.21 16:46:12
Évek óta látogatom meg a Művészetek Völgyét, és az elmúlt 3 évben mindig azzal szembesültem, hogy amikor az ismerősi körömben elmondom, július végén a völgyben fogok héderezni, meglepődnek. Idén is lesz Művészetek Völgye? Az még van? Igen, van, és idén is megyünk! Bár a…..
A Jobbik parlamenti képviselőjéről Zagyva György Gyuláról ismert Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái tüntetést szerveznek a benzinárak ellen. A „fiatal magyarok” nem találtak más helyet erre a tüntetésre, mint a Sziget Fesztivál…..
jarlaxl3 2011.07.21 12:43:28
@kheyerasslicker: sem "libi", sem "komcsi", sem "homokos" nem vagyok, de ettől még te egy seggfej maradsz, ha komolyan azt hiszed, hogy ez a baromság, amit kitaláltak trollmegyések az más célt is szolgál, mint fölösleges provokációt, ön tömjénezést, magamutogatást, feltűnési viszketegség kielégítését és a minél nagyobb balhé keresését, úgy hogy közben szinte mindenki érdekeit sértik, kivéve az olajmágnásokét, mert ők leszenek azok akik amúgy pont leszarják, hogy valaki elbassza-e a szigeten a hangulatot, vagy sem....
jarlaxl3 2011.07.21 12:45:26
@kheyerasslicker: Csak azt magyarázd meg nekem, hogy mire jó ez a tüntetés, azon felül amiket az előző kommentemben felsoroltam?
Kettős Mérce Hol a rendőrség? 2011.06.19 18:15:00
A tegnapi meleg felvonulásról csak szépet és jót akartam írni, mert ami a felvonuláson történt, az szép volt és jó, de ami a körül, sajnos az a magyar valóság. A magyar rendőrség letartoztatott 2 osztrák meleg aktivistát, mivel a magyar gárda volt főkapitánya által vezetett…..
Kettős Mérce Szabadnak lenni jó 2011.06.19 05:43:00
Régen volt ilyen jó magyarnak lenni. Magyarnak lenni sok más mellett azt is jelenti, hogy együtt élni ebben az országban, a barátaiddal, az ellenségeiddel, és a honfitársaiddal. Tegnap ez a meleg méltóság mentén megvolt. Rég éreztem annyira a szabadságot a szeretet, és az…..
jarlaxl3 2011.06.19 12:04:37
@belilultbalhere: Nagyot tévedsz, pontosan a fiatalok körében van rá esély, genetika ide vagy oda, hogy lázadásból, divatból, szocializálódási problémákból kifolyólag csapódnak valamerre. Nácik vagy a kommunisták zöme sem azért lett anno fajgyűlölő, radikális, mert eredetileg aberrált volt, hanem mert tartozni akart valahová. Félreértés ne essék, nem akarom a homoszexuálisokat egy lapra tenni ezekkel az eszmékkel, de ők is egy csoportja a társadalomnak, akiket összekapcsol valami (jelen esetben nemi vonzalom irányultsága), és ha tartozni akarsz valahová, ösztönösen úgy kezdesz viselkedni, mint a csoport többi tagja, hogy befogadjanak.
Igenis szerintem sokan keresnek "menedéket". Ami persze nem feltétlenül baj, de ugyanakkor számos kérdést azért felvet...
 Szövegértési problémákkal küszködő Tóta W. hisztizik, hogy nem zabálhat a plázákban jövőre. Van egy jó hírem a számára: DE. Annyit vásárolhat jövőre is kedvenc Tescojában, amennyit csak akar. Az LMP javaslata ugyanis közel sem arról szól, amit ő vizionál. A…..
jarlaxl3 2011.06.11 14:12:06
Azt nagyon jól érzik a máspolitikások, hogy az egészséges verseny abszolút nem érvényesül ezen a piaci területen. Az aránytalanul erősebb külföldi multik tevékenységét tetszik, nem tetszik, központilag szabályozni kell. Illetve már réges régen kellett volna.
Az egy kérdés, hogy vajon mennyiben tartható a kisboltos ellátórendszer, amit mindig mindenki meg akar védeni szóban, de végül mégis valahogy a Tesco termeli a rekord nyereséget. Az igazság sajnos az, hogy be kell látnunk, hosszú távon nem ez a jövő. A kisboltok megmaradnak az eseti szükségletek ellátásnak a szintjén, és ebből azért fent tudják magukat tartani, de csak azok, akik sokszínű kínálattal rendelkeznek és számos igény kielégítésére alkalmasak. Tehát egy kis vegyesbolt még ma is jó befektetés lehet, mert nem rohanunk el minden apróságért a hipermarketbe, de egy hentesnek már jóval rosszabb kilátásokkal kell számolnia a jövőjét tekintve. De erre is vannak jó példák: a nyugatinál a húsbolt fele átalakult gyorsétteremmé, helyben fogyasztható termékeket árusít, így túlélte és jövedelmező maradt még úgy is, hogy szembe vele nyílt egy Tesco. A képlet a kiskereskedők számára egyszerű, sosem szabad abbahagyni az alkalmazkodást a kereslethez.
A nagybevásárló központok nem a gonosz megtestesülései, hanem a globalizáció szükséges velejárói. Számos példa van rá, hogy hogyan lehet őket helyesen kezelni. A kiskereskedések, valamint a városkép megőrzésének érdekében, például sosem szabadott volna megengedni, hogy ezek az épületgigászok a belvárosokba épüljenek. A külvárosban (a természetvédelmi előírásokat tiszteletben tartva persze) nyugodtan épülhetnek egymás hegyére hátára, hiszen ha több van belőlük, az nem jelenti azt, hogy még több hasznot fognak kivinni az országból. Látni kell, hogy van egy fogyasztói kosár, amit nem lehet a végtelenségig tágítani. A kereslet nem fog jelentősen növekedni azzal ha egymás mellett 5 bevásárlóközpont nyílik, sőt ha ez szabályozottan történik akkor azzal a magyar állampolgárok még jól is járnak, hiszen az árverseny ami ilyenkor létrejön, azzal csak a külföldi befektetők haszna minimalizálódik, a pénztárcánkba pedig több pénz marad. A sarkalatos kérdés a termelői oldal érdekeinek védelme, és erre kéne igazán koncentrálni, nem pedig az építési korlátozásokra.
Amit inkább kéne tenni, az a hazai gazdaság versenyképesebbé tétele. A mezőgazdaság esetében ez egyetlen módon valósítható meg, fokozott gépesítéssel, és ami a legfontosabb nagygazdaságok létesítésével. Jó nosztalgiázni azon, milyen jó is a háztáji gazdálkodás. Az igazság azonban az, hogy a technológiai fejlődés és a túlnépesedés következtében a földön szűkül az élettér és leomlanak a távolságokból adódó korlátok. Vagy megértjük ezt és felzárkózunk, vagy holnap már nem az lesz a baj, hogy baktériummal fertőződött-e a spanyol uborka, hanem hogy hoztak-e magukkal h1n1-t a kínai sertések, vagy sem.
Kettős Mérce Fidesz-es nézőpont 2011.06.01 07:31:00
A Nézőpont Intézet tegnap értékelte a Fidesz kormány egy éves munkáját. Az Intézet elemzése szerint a kormány már az első részben teljesítette az ígéreteinek 44%-át. Az elemzés itt olvasható. Az egyes intézkedéseket 5 csoportba sorolták a kutatók: gazdaság, rend,…..
Gyurcsányt és körét zavarja a kétpárti mutyi. A volt miniszterelnök Platformja egy az MTI-nek teljesen véletlenül kijutó MSZP-n belüli levélben azt írja: "Minket zavar, hogy a Fidesz és az MSZP informális pártpénztárnokai együttműködnek". Most azon gondolkodok…..
„Sssssssssssssssshhhhh” – csitítják a szomszédaikat egyre csak a körülöttem állók, ahogy araszolunk a madridi Puerta del Sol (Napkapu) tér belseje péntek éjfél előtt pár perccel. Nemsokára kezdődik a vasárnapi helyhatósági választás előtti kampánycsend, a…..
   A Jobbik és a KDNP már egy ideje vált-vállvetve követeli Alföldi Róbert leváltását. Összenő, ami összetartozik mondanám, de nem szeretném, hogy esetleg a KDNP-s és Jobbikos képviselők rosszat gondoljanak. A mostani indoklás az, hogy Alföldi Róbert egy…..
Szombat délután lőttük a Békés megyei online publicisztikáját ami Lázár János tahó twitteréről értekezik. A jeles Publiciszta csupán azt nem veszi figyelembe, ezt a twittert nem Lázár vezeti, sőt még utólagos figyelmeztetés után se kap észbe, ez egy kamu profil. Először nem…..
jarlaxl3 2011.05.23 11:24:52
Különös ez a magyar politika: miközben a Fidesz elsöprő, kétharmados sikerét jelentős részben az előző kormánynak köszönhette, jelenleg az ellenzéki MSZP szinte egyetlen reményét ismét a kormányon lévő erők jelentik. Ami azonban 2006 után elég volt, most egyelőre csak a…..
jarlaxl3 2011.05.11 11:14:15
@Tell Vilmos: Azért a Demokrata Párt nem egyenlő a munkáspárttal... Nem mintha, látnám ennek az egésznek a jövőjét... Az öreg komcsik többsége már azért kezd kiöregedni szerencsére...

Szerintem amúgy a demokrata amerikai elnökök egész sora forog most a sírjában :D
Ha visszagondolunk a néhány hónappal ezelőtti politikai vitákra, még élénken emlékezhetünk arra, hogy sokan voltak olyanok, akik ettől a ciklustól valami nagyon mást vártak. Féltek vagy reméltek, de abban egyetértettek, hogy ami most jön, az minőségében lesz más, mint a…..
Megkezdődött a per, Képiró Sándor pere. A vád ellene háborús bűn, civilek kivégzésében játszott szerep, zsidók, cigányok és szerbek meggyilkolása. Megkezdődött a per egy 92 éves bácsi ellen, aki anno írásba kérte a parancsot, amikor civilek meggyilkolására utasították,…..
törökgáborelemez 351. She? 2011.04.18 02:45:09
Bár már többen és többször javasolták, eddig még nem írtam Tétényi Éváról. Elsősorban azért, mert szándékaim szerint ezen a helyen nem a személyes szimpátiám szelektál; azzal foglalkozom, ami fontos, jelentős és lényeges a magyar politikában – akár tetszik (nekem…..