Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsillagBott

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kaposvári II. évfolyam 5. trimesztert lezáró mesterségvizsgája Igor Stravinsky Tavaszi áldozat c. zeneművének színpadi adaptációja. A vizsgában szereplők névsora: Barsi Márton, Budai Zsófi, Bunkóczi Timi, Czakó Máté, Csépai Eszter, Csillag Botond, Egri Bálint, Erdős Éva,…..
Színház-ügy rendezővizsgák 2008.02.17 21:07:00
sziasztok,a másodéves rendezőosztály vizsgáiból négyünké (Kornél, Pisti, Artur, Dani) elvileg most most szombaton lesz, elvileg háromtól, a Vas utcai épület különböző helyiségeiben. én a többiek nevében senkit nem merek hívni, náluk érdeklődjetek, az enyémre mindenesetre…..
Mivel már több napirendi pont is összegyűlt egy újabb találkozóhoz,  és többen jelezték hogy tudnának időt szakítani az ünnepek között, javaslom tegyünk egy kísérletet a következő találkozó megszervezésére, nem lanyhuló lelkesedéssel. 20-23.-ai napokat vetném föl,…..
Színház-ügy csehov-vizsga 2007.12.03 21:55:00
a kaposvári 2./b negyedik trimesztert lezáró mesterségvizsgája.2007. december 14. - időpont még nem ismert2007. december 15. 15:00 - szakmai vizsga2007. december 16. 15:00 - nyilvános előadás barátok, családtagok számáraa vizsgán jelenetek láthatók csehov sirály és platonov című…..
CsillagBott 2007.12.07 17:13:18
Színház-ügy Itt az idő... 2007.11.17 19:19:00
Bloggerek!   Ez egy új hang. Egy provokatívabb, egy többé vissza-nem-húzódóbb, egy eldöntendő kérdésekkel telibb. Az elmúlt hónapban napról napra gyűlt bennem a bloggal kapcsolatos feszültség és idegesség. Az az érzésem van, hogy ez az ügy már jó ideje halott. És…..
CsillagBott 2007.11.20 22:56:06
Fiaftok!
Hm. Nem értem. Már hogy mire ez a nyálverés. Elnézést, kérem alássan, nem akarok senkit bántani. Hogy pl. vezetők kellenek egy akcióhoz? Persze, ezt már megbeszéltük, volt már tanulság is, botladozás is, de ez mind belefér. Az akció olyan legtöbb esetben, hogy a résztvevők akkor egy alkalmi társulatként működnek. Alkalmi. Hiszen amúgy ez nem egy csapat, egy társulat, vagy mifene, hanem „fiatal színházi gondolkodók nyílt blogja”. Internet. Éjjel-nappal hozzáférhető mindenki számára, mi alakíthatjuk stb. Fórum, hírfelület, képgaléria, videó-tárhely stb. Tök jó! Én pl. naponta nézem, és ha nem szólok hozzá, az azért van, mert nincs mondanivalóm. De nem hiszem, hogy erről komolyan beszélnünk kellene. Nekem ez egy lehetőség, kikapcsolódás, töltődés. Mellesleg, ahogy Bálint is már írta, örülünk, ha sikerül néha valami rendeset ennünk a suli mellett, ahol egyébként színházzal – közös ügyünkkel – foglalkozunk. Fejlődünk, tanulunk, mittudomén, amit majd szintén együtt kamatoztathatunk. Tök jó! És ha ez már nem lesz, (meg egész egyszerűen miért ne? alapon)milyen fasza, hogy itt kapcsolatot tudunk teremteni, akárhol is vagyunk. Elnézést, ha nem pontosan a kérdésekre válaszolok, de ezeket gondolom, és személy szerint szeretem a blogot ebben a formájában. És ha ez akciókat, közös vállalásokat is kitermel magából, az plussz jó, sőt remek. Álmodni sem mertem, csak szerettem volna, ha lenne egy ilyen, a 21. századhoz méltó izé. És ennek a formának lényege az eklektikusság, a szabadság. Miért kéne magunkat meghatározni? Nincs mi. Az ágy közös, a párna nem. Ez egy új generáció, aki most felfedte magát. Szuper! Sokmindent örökültünk, sokmindenhez már semmi közünk. Pl. előző rendszer. Szóval megteremthetjük magunkat, ki-ki magát, és erre íme egy korszerű kommunikációs csatorna. Remek! Na jó, bocsánat, kezdek nyálas, és közhelyes lenni, meg mint egy kiáltvány, de hát ami nekem egyértelmű, az másnak nem feltétlenül, miért is kellene. Aki meg nem foglalkozik ezzel a dologgal, (a bloggal, meg egyáltalán)az az ő baja. Ez csak egy plussz, nem kötelező. Szabadplacc. Kárt nem okoz senkiben ,de adhat... Hát most ennyi. Egyébként Feriéket dec. 18 vszínű többen is megnézzük, ha addigra Pesten leszünk, úgyhogy majd tal.
pufi
CsillagBott 2007.11.21 14:42:51
CsillagBott 2007.11.21 21:19:23
Magam részéről igyekszem úgy próbálni a csehovokat, hogy alkalmazni is tudjam a táborban tanult/kóstolgatott dolgokat. Csak egy apró (?) gyakorlati dolog: ezúttal szándékosan civil ruhában próbálok. Eddig szerettem - és eztán is fogok - próbaruhában lenni, ami kb. egy fekete vászongatya, egyszínű, lehetőleg fekete póló és egyszerű (sansha) tánccipő - inkább olyan mint egy bőrzokni sarokkal. És gondolat,gondolat,gondol,gondol. Sokat írok. Magamnak adok ilyen, főleg írásbeli feladatokat. Belső monológ, gondolatok, napló, mondatkiegészítések, stb. Pl. megpróbálom továbbírni Trepljev darabját.
Süsü, gondoltunk itt arra már korábban, hogy lecsábbítjuk György Pétert egy kis előadássorozatra úgy tömbösítve. Láttuk most az osztállyal (Csáki utaztatott le minket) a Katonában az Ivanovot. Pár éve láttam már, akkor nem szerettem igazán, most viszont nagyon jó volt. Bár Ónodi és Varga Zoli hiányzott.
Itt Kaposváron amúgy jövö héten Uri muri r.: Rusznyák Gábor, aztán a rákövetkezőn Szabad az Á! r.: Réthly Attila, több kedves volt-táborlakó szereplésével is : ) Vizsgákról küldünk valami rendes tájékoztatót, most nagy hajrá van kb. 3hétig (eddig is az volt), a pontos időpont még mindig bizonytalan, mert kb. egy időben lesz az 1.sök vizsgájával. Dec. 14.,15.,16. Amúgy ajánlom mindenki figyelmébe Keszég László és a Pontműhely előadásait a Mu-ban. Szintén néztünk osztályilag, és sokminden visszaközön a táborban kísérletezetekkel. Pl. kőreált megszakító szürreál és vissza. no most ennyi. puszesz
A felmerült kérdéseket és problémákat tisztázandó felmerült, hogy lassan ideje egy újabb találkozót tartani. Én javaslom a vasárnap 6 óra, Blaha Lujza teret. Kaposváriak? Többiek?(A csekély számú visszajelzés miatt lemondva)..
Színház-ügy Találkozó 2007.10.19 10:34:00
Egy találkozó összehívását szorgalmazom, ahol első napirendi pontként a 'fülke' fedőnevű akció kidolgozását eszközölhetnénk. Utána pedig akár hajnalba nyúló vitázás, a próbanapló által felvetett etikai és szakmai kérdésekről, a blog jövőjéről és mindenről, ami…..
CsillagBott 2007.10.19 10:50:37
Több emberrel is beszélgetve az a benyomásom támadt, hogy a blog kereteinek kitágítását valahol mi magunk akadályozzuk. A komáromi bázis olyan erős alapot ad, hogy nem tudom, hogy érdeklődőként hogyan tudna valaki beszállni a munkába. A bensőséges hang és az egymásra…..
Színház-ügy magyar kártya 2007.09.08 19:20:00
a magyar kártya projekttel kapcsolatos mindenféle információ és kommunikáció helye itt. 070903 - gödör klub jegyzőkönyve itt.070907 - keret jegyzőkönyve itt. várjuk a youtube-os videókat!..
CsillagBott 2007.09.04 13:57:02
CsillagBott 2007.09.13 16:24:50
Sziasztok!
Örömmel jelentem, hogy ma lesz az első kis gyűlés itt Kaposváron az MG-ügyben. Este 8 Csokonai, ha valaki erre járna.: )
Hogy mi lesz, hogy lesz, arról még lövésünk sincs, de bevontuk az új osztályt is. Eddig, és továbbra is igen nehezített bennünket az évkezdés, beköltözés stb., de talán ma már történik is valami, amiről természetesen tájékoztatunk titteket, többiek. A Duna-lapátoláshoz csak annyit, hogy nagyon tetszik, lélekben ott leszek/voltam. És hogy nekem pl. mi a Magyar Kártya. Már sokminden elhangzott, úgyhogy inkább felsorolás-szerűen: a magyarsággal való (színházi!) játék; elgondolkodtatás (magamat és másokat); megmutatni, hogy nekem is van (és kell lennie) véleményem, és azt merem vállalni, csak éppen én így tudom és akarom kifejezni magam (színház/összművészet), és mert aktuális vélemény nélkül nincs vita, nincs kommunikáció, lószar sincs. Továbbá megmutatni azt, és játszani vele, hogy milyen sok a diferansz (ejtsd franciásan) diferansz - lásd: Derrida ide vonatkozó munkái. Pardon. : )
Pl. MG és MK - csak egy betű a különbség, "eltolás", és hát valami ilyesmi a művészet, egy másik valóság, amiben sokkal többet kipróbálhatunk, gondolkodhatunk, minthogy teszem azt: kimegyek a főtérre, oszt elordítom, hogy "A magyarkártyaSzar!" És aki teljesen összezavarodott már attól, hogy politizálás vagy sem, annak azt javaslom, hogy tekintse az egész MG-témát témának, a "művészet" nyersanyagának, mert hát ennél összetettebbet és kihívással kecsegtetőt... Mellesleg véleményt nyílvánítani így! érdekesebb, mint a sarokban megbújva suttogva fikázni. És bár bonyolult kérdés, nem akarok sarkítani, de a közös pontban azt hiszem megegyezhetünk: nem szeretjük a nácikat! stbstb.
Ha kissé zavaros voltam, bocsánat, sietve és talán nem mindent végiggondolva írtam most mindezt. puszesz