Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hórusz-h

3 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi, tavaly januári cikkünkben azt taglaltuk, mit fog tenni az Alkotmánybíróság és annak mi lehet a következménye. Nem vitás, hogy alkotmányellenes rendelkezést tartalmazott a 2010. évi CLIV. törvény 36.§-a, amikor az állami társadalombiztosítási rendszerből…..
 Figyelve a történéseket, újból aktuális megnyitni blogunkat. A helyzet annyiban nem változott, hogy a magánnyugdíj-pénztárban maradók ismét döntés előtt állnak, és hogy e döntés nehéz vagy sem, mindenki döntse el maga. Mi mindenesetre megpróbálunk segíteni, hogy a…..
Hórusz-h 2012.01.01 17:35:59
@BŐS: Szerintem még senki nem tudja, de ha ez nyilvános lesz, közzé fogjuk tenni.
Ilyesmit tervezel?
 Korábbi bejegyzésünkben már érintettük a kérdést: az ONyF levelében biztosította a visszalépőket, hogy „a magánnyugdíj-pénztárak eddigi egyéni számláján nyilvántartott összeg az állami nyugdíjrendszerben is változatlanul megjelenik az egyéni számláján.”…..
 Csatlakozom az Örülünk Vincent blog kezdeményezéséhez, közzéteszem a Stabilitás Pénztárszövetség ajánlását, amely egy jogfenntartó nyilatkozat. Azoknak a magánnyugdíjpénztári tagoknak, akik helyzetüknél fogva nem tehetik meg, hogy elegánsan „kiírják…..
Hórusz-h 2011.01.10 22:58:07
Nehéz döntés? Tudja-e Ön, hogy 2011.01.08 16:52:00
·         a pénztártagnak a nyugdíjbavonulását megelőzően (az ún. felhalmozási időszakban) bekövetkezett halála esetén az egyéni számla hagyatékának nem része. A tag a halála esetére természetes személy kedvezményezett(ek)et…..
Ilyenkor még bőszen évértékelő posztokat kellene írni, ehelyett azonban egy aktuálisabb problémával küszködök, nevezetesen a Nagy Magánnyugdíjpénztári Lenni Vagy nem Lenni kérdésével. Van itt ugyanis ennek a nyugdíjpénztári visszalépésnek egy számomra nem teljesen…..
Az utóbbi évem arról szól, hogy kijelentek valamit és rögtön mindjárt máshogy lesz. Rájöttem én tehetek arról, hogy most bekebelezik a nyugdíjpénzári zs-ket. Fél évvel ezelőtt ugyanis tettem egy kijelentést. -Jelenleg egy dolognak örülök, hogy habár már nincsenek…..
Hórusz-h 2011.01.08 13:23:28
Eddig majdnem 6000 ember döntött úgy: marad a magánnyugdíj-pénztárában. A Napi Gazdaság beszámolója alapján kiderül, hogy így elméletben két magánnyugdíj-pénztár biztosan maradhat, hiszen 2000 fő a minimálisan előírt taglétszám. A jelenlegi nyilatkozatok fényében az…..
Hórusz-h 2011.01.08 13:20:30
"...a jelenlegi módon működtetett felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer egészen biztosan fenntarthatatlan lesz, márpedig a kormány most felszámolja a 13 éve elindult öngondoskodást, ami az egyik fájdalomcsillapító lehetett volna az állami tb későbbi, egyre súlyosabb…..
Töprengő Tessék nyilatkozni! 2011.01.07 11:06:00
A magánnyugdíjpénztárak államosításában az volt a legszörnyűbb, hogy a választási lehetőségek egyáltalán nem voltak kiegyensúlyozottak. Normális esetben minden választásnak háromesélyesnek kell lennie (legalább): igen - nem - nem tudom. És változtatásoknál csak az…..