Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saran

132 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saját kézzel Memory 2014.12.01 05:26:10
Idegen tollakkal ékeskedem ezúttal... ugyanis más is bír kreatív vénával a családunkban :-) Sógornőmtől kaptuk ez a memory játékot, ami azon túl hogy nagyon igényes kidolgozású és pont megfelelő méretű, még családi fotóalbumnak is beillik, ugyanis a tavalyi szüret képeit…..
Saját kézzel Sütőtök leves 2014.10.26 22:53:37
Végre újra itt a sütőtök szezon! Bár az idei nyáron nem sok nap érte a nagyi kertjében a tököket, így nem olyan édes mint általában, de leves alapnak így is tökéletes lesz :-) A bevált összetevőket most egy újdonsággal kombináltam: 1 közepes sütőtököt és 2 kisebb…..
Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy saját babzsákot varrjak, így nekiálltam kutatni a net-en az alapanyagok, szabásminták után. Egy-két nap után mindent megtaláltam, szabásmintát az Online Varrótanfolyamtól rendeltem, bélésanyagot a Rokka méteráruban, külső huzatnak…..
Saját kézzel Ugróiskola 2014.09.30 22:58:45
Már hónapok óta nyúztak a lányok, hogy készítsünk ugróiskolát a lakásba. Az étkező-nappali kisebb átalakítása után végre lett is hozzá hely. Elővettem egy 2 éve félretett kicsit foltos nyers színű IKEA rongyszőnyeget (újonnan kb. 7ezer Ft) és a textilfestékeket. Majd…..
Saját kézzel Levendula szüret 2014.09.30 22:48:50
Az idei szüret elhúzódott kicsit a májusi esőzéseknek köszönhetően, de július elején még így is több maroknyi levendula csokrot tudtunk összegyűjteni a Balaton felvidéki kis szőlőnkben található levendula bokrokról. A csokrokat a lefele lógatva szárítottam, majd…..
Folytatódik a Zpagetti mániám, azaz most már inkább Tek-Tek mániának kell hívnom, mert a beszerzési forrásom (Fonalland) egy újabb, kedvezőbb áru pólófonallal kereskedik. A sálak után további nyakbavalókat készítettem, amihez különböző gyöngyöket, charm-okat vásároltam…..
Saját kézzel Kincsvadászat 2014.03.06 21:49:14
Drága pénzen bárki tud jó alapanyagot beszerezni a kézműveskedéshez, hiszen rengeteg bolt, webáruház áll rendelkezésre. De ahhoz, hogy egyedi és olcsó anyagokhoz jussunk, szükséges egy kis vadász-szellem, azaz kitartás és szemfülesség. Bemutatom a kedvenc…..
Utolsó hete van a Farsangnak, dokumentálom gyorsan az elmúlt hetek eseményeit: Február elején nyílt meg a Három Hét Galéria új kiállítása és rögtön a második héten ovis csoportot fogadtunk vendégül, akikkel farsangos álarcokat készítettünk papírból. Emi lányom…..
Saját kézzel Pólófonal 2014.02.17 12:38:23
Lelkesedésem új tárgya: a póló fonal, ami egyrészt azért jó, mert maradék anyagok újrahasznosításából született, másrészt a vastagsága, rugalmassága miatt rendkívül jól felhasználható. A Fonalland akciója keretében hat gyönyörű színű gombolyagot rendeltem és az első…..
Nagy mozi rajongó vagyok, de nem bírom a rózsaszín lányregényeket (kivéve a BBC-s Büszkeség és balítéletet). Minek írok akkor Valentin nap alkalmából filmajánlót? Csak :-) Íme az én Top 3 szerelmes filmem: No 1. A nő kétszer / Sliding door (angol) abszolút kedvenc,…..
Bár marketingből írtam a diploma munkámat, mindig bedőlök az olcsó reklám fogásoknak, úgy mint kuponfüzet, 1-et fizet 2-t kap és persze a pontgyűjtő akciók... Most éppen a Spar-os Alessi bögrék hoznak harci lázba. Férjem névnapjára készítettük a kislányaimmal ezt a lufis…..
Saját kézzel Öko csomagolás 2014.01.09 00:00:51
"Csakazértsem" vettem karácsonyi csomagolópapírt, hanem idén is újságpapírba csomagoltam az ajándékokat, igaz ez praktikusnak is bizonyult, mivel gyümölcsön érlelt pálinka, 3 féle chutney és narancslekvár került a szeretteim meglepetései közé. Persze igyekszem karácsonyi…..
Saját kézzel Illatzsák 2014.01.08 23:36:47
Ki mondta, hogy a Karácsonyt csak fahéj-szegfűszeg-narancs illat lengheti körül? Idén nálunk enyhe rózsa illat volt a sláger. Honnan jött az ötlet? Hát a tavalyi zöld mániám miatt a karácsonyfa is kiwi zöldre sikerült, aminek nem volt túl nagy sikere, ezért úgy döntöttem,…..
Saját kézzel Adventi zsák 2014.01.08 23:17:46
Igaz, már bő egy hete az új évben járunk, mégis megírok még néhány karácsonyi bejegyzést, lesz idén is Karácsony! Mivel tavaly befürödtem egy kicsit az első adventi kalendáriumommal, mivel a 3 éves lányom egy nap alatt 6 csomagot pakolt ki, most újítottam és csak egy nagy…..
A történet ott kezdődik, hogy 2 éve a sövény metszésekor lehulló ágakból Emi és a nagyszülők megépítették Füles kunyhóját (emlékszel még erre a Százholdas Pagonyból?). Idén nyáron azonban Emi felszámolta a kunyhót, mondván "most már elég volt belőle", de nekem nem volt…..
Saját kézzel Szülinapi party 2013.11.09 13:48:54
Először rendeztünk nagyszabású szülinapi bulit Eminek és bár aprósütit jobban szeretek sütni, nekiálltam a torta gyártásnak. Mivel az unokatesókkal együtt ünnepeltünk: két szülinapi és egy névnapi tortát is készítettem. A díszítésre sajnos már nem maradt időm, így…..
Saját kézzel Őszi levelek 2013.11.05 19:14:27
Mielőtt végérvényesen beszippant a karácsonyi hangulat, gyorsan írok egy őszi bejegyzést :-) Az elmúlt hetekben órákig tartott az óvodából hazavezető 10 perces út, mivel minden bokornál megálltunk bogyót gyűjteni, minden színes fánál leveleket válogatni, ... nem is beszélve…..
Saját kézzel Zöldparadicsom 2013.10.24 23:14:22
Alig több mint egy éve lakunk kertes házban (na jó, ez enyhe túlzás, lévén a zöld terület alig 10m2) és idén kipróbáltuk a paradicsom termesztést. Igaz ennek is inkább pedagógiai vonzata volt, hogy Emi lányunk lássa, hogyan cseperedik a magból a palánta, majd érik meg a…..
Saját kézzel Nyomtatva-vasalva 2013.09.30 09:47:15
Új alternatívát kapott a textilfestés :-) Nyáron kaptam a lengyel unokahúgomtól egy textiltáskát, amit vasalható fóliával díszített. Nagyon megtetszett, ezért utána jártam a hazai piacon a hasonló termékeknek. Az egyik lehetőség a sima fólia, amit A4-es méretben lehet kapni…..
Saját kézzel Pólóra nyomdázva 2013.09.30 09:35:40
Még nyár eleji projekt volt a póló nyomdázás, de most jutottam el a dokumentálásig. A képeslap készítés után ki akartam próbálni az újonnan készített nyomdáimat textilen is. Az egyikre a szívecskés képeslapról vonalas nyomdát használtam, sok színnel. A másikra tengeri…..
Gyűjtögető típus vagyok, nehezen válok meg dolgoktól, amikről meggyőződésem, hogy fel tudom még használni. Így vagyok a mobil-éra előtti telefonkártyáimmal. Volt olyan ötletem, hogy a konyhában csempe helyett a falra ragasztom, vagy drótra fűzve a plafontól a padlóig…..
Mostanában nagy divat a régi pólókat felszabdalni és fonalként felhasználni.Láttam már nyakláncokat, karkötőket és sálakat ezzel a technikával a világhálón. Innen jött az ötlet, hogy táskát kössek. 3 különböző színű pólót használtam fel (sötétzöld, világoszöld,…..
Lányaim nagyon szeretnek aszfalt-krétázni. A közeli mini-focipályán éppúgy, mint a terasz járólapokon. Ez utóbbit felváltandó a kerítés egy darabját kineveztem "táblának". Édesapám pedig segített a megvalósításban. A durva cement habarcsos falat lecsiszolta kicsit, majd…..
Saját kézzel Re-Szütyő 2013.09.26 13:26:57
Egy inspiráló felhívásba futottam bele a net-en. Táskákat kell alkotni újrahasznosított anyagokból. Kinyitottam a "vacakos" szekrényt és fél napig gondolkodtam, hogy férfi pólóból, kötött tunikából vagy viaszos vászonból készítsek táskát, majd úgy döntöttem, hogy…..
Saját kézzel Pirománia 2013.09.23 12:23:45
Újabb technikával ismerkedtem meg a hétvégén: A pirográffal! Ez a technika is már jó pár éve elterjedt a nagyvilágban, egy speciális hobbi szerszám kell hozzá és jó kézügyesség, magabiztosság. A szerszámot én pár éve a Lidl-ben fogtam ki kedvező áron (4ezerFt körül), de…..